KNVB Beker
17/12/20194 reacties

Feyenoord op weg naar Cambuur in KNVB beker

Feyenoord op weg naar Cambuur in KNVB beker
Deze week worden er diverse KNVB bekerwedstrijden gespeeld. Zo krijgt FC Groningen het FC Utrecht van trainer John van den Brom op bezoek. Voor Feyenoord betekent dit donderdagavond een uitwedstrijd tegen SC Cambuur in Leeuwarden en dit duel zetten we dan ook in de schijnwerpers. Bij de TOTO worden de quoteringen alvast zeer hoog ingeschaald. Speel mee op de ploeg die volgens jou doorgaat naar de volgende ronde van de KNVB beker.

Dick Advocaat: “Cambuur staat niet voor niets bovenaan”

Het lijkt erop dat trainer Dick Advocaat de Rotterdamse ploeg weer op rolletjes laat lopen. Afgelopen zondag werd er flink wat vertrouwen getankt in de Eredivisie wedstrijd tegen PSV. De Rotterdammers hadden weinig moeite om de ploeg uit Eindhoven in de eigen Kuip de baas te zijn. Toch blijft Advocaat kritisch kijken naar zijn ploeg en is er in de bekerwedstrijd tegen Cambuur nog genoeg om op aan te merken. “We moeten er nu voor zorgen dat we beter gaan voetballen. Het is voor ons zaak om aan te haken bij de bovenste posities”, stelt Advocaat.

“Donderdag wordt erg belangrijk”

Advocaat waakt voor onderschatting van de Friese ploeg die bovenaan in de Keukenkampioen divisie staat. “Cambuur staat daarin niet voor niets bovenaan, maar donderdag is erg belangrijk voor ons. We moeten er dus hard voor werken”, aldus Advocaat op de clubwebsite van Feyenoord.

Europees voetbal

De top is in de Eredivisie is nog een hele reis voor Feyenoord om die te halen en daarmee volgend seizoen Europees te kunnen spelen. De beker winnen, is een tweede optie om dit te kunnen bereiken stelt Advocaat vast. “Het doel blijft Europees voetbal halen. Hoe maakt niet uit”, aldus de coach van Feyenoord.

Henk de Jong: “Feyenoord zeer lastig maken”

Zoals Advocaat ook was opgevallen draait Cambuur een goed seizoen, maar afgelopen weekend verloor de ploeg van trainer Henk de Jong voor het eerst na eind augustus. In de Keuken Kampioen Divisie was Jong Ajax te sterk voor de ploeg van De Jong, maar de coach verwacht dat zijn team snel herstelt en heeft het volste vertrouwen in zijn selectie. “We spelen de laatste weken behoorlijk voetbal, maar moeten de kansen die we krijgen wel vaker benutten en onszelf uiteindelijk gaan belonen. We hebben daarnaast een lange tijd niet verloren en kunnen het met onze eigen krachten Feyenoord zeer lastig maken.”

“Feyenoord wordt prachtige uitdaging”

De Jong was zelfs blij toen Feyenoord uit de koker kwam bij de bekerloting. “Uiteraard ben ik erg blij dat we Feyenoord hebben geloot en dat we deze wedstrijd afwerken in eigen huis. Daarnaast is het natuurlijk financieel zeer aantrekkelijk voor de club en een prachtige uitdaging voor ons als team om het op te nemen tegen een absolute topclub”, aldus De Jong op de clubwebsite.

Statistieken

Feyenoord staat bekend als een echte cupfighter. De Rotterdammers wonnen in 2018 voor het laatst de beker, toen nog onder trainer Giovanni van Bronckhorst. Vorig seizoen verloor Feyenoord in de eigen Kuip van aardsrivaal Ajax in de halve eindstrijd werd het 0-3 voor de Amsterdammers. Cambuur was in het verleden nog weleens een reuzedoder in het bekertoernooi, maar de afgelopen jaren weet de ploeg uit Leeuwarden die status nauwelijks nog waar te maken. Afgelopen seizoen werd er in de achtste finales verloren van Fortuna Sittard. De Limburgers eindigde dat duel met tien man, maar wonnen wel van de ploeg uit Friesland: 2-1.

Head to Head

Cambuur speelt momenteel in de Keukenkampioen divisie en dus worden er op dit moment weinig onderlinge duels afgewerkt. De ploeg uit de Friese hoofdstad maakte tussen 2013 en 2016 wel deel uit van het 18-koppige elitegezelschap dat zich Eredivisie noemt. In die periode werd er zes keer tegen Feyenoord gespeeld (uit en thuis). Alle zes keer won Feyenoord, soms zelfs met grote cijfers. Feyenoord – Cambuur werd in 2014 bijvoorbeeld 5-1. Maar tot grote overwinningen in het Cambuur Stadion kwam het niet. Op 16 augustus 2015 kwam de ploeg uit de havenstad voor het laatst op bezoek. Toen werd het 0-2.

Huidige vorm Cambuur Leeuwarden

De thuisploeg doet het lang niet slecht deze competitie. Er worden veel wedstrijden gewonnen, er is af en toe een gelijkspelletje en verliezen doen ze niet aan in Leeuwarden. Tot afgelopen weekend: Jong Ajax kwam langs en wist een 0-2 zege uit het Friese vuur te slepen. Een daverende verrassing aangezien Cambuur al sinds 23 augustus niet meer verloren had. In het eigen stadion was al sinds 29 maart van dit jaar geen nederlaag meer geleden, toen was Almere City met 0-1 te sterk. Wellicht is de gedachten over de wedstrijd tegen Feyenoord de reden geweest dan men afgelopen weekend opnieuw onderuitging?

Huidige vorm Feyenoord

Dick Advocaat lijkt zijn schaapjes op het droge te hebben in de havenstad. Feyenoord overdonderde PSV afgelopen zondag. Dankzij een hattrick van Steven Berghuis wonnen de Rotterdammers met 3-1 van Eindhovenaren. Achteraf bleek De Kuip het Waterloo te zijn voor PSV-trainer Mark van Bommel. Advocaat zat echter nooit eerder zo stevig in het zadel in Rotterdam-Zuid. Er heerst een positieve sfeer en buiten de Europa League nederlaag tegen Porto (3-2, vorige week) verloor Advocaat nog niets in eigen land.

Lappenmand

Doelman Kenneth Vermeer is na privézaken weer terug bij Feyenoord en dat scheelt een slok op een borrel voor de Rotterdamse formatie, hoewel Marsman een prima stand-in bleek. Haps is er donderdag sowieso niet bij en de verwachting is dat Advocaat spelers met (kleine) pijntjes rust gaat geven. Bij Cambuur zijn er geen fysieke klachten gemeld. Trainer De Jong kan dus over een volledig fitte selectie beschikken, waardoor niemand bij Cambuur noodgedwongen de wedstrijd van het jaar hoeft te missen.

Prognose

Onze voorspelling voor dit bekerduel is 0-4. Feyenoord is op dreef en duidelijk enkele maatjes te groot voor dit Cambuur. De thuisploeg is weliswaar goed bezig in de Keukenkampioen divisie, maar de koppositie in die klasse zegt niets over de mogelijkheden om weerstand te bieden tegen een topclub uit de Eredivisie. Denk jij er anders over of ben je nieuwsgierig naar de odds voor winst van Feyenoord? Check dan onderstaand quoteringsoverzicht.

Quoteringen Cambuur – Feyenoord

De quoteringen zijn niet aan te slepen voor de wedstrijd van Feyenoord bij het Friese Cambuur. Een stunt van Cambuur Leeuwarden het hoogst beloond door Koning TOTO. Voor winst van de troepen van trainer De Jong staat er een quotering van x 5.75 keer je inleg voor je klaar. Ook een gelijkspel wordt met x 4.50 keer de inleg torenhoog beloond. Een uitzege van de Rotterdamse ploeg staat in het 1X2 spelsysteem op x 1.45 keer de inleg genoteerd.
De KNVB bekerwedstrijd Cambuur – Feyenoord wordt gespeeld op donderdag 19 december om 20:45 uur in het Cambuur Stadion te Leeuwarden. Gaat Cambuur echt stunten tegen de ploeg van Advocaat of is het Feyenoord die doorgaat naar de volgende bekerronde? Laat Koning TOTO jouw voetbalkennis omzetten in echte euro’s via een voorspelling op VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers