KNVB Beker
22/01/20196 reacties

Ajax hoop op herstel in bekerwedstrijd tegen Heerenveen

Ajax hoop op herstel in bekerwedstrijd tegen Heerenveen
Boven Amsterdam hangt er momenteel een donkere wolk. Afgelopen zondag kreeg Ajax de kans om via SC Heerenveen de Eredivisie-koploper PSV flink bij te benen, maar het duel werd afgefloten met 4-4 gelijkspel. Matthijs de Ligt noemde dat een ‘morele tegenslag’. Ajax krijgt komende donderdag opnieuw de kans om met de Friesen af te rekenen. Dit keer is dat in de kwartfinale van de Toto KNVB Beker. SC Heerenveen weet nu waar het zwakke punt van Ajax zich bevindt en zal er alles aan doen de Amsterdammers ook dit keer weer te vloeren.

Erik ten Hag: “Heerenveen scoort gemakkelijk”

Afgelopen weekend keek Ajax dus flink op zijn neus toen er werd afgefloten bij een 4-4 stand. PSV morste twee punten en Ajax verzuimde de koppositie over te nemen door thuis ook twee punten te laten liggen tegen SC Heerenveen. Komende donderdag staan beide elftallen weer tegenover elkaar. Opnieuw in de Johan Cruijff Arena. Erik ten Hag verwacht ondanks de sof van zondag geen moeilijkheden in het bekerduel: “Zij scoren makkelijk, maar hebben ook defensieve zwakheden en krijgen heel veel goals tegen. De statistieken tonen aan dat ze in uitwedstrijden niet sterk zijn, en wij thuis wel.”

“Donderdag niet op een counter lopen”

Dat dit afgelopen zondag even anders liep, maakt volgens Ten Hag geen verschil richting donderdag: “Je moet gewoon je taken en afspraken nakomen. Als we de restverdediging zo organiseren als wij deden, daarbinnen onze taken niet uitvoeren én zo drukzetten als bij de tweede goal, dan roep je de problemen over jezelf af. We hebben heel veel kansen gecreëerd en vier goede goals gemaakt. Maar hoe wij Heerenveen een aantal keer in een counter zetten, dat mag ons donderdag tijdens het bekertoernooi niet weer overkomen.”

Matthijs de Ligt: “Het lag paar aan hoe we stonden”

Verdediger Matthijs de Ligt kreeg afgelopen zondag te maken met een aantal andere collega’s om zich heen en meteen zag de Ajax-defensie er niet zo solide meer uit: Daley Sinkgraven maakte zijn rentree, Nicolás Tagliafico en André Onana ontbraken vanwege blessures. Met name het gemis van de doelman liet zich voelen. Zijn vervanger Kostas Lamprou moest het dan ook flink ontgelden. Ten onrechte vindt De Ligt, die vooral vindt dat het positiespel donderdag beter moet als Ajax en Heerenveen in het bekertoernooi op herhaling gaan: “Ik denk dat de andere tien spelers goed in de spiegel moeten kijken, want hoe wij gespeeld hebben kan niet.”“We laten hem in de steek en dat is heel slecht. Wij laten de schoten toe en dat mag niet gebeuren. Wij mogen ze niet zo ver laten komen, dat ze van die afstand kunnen schieten.”, vervolgt De Ligt zijn verhaal bij VTBL. “Het lag puur aan hoe we stonden. Heel slecht.”

SC Heerenveen heeft veel zin in bekerwedstrijd

Bij SC Heerenveen werd de 4-4 in Amsterdam als een overwinning gevierd. De Friezen kijken dan ook uit naar donderdag, wanneer ze voor het KNVB-bekertoernooi opnieuw de grasmat in de Johan Cruijff Arena mogen betreden. Voor trainer Jan Olde Riekerink overigens de eerste keer deze week. Hij zat zondag een schorsing uit en keek vanaf de tribune toe.

SC Heerenveen doelman Hahn: “We hoeven niet bang te zijn voor Ajax”

Het vertrouwen in eigen kunnen is na zondag sky high bij Heerenveen. Doelman Warner Hahn laat in de Leeuwarder Courant dan ook doorschemeren dat de hele club verwacht dat Heerenveen donderdag kans maakt om de halve finale van de beker te halen. Hahn: “Wij weten ook wel dat Ajax-uit een lastige wedstrijd is. Maar we weten nu ook: wij kunnen hier een resultaat halen. We moeten Ajax donderdag met gepast respect benaderen, maar hoeven zeker niet bang voor ze te zijn.”

“Iedereen wil zó graag”

De sluitpost van Heerenveen pakte zondag een belangrijke penalty (Tadic, bij een stand van 3-1). Daarna heeft hij zijn ploeg nog een aantal maal gered. Ook donderdag zal het wel weer druk worden voor zijn goal, maar hij verwacht ook dat er weer kansen gaan komen voor de Heerenveen-aanvallers: “Iedereen wil zó graag. We hebben een heel gretige, maar ook jonge groep. En dan maak je weleens foutjes, zoals mij nu overkwam. Wat dat betreft stond deze wedstrijd wel symbool voor ons team. Er zit nog zoveel meer in.”

Sam Lammers: “Leuk om elkaar donderdag weer te zien”

Spits Sam Lammers scoorde zondag tweemaal. De huurling van PSV hielp daarmee zijn huidige werkgever en de ploeg uit Eindhoven. Komende donderdag wil hij de Amsterdammers opnieuw pijn doen: “Donderdag zien we elkaar weer. Leuk toch?”, zei hij met een grote glimlach voor de camera van de NOS.

Statistieken

Het resultaat (4-4 gelijkspel) dat afgelopen zondag in de Johan Cruijff Arena werd behaald, is in geen jaren gebeurd. Ajax heeft in de meeste gevallen de overhand. In 2013 werd het nog eens een gelijkspel, maar een overwinning van Heerenveen is al tien jaar geleden: de Friese club won in 2009 met 0-1 van de Ajacieden. De laatste bekerwedstrijd die er gespeeld is in Amsterdam tussen beide teams was in 2007. Ajax won dat duel simpel: 3-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – SC Heerenveen

De bookmakers hebben interessante quoteringen voor deze Toto KNVB Beker wedstrijd. Verwacht je namelijk dat de Friese club er donderdagavond zelfs met de winst vandoor gaat? Speel dan op winst van Heerenveen en ontvang je inleg keer x 18.75, de hoogste odd van deze wedstrijd, terug. Ook een gelijkspel binnen negentig minuten speeltijd staat in het 1X2 spelsysteem hoog ingeschaald x 9.75 keer de inleg. Bekert Ajax door naar de volgende ronde? Speel dan op een thuisoverwinning van Ajax en ontvang je inleg x 1.12 keer terug als dit gaat gebeuren.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwartfinale van de Toto KNVB Beker Ajax – SC Heerenveen wordt gespeeld op donderdag 24 januari om 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Speel jij mee via TOTO op deze fel beladen wedstrijd in onze hoofdstad? Combineer de hoogste odd die past bij jouw voorspelling en doe mee op VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers