KNVB Beker
26/02/20197 reacties

KNVB-beker: Halve finale Feyenoord vs. Ajax

KNVB-beker: Halve finale Feyenoord vs. Ajax
Komende woensdag staat de enige echte Klassieker weer op het programma! De confrontatie tussen aardsrivalen Feyenoord en Ajax vindt ditmaal plaats in het kader van de KNVB-beker. De ploeg die woensdagavond als winnaar van het veld stapt, mag zich bekerfinalist noemen. Feyenoord liet zondag tegen PSV zien klaar te zijn voor het duel tegen Ajax, terwijl de Amsterdammers nog met de wedstrijd tegen Real Madrid in het hoofd zitten. Wie gaat er door naar de eindstrijd van het KNVB-bekertoernooi 2018-2019? Zet nu bij TOTO en win!

Giovanni van Bronckhorst: “Ajax heeft ook zwakke punten”

De gemoederen zijn altijd wat extra gespannen als Ajax naar Rotterdam afreist. Woensdag komen de Amsterdammers naar de Kuip voor de halve finale van de KNVB-beker, een toernooi waar Feyenoord de afgelopen jaren telkens goed presteerde en ook nu heeft trainer Giovanni van Bronckhorst zijn zinnen gezet op de beker: “Ajax heeft natuurlijk ook zijn zwakke punten. Dat zag je ook tegen Heracles bijvoorbeeld. Ajax is vast aan de bal, maar ze geven ook ruimte weg”, zo analyseert hij de tegenstander voorafgaand aan de bekerwedstrijd van woensdag.

Speciaal

Dat de Klassieker in het bekertoernooi wordt afgewerkt maakt de wedstrijd nog specialer dan hij al is. Van Bronckhorst: “Ik heb veel Klassiekers mogen spelen en ook als trainer meegemaakt. Dat blijft altijd speciaal. Het winnen van een Klassieker is meer dan gewoon drie punten pakken of de finale halen. Het gevoel van de bekerwedstrijd tegen Ajax in 2015 (0-1 winst, red.) kan ik mij nog goed herinneren, dat hoop ik woensdag weer te voelen.”

Steven Berghuis: “Winnen van Ajax telt dubbel”

Aanvaller Steven Berghuis liet in de topper tegen PSV ook al een paar keer van zich spreken en hij is zeker van plan ook woensdag weer zijn neus aan het venster te drukken als de eeuwige aardsrivaal Ajax de grasmat in de Kuip betreedt: “Overwinningen op Ajax tellen dubbel”, zo sprak hij na de 1-1 tegen PSV.

Robin van Persie: “Het gaat woensdag ook om de eer”

Ook Robin van Persie schaalt een zege op de Amsterdammers hoger in dan elke andere winstpartij: “Het gaat woensdag ook om de eer. De mensen in Rotterdam verwachten dat we alles geven om Ajax uit te schakelen en de finale te halen. Het is nu aan ons om dat waar te maken.”

Erik Ten Hag: “We hebben wat recht te zetten”

Ajax kende tegen ADO Den Haag een goede generale voor het bekerduel tegen Feyenoord. De ploeg van trainer Erik ten Hag begon zwak tegen de Hagenezen en kwam 0-1 achter. Na een benutte strafschop van Tadic werd het 1-1 en daarna ging het hard. Ajax won uiteindelijk ruim in een wedstrijd die door Ten Hag ‘als lastig’ werd omschreven. Zijn ploeg kwam tot opluchting van de coach de wedstrijd verder ongeschonden door: “Op naar woensdag”, vertelt Ten Hag bij Fox Sports. “Daar hebben we wat recht te zetten”, doelend op de 2-6 nederlaag tegen Feyenoord die Ajax recent in de competitie moest slikken.

“Feyenoord prikkelt altijd”

De loting voor de halve eindstrijd was enigszins omstreden, omdat de KNVB liever geen Feyenoord – Ajax confrontatie wilde in de finale. Omdat AZ en Willem II tegen elkaar lootte werd het dus een Klassieker in de halve finale, iets waar Ten Hag juist heel blij mee is: “Wij zijn blij met Feyenoord als tegenstander, dat prikkelt altijd. Niet dat we dat per se nodig hebben, maar de tegenstander roept al zoveel energie op. Dit voelt als een Champions Leaguewedstrijd. Feyenoord heeft een prima selectie en prima spelers. Ze geloven in eigen kracht, maar dat doen wij ook.”

Matthijs de Ligt: “Nieuwe afstraffing voorkomen”

Ajax-verdediger Matthijs de Ligt kan zijn eerste bekerfinale gaan spelen. De jongeling is dan ook gebrand op winst woensdag: “Het is de halve finale en je kunt een plek in de finale krijgen, maar wij zijn niet in de positie dat we wedstrijden belangrijker kunnen maken dan de andere. We strijden nog op drie fronten mee. Iedere wedstrijd is belangrijk. We gaan ervoor zorgen dat we niet opnieuw met 6-2 gaan verliezen, dat laten we niet gebeuren”, zo vertelt hij aan Voetbalprimeur.

Frenkie de Jong: “Wil absoluut winnen van Feyenoord”

Voor aankomend FC Barcelona-speler Frenkie de Jong wordt dit waarschijnlijk de laatste Klassieker. Een hele opluchting voor zijn familie, want pa De Jong is Feyenoord-supporter. Dat maakt voor de Ajax-middenvelder het duel in Rotterdam extra bijzonder. “Ik ben nu gewoon nog Ajacied, dus ik wil absoluut winnen van Feyenoord. Ik vind Feyenoord sowieso een goede ploeg, met veel individuele kwaliteiten, maar ik denk dat wij een nog betere ploeg hebben. Het allerbelangrijkste is dat wij veel aan de bal zijn en zo te domineren.”

“Ik ben fan van Van Persie”

Afgelopen zondag tegen PSV bleef Feyenoord-legende Robin van Persie op de bank, omdat hij woensdag waarschijnlijk wel gaat spelen. En dat vindt De Jong echt geweldig: “Ik ben wel altijd fan van Robin van Persie geweest, dus het is wel heel leuk om daar tegen te mogen spelen.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord - Ajax

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor de halve bekerfinale in de Kuip zijn om te smullen. Een gelijkspel wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst beloond: x 4.05 keer je inleg. Verwacht je een overwinning van de Feyenoorders in eigen huis? Een beloning van x 3.85 keer de inleg staat op je te wachten als Feyenoord de Amsterdammers uit het bekertoernooi werkt. Voor winst van Ajax wordt er met x 1.75 keer je inleg nog een beloning uitgekeerd die de moeite meer dan waard is om mee te spelen met de halve finale van de KNVB beker.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van de KNVB beker Feyenoord – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op woensdag 27 februari om 20:45 uur in de Kuip te Rotterdam. Welke club zien we terug in de finale van de beker? Wordt het Feyenoord die zijn seizoen kan redden met deze prijs of snoept Ajax die finale-plaats af en treft het straks AZ of Willem II in de eindstreep? Maak deze wedstrijd nog spannender door mee te spelen via VoetbalGokken.nl!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers