KNVB Beker
16/12/2018

Pre-wedstrijdquoteringen voor de achtste finales KNVB-beker

Pre-wedstrijdquoteringen voor de achtste finales KNVB-beker
Midweeks gaan de overgebleven ploegen weer strijden om een plekje in het volgende ronde van het KNVB-bekertoernooi. Zonder PSV, maar met Ajax, Feyenoord en drie amateurploegen: ODIN’59, AFC en Kozakken Boys. ODIN speelt thuis tegen SC Heerenveen, AFC uit bij Willem II en Kozakken Boys krijgt Vitesse op bezoek. Maar de mooiste wedstrijd is zonder twijfel: Feyenoord – FC Utrecht. VoetbalGokken blikt vooruit op de bekerwedstrijden van deze week.

Feyenoord – FC Utrecht

De achtste finales worden donderdagavond afgesloten met een duel tussen twee Cupfighters. Zowel Feyenoord als FC Utrecht bewaren goede herinneringen aan het nationale bekertoernooi. De club uit de Domstad wist zich 6 keer te plaatsen voor de finale van de KNVB beker, waarin 3 keer gewonnen werd. De eerste finale was in 1982, tegen AZ '67. Die finale werd nog over twee wedstrijden gespeeld en Utrecht verloor dik van de club uit Alkmaar. In 1985 was het wel raak. Utrecht-legende John van Loen kopte de Domstedelingen tegen Helmond Sport naar de overwinning. Het zou vervolgens tot 2002 duren voor FC Utrecht weer de finale zou bereiken. Toen verloor Utrecht in de verlenging van Ajax. Het jaar daarop kon de beker wel weer omhoog worden gehouden. In een volle Kuip werd Feyenoord met 4-1 verslagen. In 2004 werd dit succes herhaald: met 1-0 werd FC Twente naar huis gestuurd. In het seizoen van 2015/16 werd voor het laatst de finale gehaald. Daarin verloor het de finale met 2-1 van: jawel, Feyenoord!

Dertien Rotterdamse bekers

In Rotterdam-Zuid werd de beker tot nu toe dertien keer omhoog gehouden. De club uit de havenstad won in 1930 het bekertoernooi van Nederland. Met name in de jaren ’90 groeide Feyenoord uit tot cupfighter door achtereenvolgens in 1991, 1992, 1994 en 1995 te winnen. Ook in 2016 en 2018 wonnen de Rotterdammers de eindstrijd.Feyenoord bereikte de achtste finales door een 5-1 zege op de buren uit Den Haag, terwijl met dezelfde cijfers de amateurs van ASWH opzij wist te zetten.

Roda JC - Ajax

Roda JC bereikte de laatste zestien van de KNVB-beker door op Urk met 0-1 te winnen bij de amateurs van SV Urk. Ajax kreeg wel te maken met een betaald voetbalclub, maar Go Ahead Eagles kon de goede vorm uit de Keuken Kampioen Divisie niet verzilveren tegen de Amsterdammers. Ajax won simpel met 3-0 van de ploeg uit Deventer. Roda JC speelde in haar historie zes bekerfinales waarvan er twee werden gewonnen. De eerste keer dat de Kerkradenaren in de finale stonden was in 1976. PSV was toen de tegenstander. Ondanks dat Roda JC de wedstrijd niet wist te winnen mocht het toch 'Europa in' aangezien PSV tevens het lanskampioenschap binnenhaalde. In de eerste ronde van de Europacup II verloor Roda JC in twee legendarische wedstrijden van RSC Anderlecht.

Volksfeesten

In 1997 en 2000 won Roda JC de beker. Beide keren zorgden voor ware volksfeesten in het Limburgse stadje. De twee bekerfinales die Roda JC in haar voordeel wist te beslissen, in 1997 en 2000, resulteerden in ware volksfeesten in Kerkrade. De finale van 1997 tegen sc Heerenveen is zonder meer de meest gedenkwaardige: eindstand 4-2. In 2000 wist Roda JC zich voor de tweede keer te verzekeren van de beker. Dit keer was Roda JC met 2-0 te sterk voor NEC.De laatste keer dat Roda zich tussen de finalisten nestelde is precies tien jaar geleden. Door treffers van Landzaat en De Guzman won Feyenoord dit onderonsje.

Ajax: weinig bekerwinsten deze eeuw

Ajax heeft van alle Nederlandse clubs de meeste bekers gewonnen: achttienmaal ging de cup naar Amsterdam. De zegereeks begon al in 1917. Ook in de jaren ’70 en ’80 werden bekerwinst na bekerwinst binnengehaald. De afgelopen decennia is de oogst echter mager. Ajax won in 2010 voor het laatst en in deze eeuw werd deze prijs pas vier keer gewonnen (2002, 2006, 2007 en dus 2010).

AZ Alkmaar – PEC Zwolle

Het rommelt in Alkmaar sinds bekend is geworden dat trainer John van den Brom na dit seizoen vertrekt. Het kampioenschap zit er niet in voor AZ, dus lijkt bekerwinst een mooi afscheidscadeau. De Noord-Hollanders hebben een goede bekerreputatie: in 1978, 1981, 1982 en in 2013 kroonde AZ zich tot bekerwinnaar. In 2007, 2017 en afgelopen seizoen waren de Alkmaarders verliezend finalist.

Cupfighters

Helaas voor AZ heeft tegenstander PEC Zwolle ook een goede relatie opgebouwd met het bekertoernooi. In 2014 werden de Blauwvingers bekerwinnaar, hetgeen voor de eerste echte hoofdprijs in de clubgeschiedenis zorgden. PEC versloeg Ajax en deed dat kunstje in de Johan Cruijff Schaal nogmaals over. Door ook daarin Ajax te verslaan hebben de Zwollenaren ook die trofee in de prijzenkast staan. In 2015 behaalde de ploeg uit de Overijsselse hoofdstad opnieuw de finale, maar verloor die van FC Groningen (0-2).

PEC Zwolle niet in vorm

Dit seizoen draait de ploeg van trainer John van ’t Schip nog niet heel lekker en ook in het bekertoernooi begon de ploeg stroef. Tegen buurgemeente Staphorst werd moeizaam gewonnen: 0-1. In de volgende ronde ging het al een stuk beter. De Graafschap werd met 2-5 verschalkt, waardoor er nu een reis naar het AFAS-stadion in Alkmaar in het verschiet ligt.

Simpele bekerzege AZ

AZ bereikte deze achtste finale door een simpele 2-0 overwinning op VVV uit Venlo. Het was het eerste bekerduel van dit seizoen, want de Alkmaarders waren in de eerste ronde vrijgeloot.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De bekerwedstrijden in de achtste finale worden gespeeld van dinsdag 18 december (Willem II – AFC) tot en met donderdag 20 december (Feyenoord – FC Utrecht). De wedstrijd AZ Alkmaar – PEC Zwolle wordt gespeeld opdinsdag 18 december om 20:45 uur in het AFAS-stadion te Alkmaar. Roda JC – Ajax wordt op woensdag 19 december om 20:45 uur afgetrapt en Feyenoord – Utrecht sluit de rij als op donderdag 20 december om 20:45 uur de Rotterdamse Kuip het decor is van het mooiste affiche in deze bekerronde. Laat nu je voorspelling achter op VoetbalGokken en speel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers