KNVB Beker
04/05/20197 reacties

De Rotterdamse Kuip is decor voor epische bekerfinale Willem II - Ajax

De Rotterdamse Kuip is decor voor epische bekerfinale Willem II - Ajax
Aanstaande zondag staat Ajax na de gewonnen Champions Leaguewedstrijd tegen Tottenham Hotspur opnieuw in de voetbalschijnwerpers. Dit keer gaat het om de KNVB bekerfinale tegen Willem II. De Tilburgers leven in de zevende hemel en hebben alles opzij gezet voor het treffen met de Ajacieden. Een gouden kans die bekroond moet worden, maar de Amsterdammers beschikken over enorm veel zelfvertrouwen en is dus de grote favoriet. VoetbalGokken.nl blikt vooruit naar de bekerfinale in de Kuip.

Erik ten Hag: “Eerste prijs van seizoen pakken”

Er werd weinig feest gevierd bij de ploeg van Ajax-trainer Erik ten Hag nadat de Ajacieden de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur met 0-1 hebben gewonnen. Ten Hag wil het vizier al snel bijdraaien richten de bekerfinale tegen Willem II. “Ze krijgen geen twee dagen vrij, maar we moeten wel rust inbouwen. Het is de eerste prijs van het seizoen. Ik heb natuurlijk bepaalde dingen in mijn hoofd, maar we zullen alles op een rij zetten: hoe fit en fris we zijn. Dan zullen we een team pikken dat de bekerfinale kan winnen”, aldus Ten Hag op Ajaxshowtime.

Lasse Schöne: “Ik wil zondag heel graag spelen”

Lasse Schöne is, ondanks de zware wedstrijd afgelopen dinsdag in het gloednieuwe stadion van de Spurs, klaar voor de finale in de Kuip. “Ik wil zondag heel graag spelen. Nee, ik hoef niet rustig aan te doen, het is een finale en die wil ik graag winnen”, aldus Schöne in Ajaxshowtime. De Deen won in 2014 al eens de KNVB beker met Ajax, maar hoopt ook dit jaar de prijs binnen te mogen slepen. “Als we zo blijven spelen, is die kans wel groot. Ik ben niet van de percentages. Ik ben ouder en wijzer”, lacht Schöne hardop.

Donny van de Beek: “Ik heb nog nooit een bekerfinale gespeeld”

Donny van de Beek maakte knap het enige doelpunt voor Ajax tegen Hotspur dat volgende week naar de Arena komt. In de ogen van Van de Beek in de bekerfinale van zondag zeker geen hinderlijke onderbreking tussen de twee Champions League-krakers door. “Ik heb nog nooit een bekerfinale gespeeld, dus ik heb er wel echt zin in. Ik wil ook gewoon spelen, ik wil absoluut niet gespaard worden. We willen de beker ook winnen en ik vind het lekker om veel wedstrijden achter elkaar te spelen”, aldus Van de Beek in VI.

Adrie Koster: “Alles op de bekerfinale”

Willem II wordt zondag door ruim 18.000 supporters in onder meer 220 bussen aangemoedigd in de Kuip. Willem II-trainer Adrie Koster heeft er dan ook heel veel zin in om met zijn ploeg Ajax te treffen. “Dit is uniek en heel mooi om die ontwikkeling mee te maken. Ze hebben ons door dik en dun gesteund. Na de halve finale bestormden ze zelfs massaal het veld. Dat is verboden, maar het gebeurde wel respectvol. Zelfs de tegenstander kreeg applaus”, zegt Koster over het uitbundige publiek.

“Als je hem speelt, wil je hem ook winnen”

De trainer hoopt ook in de Kuip de ploeg en de fans op een overwinningsfeest te trakteren. “Als je de finale speelt, wil je hem winnen ook. Het is toch fantastisch om in een volle Kuip te kunnen spelen”, stelt Koster voorop. Zijn ploeg hoeft er deze week niet hard voor te trainen. “Conditioneel zit het wel goed. Tegen Ajax moeten we durven te voetballen. Het is een topclub, maar we moeten niet in onze schulp kruipen. Maar is dat ook realistisch? Ik ben een trainer die wel van een risicootje houdt”, aldus Koster tegen Omroep Brabant.

Alexander Isak: “We gaan erin om de wedstrijd te winnen”

De gehuurde spits van Borussia Dortmund, Alexander Isak, van Willem II kan aan niets anders denken dan de finale in de Kuip. “Natuurlijk kijk ik daarnaar uit. Het wordt een mooie wedstrijd. We gaan erin om de wedstrijd te winnen. Dat zijn mijn verwachtingen. Meer kan ik er niet echt over zeggen”, zegt Isak bij Veronica Inside. De aanvaller gelooft erin dat de Tilburgers het kunnen winnen van Ajax. “Als we hen onder druk krijgen en we onze wedstrijd kunnen spelen, ga ik mijn kansen krijgen. Dan is het aan mij om gefocust te zijn. We hoop dat het een goede wedstrijd zal worden”, besluit Isak zijn voorbeschouwing.

Statistieken

Willem II staat voor het eerst in de clubhistorie in de KNVB bekerfinale, maar speelde een maand geleden ook al tegen de tegenstander van komende zondag. Ajax kwam toen op bezoek in Tilburg en won het Eredivisieduel ruimschoots met 1-4.  De Ajacieden zijn thuis én in Tilburg vaak de baas over Willem II. Net na de zomerstop in 2016 was dat wel even anders. Ajax verloor de thuiswedstrijd met 1-2 waardoor er aan het begin van het seizoen al drie punten bleven liggen. Ook in augustus 2008 was dit het geval (2-1), alleen werd er toen in Tilburg gespeeld. Uiteraard is de bekerfinale in de Kuip een totaal andere beleving en zullen beide ploegen honderd procent gemotiveerd zijn om die glanzende beker te veroveren.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Willem II - Ajax

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor de bekerfinale in de Kuip torenhoog ingedeeld. Wint Willem II de beker wat een historisch moment zal betekenen (zoals KV Mechelen dat in woensdag in België deed), dan wordt er x 9.00 keer je inleg uitbetaald door de TOTO. De hoogste odd van deze wedstrijd!Een gelijkspel binnen de negentig minuten speeltijd levert met x 6.15 keer het speelbedrag ook een flinke beloning op. In het 1X2 spelsysteem staat winst van Ajax op een uitkering van x 1.29 als de Champions League-sensatie van dit seizoen ook de KNVB-Beker weet te pakken!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De finale van de KNVB beker Willem II – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 5 mei om 18:00 uurin de Kuip te Rotterdam. Krijgen de Ajacieden de beker in handen of heeft Willem II een verrassing voor de Amsterdammers en gaat de beker voor het eerst in de geschiedenis naar Tilburg? Houd de meest actuele odds goed in de gaten en zet op het juiste moment in bij Koning TOTO.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers