KNVB Beker
20/01/20197 reacties

Kwartfinale Toto KNVB Beker: Feyenoord - Fortuna Sittard

Kwartfinale Toto KNVB Beker: Feyenoord - Fortuna Sittard
Deze week staat helemaal in het teken van de kwartfinales in de Toto KNVB Beker. Feyenoord neemt het in deze ronde op tegen Fortuna Sittard. De Limburgse ploeg moet proberen af te rekenen met de Rotterdammers om zich bij de laatste vier te scharen. Trainer Giovanni van Bronckhorst en zijn ploeg hebben er alles voor over deze prijs in de vitrinekast te krijgen, maar Fortuna heeft wel vaker laten zien dat ze hun mannetje kunnen staan in de Kuip. Herstelt Feyenoord zich van nederlaag tegen PEC Zwolle of brengt Fortuna de club een tweede klap toe?

Giovanni van Bronckhorst: “Fortuna Sittard doet het heel goed”

De week startte belabberd voor Feyenoord. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst ging zaterdagavond bij PEC Zwolle onderuit met 3-1. Komend weekend treffen de Rotterdammers hun aartsrivaal in de Klassieker tegen Ajax. Tussendoor staat de bekerwedstrijd tegen Fortuna Sittard nog even gepland. Een team die Van Bronckhorst en zijn team niet onderschatten. “Ik vind dat Fortuna Sittard het heel goed doet”, zegt de trainer van de Rotterdamse club op de clubwebsite.Van Bronckhorst spaarde Robin van Persie niet in de wedstrijd tegen PEC Zwolle. De spits raakte vorig seizoen geblesseerd in de Overijsselse hoofdstad, maar dat was voor de trainer van Feyenoord geen reden om Van Persie op de bank plaats te laten nemen. “Fysiek is hij verder dan vorig seizoen. Ik heb hem niet gespaard, zodat hij fit zou zijn voor deze bekerwedstrijd”, aldus Van Bronckhorst in VI.

Robin van Persie: “We moeten van Fortuna winnen”

Van Persie maakte zaterdagavond het enige doelpunt voor Feyenoord in het MAC3PARK stadion, maar dat bleek niet genoeg voor drie punten. De spits is blij dat zijn ploeg niet lang hoeft te wachten op een kans voor rehabilitatie. “Dat komt goed uit”, zegt Van Persie na afloop van de wedstrijd in Zwolle tegen Foxsports. Er moet volgens de aanvaller nog wel iets rechtgezet worden voordat Feyenoord klaar is voor woensdag. “We moet terug naar de tekentafel en niet meer zo slordig zijn in balbezit. Wedstrijden zoals komende woensdag tegen Fortuna moeten we gewoon winnen.”

Trainer Fortuna Sittard: “In een volle Kuip winnen, mooier kun je het niet krijgen”

Fortuna Sittard is in dit bekerseizoen nog geen grote club tegengekomen. Het team van trainer René Eijer versloeg Helmond Sport in de eerste bekerronde. Sittard ‘trakteerde’ Helmond op een monsterzege van 0-5. Daarna was het NEC uit Nijmegen die tol moest betalen aan de Limburgse ploeg. In de Nijmeegse Goffert werd het 2-3. In het Hoge Noorden werd daarna Cambuur met 1-2 verslagen door Fortuna, dat daardoor nu naar de Rotterdamse Kuip mag.Fortuna Sittard-coach René Eijer schat de kansen voor zijn ploeg vooraf niet al te hoog in. “Je kunt daar alleen resultaat halen als je als groep functioneert. Dat ga ik van tevoren ook aangegeven. Je moet elkaar helpen en rugdekking verzorgen als je fouten maakt”, aldus Eijer bij de NOS. Toch hoopt de trainer stiekem op een herhaling van de Eredivisie-wedstrijd in december toen Sittard met 0-2 won in de Kuip. “In een volle Kuip winnen, mooier kun je het niet krijgen, toch?”

Statistieken

In bekerverband zijn Feyenoord en Fortuna Sittard elkaar maar zelden tegen het lijf gelopen. Daarom nemen we de Eredivisiewedstrijden onder de loep en daarvoor hoeven we niet ver terug te kijken. De wedstrijd van Feyenoord tegen Fortuna Sittard van afgelopen december staat bij menig mensen nog vers in het geheugen. De Limbergers lieten Feyenoord kansloos achter: 0-2.Opvallend genoeg was dat is niet de eerste keer dat Fortuna er met de buit vandoor ging. In 2001 werd er zelfs vijf keer gescoord, drie daarvan kwamen op naam van Fortuna-spelers. De gastploeg versloeg Feyenoord op eigen veld met 2-3.Misschien nog wel opmerkelijker: de keren dat Feyenoord wel won, was dat meestal ook niet heel overtuigend. In 2002 werd het 1-0 en ook in 1999 maakten de Rotterdammers maar één doelpunt tegen het altijd hard werkende, maar verder toch bescheidde Fortuna. We moeten terug naar 1998 om een ruime zege in de analen terug te komen. Feyenoord won toen met 4-1 van de club uit Limburg.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – Fortuna Sittard

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers worden hoog ingeschaald voor deze thuiswedstrijd van Feyenoord in de kwartfinale van de Toto KNVB Beker. Wie op het TOTO-formulier durft in te vullen dat Fortuna Sittard wint, heeft echt wat te vieren als de Limburgse ploeg een stunt weet uit te halen in de Kuip. Dan worden de hoogste odds van deze wedstrijd uitgekeerd: x 9.55. Een gelijkspel levert in het TOTO 1X2 spelsysteem x 5.85 keer de inleg op. Een zege van Feyenoord staat op x 1.27 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kwartfinale van de Toto KNVB Beker Feyenoord – Fortuna Sittard wordt gespeeld op woensdag 23 januari om 20:45 uur in de Kuip te Rotterdam. Welke ploeg zien we straks terug in de halve finale? Speel jij op het team van Giovanni van Bronckhorst of wordt het de gastploeg uit het Limburgse Sittard? Sla je slag via TOTO en doe vandaag alvast mee.Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers