KNVB Beker
26/02/20196 reacties

KNVB beker halve finale Willem II ontmoet AZ in Tilburg

KNVB beker halve finale Willem II ontmoet AZ in Tilburg
Ik de schaduw van Feyenoord - Ajax spelen Willem II en AZ hun halve finale van de KNVB beker. In het Tilburgse Koning Willem II stadion wordt donderdagavond bekend wie er in de bekerfinale komt te staan. Ook voor deze wedstrijd heeft TOTO de pre-wedstrijdquoteringen hoog ingeschaald! VoetbalGokken zocht op internet naar de verwachtingen van beide ploegen voor het duel van komende donderdag.

Willem II-trainer Adri Koster: “Hopelijk lukt het donderdag weer”

Afgelopen weekend mochten beide teams al even oefenen voor het bekeronderonsje van woensdag, want toen speelden beide ploegen voor de Eredivisie ook tegen elkaar. Het duel werd eveneens in Tilburg afgewerkt en leverden een 2-1 zege op voor de Brabantse ploeg. Trainer Adri Koster hoopt donderdag op een zelfde scenario: “Of het ons ook twee keer in één week lukt om te winnen van AZ? Dat zal moeten blijken donderdag. We gaan het in ieder geval keihard proberen.”

“Zege geeft veel energie”

Koster denkt wel dat zijn manschappen veel vertrouwen hebben geput uit de overwinning van zondag: “We moeten vooral op deze manier zo doorgaan. De competitiezege moet veel energie geven”, zo blikt Koster bij FOX Sports vooruit op de halve finale van de beker.

John van den Brom: “Donderdag zal het anders moeten”

AZ-trainer John van den Brom neemt na dit seizoen afscheid van de ploeg in Alkmaar. Volgend seizoen gaat hij namelijk als trainer bij FC Utrecht aan de slag, maar de oefenmeester wil dolgraag in stijl afscheid nemen. Het bereiken van de bekerfinale is dan natuurlijk al heel erg mooi: “Het zal dan wel anders moeten gaan dan zondag”, vertelt hij aan de Telegraaf. “We konden niet mee in de strijd tegen Willem II. Dat was een dure en belangrijke les die we moeten meenemen naar donderdag.”

“De beker is een doel op zich”

Ook hoopt de trainer dat zijn elftal wakker is geschud, waardoor het donderdag uit een ander vaatje gaat tappen: “Soms heb je een wedstrijd nodig om uit een bepaalde fase te komen. We hebben ontzettend uitgekeken naar dit moment. De beker is een doel op zich. Wij willen die finale halen.”

Statistieken

Over de historie van dit duel valt weinig spannends te melden, behalve dat de laatste bekerontmoeting tussen beide elftallen ook in Tilburg plaatsvond. Op 17 februari 2000 wisten de Alkmaarders destijds de volgende ronde te behalen door met 1-2 te winnen. De meest recente edities waren allen in het kader van de Eredivisie en werden de voorbije jaren telkens door de Noord-Hollanders in winst omgezet. Tot afgelopen zondag dus, toen won Willem met 2-1.

Huidige vorm

Die overwinning is extra opmerkelijk als we de huidige vorm van beide teams analyseren: Willem II verloor zijn laatste drie duels alvorens het zondagmiddag drie punten pakten tegen AZ. De Alkmaarders daarentegen waren tot afgelopen zondag al zes duels ongeslagen! Van den Brom: “Tegen Willem II bleef er niets van dat bewierookte elftal over”, waarmee eigenlijk alles gezegd is. AZ was zichzelf niet en Willem II steeg – zo vlak voor de carnaval – boven zichzelf uit. Wat wordt het donderdag: wordt de orde hersteld of halen de Tilburgers nogmaals verwoestend uit?

Pre-wedstrijdquoteringen voor Willem II – AZ Alkmaar

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers springen eruit voor deze halve bekerfinalewedstrijd! Een stunt van Willem II op AZ wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst beloond: x 4.55 keer de inleg. Verwacht je dat er na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar bekend is? De quotering bij een gelijkspel zal je dan wel bevallen: x 4.10 keer. Kies je op het TOTO-formulier voor winst van AZ, dan wordt er met x 1.70 keer je inleg nog altijd een waardevolle beloning uitgekeerd als de Alkmaarders bekerfinalist worden. 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De halve finale van de KNVB beker Willem II – AZ Alkmaar wordt gespeeld op donderdag 28 februari om 20:45 uur in het Koning Willem II stadion te Tilburg. Kunnen de Tilburgers stunten tegen de Alkmaarders of staat straks de ploeg uit de ‘Kaasstad’ in de finale van de KNVB beker? Laat jouw voorspelling waardevol zijn en speel via VoetbalGokken mee met de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers