KNVB Beker
09/02/20214 reacties

Februari topper: Ajax - PSV in kwartfinales KNVB Beker

Februari topper: Ajax - PSV in kwartfinales KNVB Beker
Aanstaande woensdag wordt in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam een kraker van een bekerwedstrijd gespeeld. Ajax en PSV treffen elkaar in de kwartfinales van de KNVB Beker. Bij de Nederlandse TOTO zijn de quoteringen hoog ingeschaald. Denk jij vooraf te weten welke ploeg wint en doorgaat naar de halve finale? Maak dan via VoetbalGokken.nl de beste deals!

Erik ten Hag: “Echte bekerwedstrijd: alles of niets”

Ajax Amsterdam heeft deze maand een druk schema af te werken en moest vorige week ook nog op zoek naar een vervanger voor de geschorste doelman Andre Onana. Toch moet Ajax-trainer Erik ten Hag zijn team in gereedheid brengen, want woensdag staat de kwartfinale van de KNVB Beker tegen PSV gepland. “Het wordt een echte bekerwedstrijd”, zegt Ten Hag. “Een bekerwedstrijd van alles of niets.”

“Met lef spelen tegen PSV”

Ajax moet snel op zoek naar een vervanger voor Onana. In de bekerwedstrijd tegen AZ deed Ten Hag al een beroep op Maarten Stekelenburg. De kans is groot dat de coach ook voor de wedstrijd tegen PSV voor Stekelenburg zal kiezen. De trainer van Ajax vertrouwt op al zijn spelers. “Met welke spelers we ook spelen: we moeten gewoon winnen. Deze ploeg heeft karakter en moet met lef spelen tegen PSV”, concludeert Ten Hag aan het slot van zijn voorbeschouwing.

Roger Schmidt: “Klaar voor opnieuw een topwedstrijd”

Midden januari speelde PSV ook al bij Ajax. De ploeg van trainer Schmidt kwam in de eerste helft van de Eredivisie wedstrijd op voorsprong, maar gaf die later weer weg. Het werd een gelijkspel 2-2 in de Johan Cruijff Arena, maar Schmidt denkt dat er woensdag meer in kan zitten. “De wedstrijd met Ajax heeft ons wel vertrouwen gegeven. Ja, we kunnen nog beter, daar ben ik 100 procent van overtuigd. We zijn klaar voor opnieuw een topwedstrijd”, zegt de coach van de Eindhovense ploeg.

“Ajax heeft meer goede keepers in hun selectie”

PSV gaat woensdag naar een wat aangeslagen Ajax. Volgens PSV-trainer Roger Schmidt heeft Ajax genoeg spelers die het gemis van Onana kunnen opvangen. “Nee, het is geen voordeel voor ons, want ze hebben meer goede keepers in hun selectie”, zegt de trainer van PSV die meeleeft met de situatie in Amsterdam. Ik leef met hem mee. Dit is heel tragisch voor Onana. Het is een heel goede keeper, met een geweldige stijl”, besluit Schmidt zijn vooruitblik op Ajax – PSV.

Statistieken

In de achtste finale kreeg Ajax met AZ Alkmaar al een sterke tegenstander geloot. De Amsterdammers moesten naar Alkmaar afreizen om AZ uit de beker te knikkeren. Dit lukte dankzij een treffer van Zakaria Labyad (0-1).PSV had het in de vorige ronde een stuk makkelijker. FC Volendam moest uitgeschakeld worden door de ploeg van trainer Schmidt. Opmerkelijk was dat de twee doelpunten van PSV pas in de tweede helft van de wedstrijd werden gemaakt (0-2).

Head 2 Head

Ajax en PSV speelden op 10 januari dit jaar nog tegen elkaar in de Eredivisie. Het duel werd toen met 2-2 gelijkgespeeld, nadat de Eindhovenaren met 0-2 al snel op voorsprong kwamen. In 2006 troffen de twee teams elkaar voor het laatst in de KNVB Beker. Dit betrof toen de finale en Ajax wist toen met 2-1 te winnen van de ploeg uit Eindhoven.

Huidige vorm Ajax

Afgelopen weekend kwam Ajax in de Eredivisie niet in actie tegen FC Utrecht. Door de sneeuwval werd de wedstrijd in Amsterdam afgelast. De laatste wedstrijd van Ajax is de uitwedstrijd bij AZ in Alkmaar. Op 31 januari wist de ploeg van trainer Ten Hag de Alkmaarders met 0-3 te verslaan. Eerder die week werd ook Willem II met 3-1 verslagen.

Huidige vorm PSV

PSV voetbalde afgelopen weekend wel gewoon door en trof FC Twente in de 21 speelronde van de Eredivisie. Met twee treffers van Donyell Malen en eenmaal Eran Zahavi werd de wedstrijd met 3-0 gewonnen van de Tukkers uit Enschede. Een week eerder werd er nog verloren van Feyenoord. In de Kuip te Rotterdam hadden de PSV’ers met 3-1 voor de thuisploeg weinig te vertellen tegen de ploeg van trainer Dick Advocaat.

Lappenmand

Met de jaar schorsing van Andre Onana moet Ajax op zoek naar een vervanger voor de 24-jarige doelman. Maarten Stekelenburg lijkt voor de wedstrijd tegen PSV het meest voor de hand liggend. Verder heeft trainer Ten Hag weinig te sleutelen aan zijn spelerskern. Nicolas Tagliafico en Noussair Mazraoui zullen er door blessures niet bij zijn.De lappenmand van PSV wil nog altijd niet best krimpen. Door blessuren zullen Nick Viergever, Richard Ledezma, Chukwunonso Madueke, Cody Gakpo en Maximiliano Romero niet meereizen naar Amsterdam.

Prognose

Ajax lijkt onverwoestbaar, maar na een roerige week voor de Amsterdammers verwachten wij dat de Ajacieden deze kwartfinale niet zomaar winnen. Wij houden het op een gelijkspel in de Johan Cruijff Arena. Er moet dus een verlenging van de wedstrijd komen alvorens er een winnaar bekend zal zijn. Check onderstaand odd-overzicht voor de gemiddelde quoteringen voor deze KNVB-kwartfinale.

Quoteringen Ajax – PSV

De quoteringen bij de bookies in het 1X2 spelsysteem zijn om te smullen zo hoog ingedeeld. De hoogste odds worden uitgekeerd tijdens Ajax - PSV als het een gelijkspel wordt binnen de reguliere speeltijd. Jouw inleg wordt x 4.45 keer zoveel meer waard als er na negentig minuten speeltijd geen winnaar is.De gemiddelde quotering voor een zege van PSV staat op x 4.40 keer je inleg ook erg hoog ingeschaald. Een overwinning van Ajax staat op x 1.59 keer je inleg genoteerd.
De kwartfinale van de KNVB Beker wedstrijd Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven wordt gespeeld op woensdag 10 januari om 21:00 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Zien wij de Ajacieden of de Eindhovenaren terug in de halve finale van de beker? Laat jouw voorspelling waardevol zijn en sluit vandaag nog een deal met Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers