KNVB Beker
01/03/20214 reacties

Halve finale TOTO KNVB Beker SC Heerenveen vs. Ajax

Halve finale TOTO KNVB Beker SC Heerenveen vs. Ajax
Aanstaande dinsdag en woensdag worden de halve finales van de TOTO KNVB Beker gehouden. Heerenveen – Ajax en Vitesse – VVV Venlo zijn de vier ploegen die kans maken om in de finale te komen. De laatste twee genoemden trappen dinsdagavond al af en SC Heerenveen – Ajax beginnen er woensdagavond aan. Speel jij mee via voetbalgokken.nl en ga jij voor de hoogste odds? Zet dan tijdig in en win!

Johnny Jansen: “Tegen Ajax wordt het moeilijk”

SC Heerenveen slaagde er enkele weken geleden in om Feyenoord uit de KNVB Beker te knikkeren. Hierdoor mag de ploeg van Heerenveen-trainer Johnny Jansen nu aantreden tegen Ajax en dat wordt volgens Jansen geen gemakkelijke wedstrijd. “Nee echt niet! Het wordt een moeilijke wedstrijd, maar wel een mooie halve finale Beker. Met Ajax hebben we gewoon een goede tegenstander”, zegt de trainer van de Friese ploeg.

“We gaan door naar woensdag”

De week begon voor SC Heerenveen niet zo best. In de Eredivisie werd de uitwedstrijd tegen het zwalkende PEC in Zwolle met 4-1 verloren. Die pijnlijke uitslag moet de ploeg uit Heerenveen snel achter zich laten voor de halve finale tegen Ajax aldus Jansen: “Dat is een totaal andere wedstrijd. We steken de koppen weer bij elkaar en dan gaan we weer door naar woensdag. Het was in Zwolle gewoon niet goed en daar baal ik enorm van.”

Erik ten Hag: “Dit nemen we mooi mee richting de bekerwedstrijd”

Ajax is de bekerweek begonnen met een strijdvolle uitwedstrijd bij PSV in Eindhoven. De wedstrijd tussen de nummer één en twee van de Eredivisie werd met 1-1 gelijkgespeeld en dat gaf wat irritatie bij de spelers van beide teams. Ajax-trainer Erik Ten Hag vindt dat heel logisch: “Natuurlijk streef je altijd naar beter, maar de rust aan de bal was er niet. We kunnen ook beter en dat hebben we al vaak laten zien. Dit punt nemen we wel mooi mee richting de bekerwedstrijd van woensdag tegen Heerenveen.”

“Geen rekening houden met schema”

Met de KNVB beker is Ajax nog op drie fronten actief en heeft het een volle agenda. Vorige week werd de Young Boys geloot voor de volgende ronde in de Europa League, maar eerst komt de bekerwedstrijd tegen Heerenveen. “Het is druk en we willen op alle fronten meedoen, maar daar hou ik tegen SC Heerenveen geen rekening mee. We spelen altijd om te winnen en in de sterkste opstelling. Het gaat erom wat wij doen. Conditioneel zijn we goed”, besluit de trainer van Ajax.

Statistieken

Het had niet veel gescheeld of de halve finale van de KNVB Beker was Feyenoord tegen Ajax geweest. SC Heerenveen wist echter de Rotterdamse ploeg te verslaan zodat er geen Klassieker zou komen in de halve eindstrijd. In de kwartfinale versloegen de Friezen de bezoekers uit de havenstad met 4-3 in het Abe Lenstra Stadion.Ajax schakelde in de vorige ronde PSV uit Eindhoven uit. De ploeg van trainer Ten Hag versloeg de Eindhovense ploeg met 2-1. Een ronde eerder werd ook AZ al met 0-1 verslagen door de Ajacieden.

Head 2 Head

In 2019 speelden Ajax en Heerenveen de kwartfinale van de beker ook al tegen elkaar. Het duel werd toen in Amsterdam gehouden en gewonnen met 3-1. De Deen Lasse Schöne speelde toen nog voor Ajax. Inmiddels voetbalt de middenvelder voor Heerenveen en keert hij woensdag even terug naar zijn oude nest. Dat geldt overigens ook voor Siem de Jong.

Huidige vorm SC Heerenveen

SC Heerenveen is de laatste twee wedstrijden uit zijn doen. Afgelopen weekend werd er met 4-1 verloren van PEC Zwolle en ook de derby van het noorden tegen FC Groningen werd niet gewonnen in het Abe Lenstra Stadion: 1-1. De laatste wedstrijd die de ploeg van trainer Jansen won, was de KNVB bekerwedstrijd tegen Feyenoord: 4-3.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax Amsterdam verloor dit jaar nog geen wedstrijd in de Eredivisie en KNVB Beker. De ploeg van trainer Ten Hag speelde afgelopen weekend uit bij PSV in Eindhoven. De wedstrijd werd felbevochten en de Ajacieden wisten er toch met een puntendeling uit te slepen: 1-1. Midweeks werd ook de Europa League wedstrijd tegen Lille met 2-1 gewonnen door de Amsterdamse formatie die dus nog op drie fronten meestrijden.

Lappenmand

SC Heerenveen kan voor de halve bekerfinale niet beschikken over Ulysses Llanez. De rechtsbuitenspeler van de Friese ploeg heeft een blessure.Ajax gaat de halve finale van de KNVB Beker aantreden zonder Noussair Mazraoui en Nicolás Tagliafico. Beiden blijven door een blessure achter in Amsterdam.

Prognose

Het is haast ondenkbaar dat Ajax dit seizoen nog kan verliezen van een Nederlandse ploeg. Volgens ons gaat het Heerenveen dan ook niet lukken om Ajax uit de finale van de TOTO KNVB Beker te houden. Onze bookmaker wedtip is 0-2 voor de Amsterdammers.

Quoteringen SC Heerenveen – Ajax Amsterdam

De quoteringen zijn als volgt voor je ingedeeld. Een zege van SC Heerenveen levert in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd op voor deze halve bekerfinale. Gemiddeld keert Koning TOTO x 4.85 keer je speelbedrag uit als de Friezen winnen.Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 4.35 keer je speelbedrag. Wint Ajax en gaat de ploeg van trainer Ten Hag naar de finale? Dan wordt jouw inleg x 1.51 keer meer waard.
De halve finale van de TOTO KNVB Beker SC Heerenveen – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 3 maart om 21:00 uur in het Abe Lenstra Stadion. Laat jouw voorspelling voor deze wedstrijd achter bij de bookmakers voor torenhoge prijzen. Ook de quoteringen voor de andere halve wedstrijd Vitesse – VVV Venlo zijn het meespelen waard.

De beste Online Bookmakers