KNVB Beker
28/10/2018

KNVB-Beker: Feyenoord – ADO Den Haag topaffiche in zestiende finale

KNVB-Beker: Feyenoord – ADO Den Haag topaffiche in zestiende finale
Regerend landskampioen en koploper in de Eredivisie PSV trapt dinsdagavond de zestiende finales in het KNVB-bekertoernooi af met een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk. Het Brabantse onderonsje is echter niet de meest in het oog springende bekerwedstrijd van deze ronde. Bekerhouder Feyenoord treed namelijk donderdagavond nog aan tegen ‘de buren’ van ADO Den Haag. Het duel in de Rotterdamse Kuip sluit een uitermate interessante bekerronde af, waarin onder meer ook nog Ajax – Go Ahead Eagles en AZ – VVV op het programma staat.

Feyenoord – ADO Den Haag

Het is al november als er donderdagavond om kwart voor negen wordt afgetrapt voor het bekerduel Feyenoord – ADO. Twee clubs uit Zuid-Holland die er altijd een heerlijke strijd van maken, vol met passie, vechtlust en gedrevenheid. Typerend voor deze instelling zijn de uitslagen in de laatste drie edities van deze derby. Op 5 november 2017 werd het in Den Haag 2-2, In de Kuip eindigt de Eredivisiewedstrijd van vorig seizoen in 3-1. Feyenoord pakt als topclub logischerwijs vaak de zege als ADO op bezoek komt. Opmerkelijk genoeg is het duel van komende donderdag de derde opeenvolgende bekerontmoeting in de afgelopen drie seizoenen. In 2016 lootte beide elftallen ook al tegen elkaar. Feyenoord gaf de Hagenezen een pak rammel: 5-1. In 2017 kwam opnieuw Feyenoord – ADO uit de koker rollen. Ook dit keer waren de Rotterdammers de voetbalclub uit de residentiestad de baas, zij het met minder verschil dan in de vorige editie: 2-0. Dat waren prima uitslagen, nadat ADO in het seizoen 2015-2016 twee keer drie punten wist af te snoepen van de Rotterdammers door beide competitiewedstrijden winnend af te sluiten. Sommige Feyenoorders zien de Haagse ploeg daardoor nog altijd als angstgegner.

Giovanni van Bronkhorst: “ADO is een goede degelijke ploeg”

Toch ziet trainer Giovanni van Bronckhorst deze derby als ideale wedstrijd om de 3-0 nederlaag in de Klassieker van zich af te spelen. “Ik zie ADO niet als een angstgegner, maar wel als een goede en degelijke ploeg, waarvoor we moeten waken”, aldus Van Bronckhorst bij Feyenoord TV. “Wat de kracht van ADO is? Het is een goed georganiseerde ploeg, die het compact houdt. In de omschakeling hebben ze spelers met snelheid. Bij standaardsituaties hebben ze spelers met lengte, daar moeten we alert op zijn.”

Alfons Groenendijk: “ADO wint niet vaak in Rotterdam”

ADO moest in de vorige bekerronde tegen OJC Rosmalen spelen en die wedstrijd werd simpel naar de hand gezet van de Haagse profs. Na dit bekerduelletje tegen de Brabantse amateurs volgt er nu een heuse kraker: alweer tegen Feyenoord. En dat is precies waarop ADO-trainer Alfons Groenendijk niet had gehoopt: “We willen ver komen in de beker en hebben nu al twee jaar achter elkaar de pech dat we Feyenoord-uit loten. Dat willen we niet. Je kan een keer winnen daar, maar dat gebeurt in principe niet al te vaak”, zo kijkt de oefenmeester bij Omroep West vooruit op de wedstrijd van donderdag.

Pre-wedstrijdquoteringen

Gezien de historie en de krachtverhoudingen tussen beide teams is het niet gek dat de bookmakers weinig uitkeren als de Rotterdammers doorbekeren: x 1,26. Als ADO deze Zuid-Hollandse derby naar zijn hand weet te zetten, keren de bookies veel meer uit! Spelers die inzetten op een Haagse zege, mogen een feestje bouwen als ADO doorgaat in het KNVB-bekertoernooi. De odds staan namelijk op x 10,00 (!) het ingelegde speelbedrag! Wordt het verlenging in de Kuip? Dan strijken spelers op een gelijkspel x 5,90 keer hun inleg op.

PSV – RKC Waalwijk

De Eindhovense ploeg heeft in de Eredivisie het maximaal aantal punten gehaald: 30 uit 10. Maar in de Champions League verzamelde het team van trainer Mark van Bommel slechts één punt. Het derde toernooi waaraan PSV meedoet is de KNVB-beker. Kunnen de Brabanders hun provinciegenoten - die in de Keuken Kampioen Divisie uitkomen – uit het toernooi knikkeren? De bookmakers verwachten een simpele zege, maar PSV heeft in de afgelopen seizoen bewezen ook tegen ‘kleintjes’ in problemen te komen als er voor de beker gespeeld moet worden. Zo werden de Eindhovenaren in 2015 en 2016 uit het bekertoernooi geknikkerd door respectievelijk Roda JC en Sparta.

Pre-wedstrijdquoteringen

RKC Waalwijk schakelde in de vorige ronde NAC Breda uit en dus weten de bookmakers dat we wellicht te maken hebben met een nieuwe cupfighter. De odds voor zege van PSV is niet mega hoog: x 1,14, maar een stunt van de Waalwijkers is wel heel hoog ingeschaald: x 15,00 (!). Zelfs voor een gelijkspel na 90 minuten willen de bookies flink in de buidel tasten: x 8,45.

Ajax – Go Ahead Eagles

Na de 3-0 overwinning op Feyenoord gaat Ajax met riant adelbrieven richting de KNVB-bekerwedstrijd tegen Go Ahead uit Deventer. De Amsterdammers doen het in de Champions League al geweldig en kunnen in de competitie als enige koploper PSV enigszins bijhouden. Een goede overwinning in de KNVB-beker betekent dat het team van trainer Erik ten Hag op alle fronten blijft meedoen. GAE doet het in de Keuken Kampioen Divisie echter heel erg goed en staan erom bekend alles in de strijd te gooien, zeker in bekerwedstrijden.Ajax zal geen blessures willen oplopen met nog drie cruciale CL-wedstrijden voor de boeg. Een opstelling met daarin enkele wisselspelers bleek in het begin van dit seizoen niet handig. Toen verspeelde Ajax punten tegen Heracles omdat Ten Hag ervoor koos enkele sterkhouders niet te laten spelen.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookies geloven niet in een stunt van de Eagles getuige de lage odds bij een Amsterdamse zege: x 1,09. Een regelrechte stunt van Go Ahead Eagles zorgt voor mega-quoteringen: x 23,39 je inleg! Mocht er na 90 minuten nog geen winnaar zijn, dan kunnen spelers op een gelijkspel alvast gaan cashen: x 10,04 is dan de quotering in het 1X2 spelsysteem.

De Graafschap – PEC Zwolle

Eén van de weinige Eredivisie onderonsjes uit de zestiende finale is de confrontatie tussen De Graafschap en PEC Zwolle. Beide clubs uit het oosten van land hebben een rijke geschiedenis, ook in het bekertoernooi. PEC Zwolle behaalde in 2015 zelfs de bekerfinale, waarin het moest buigen voor FC Groningen. De Graafschap kwam nooit zover maar het bloed, zweet en tranen voetbal past perfect bij de sfeer die rondom het bekervoetbal hangt. De Superboeren uit Doetinchem gaan met een 4-1 zege op zak naar dit bekertoernooi toe. Excelsior had afgelopen zaterdag niets in te brengen tegen De Graafschap.PEC Zwolle won niet, maar doordat het thuis in de Overijsselse derby met 1-1 gelijkspeelde tegen seizoenverrassing Heracles werkt PEC-trainer John van ’t Schip wel met veel vertrouwen toe naar dit bekerduel. Saillant detail: De Graafschap-speler Erik Bakker stond aan het begin van dit seizoen nog onder contract bij PEC Zwolle, maar koos voor hereniging met trainer Henk de Jong. De Jong is nu trainer in Doetinchem, maar had Bakker onder zijn hoede toen die nog in de jeugd van PEC Zwolle speelde.

Pre-wedstrijdquoteringen

De wedkantoren schalen de kansen vooraf redelijk gelijk in. Een thuiszege staat in het 1X2 spelsysteem op x 2,65. Een gelijkspel is x 3,50 keer het ingelegde speelbedrag waard. Wint PEC Zwolle in de Achterhoek? Dan keren de bookies x 2,45 je inleg uit.

Heracles Almelo – Vitesse Arnhem

Ook Heracles treft een mede-Eredivisionist. De trotse nummer vier uit de Eredivisie heeft een lastige loting in deze zestiende finale van de KNVB-beker. Vitesse komt op bezoek. De Arnhemmers staan vijfde op vijf punten van de Almeloërs. Vitesse kende een goede voorbereiding op dit bekerduel. Trainer Leonid Sloetski won met 2-1 van Fortuna Sittard. Heracles leed puntverlies bij PEC Zwolle: 1-1. Slechts drie weken geleden speelden beide elftallen ook al tegen elkaar, toen in de Gelredome. De Arnhemmers waren toen veel te sterk voor de ploeg van de Duitse trainer Frank Wormuth: 4-0.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookmakers verwachten een meer gelijk opgaande strijd als woensdag Heracles en Vitesse wederom tegenover elkaar staan. Winst van Heracles wordt beloond met odds van: x 2,55. Gaat Vitesse door in de beker, dan keren de bookies x 2,45 keer de inleg uit. De hoogste odd komen we tegen bij een verlenging: x 3,60.

AZ Alkmaar – VVV Venlo

De laatste wedstrijd die we uitlichten is AZ – VVV. De Alkmaarders doen het de afgelopen weken bijzonder slecht in de competitie, na drie nederlagen op rij staat het team van trainer John van den Brom pas negende. Tegenstander VVV speelt daarentegen zeer verdienstelijk en staat zesde. Normaal gesproken is AZ de favoriet, maar met de huidige stand in de Eredivisie in gedachten kan er woensdag zomaar een verrassing in de lucht hangen.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookies gaan voor de bekerreputatie van AZ (tweemaal finalist in de afgelopen twee jaar) en keren slechts x 1,37 keer je inleg uit als de thuisploeg wint. Interessant wordt het pas echt als VVV wint: x 8,20 het ingelegde speelbedrag. Dit is ook direct de hoogste pre-wedstrijdquotering bij dit duel. Een gelijkspel, dus verlenging, staat ingeschaald op x 4,70. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het KNVB-bekertoernooi begint dinsdag met de wedstrijd PSV – RKC die om 18:30 uur begint in het Philips Stadion. Onder andere speelt Ajax op woensdag 31 oktober 20:45 uur in de Johan Cruijff Arena tegen Go Ahead Eagles. Op donderdag sluit Feyenoord de bekerweek om 20:45uur in de Kuip tegen ADO den Haag. Bekijk de hoogste odds bij de bookmakers op onze website en speel mee met de duels in het KNVB-bekertoernooi.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers