KNVB Beker
16/04/20214 reacties

Wie wint de TOTO KNVB Beker 2021 finale Ajax vs Vitesse?

Wie wint de TOTO KNVB Beker 2021 finale Ajax vs Vitesse?
Aankomende zondag wordt in de Kuip te Rotterdam de finale van de TOTO KNVB Beker 2021 gespeeld. De finalisten zijn Ajax en Vitesse. De bookmakers wijzen de Ajacieden aan als favoriet, maar kunnen de Amsterdammers zich zo snel herstellen na de uitschakeling van de Europa league? Vitesse zal ook gebrand zij om de beker te veroveren van een gebroken Ajax. Welke ploeg slaagt erin volgens jou? Voorspel de bekerfinale via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste odds.

Erik Ten Hag: “Bijna alle grote ploegen in Nederland uitgeschakeld”

Ajax domineert bijna het hele seizoen in elke competitie. Donderdag ging het tegen AS Roma echter mis. Het werd 1-1 en daarmee is het Europese avontuur voor Ajax voorbij. Heeft de uitschakeling in de Europa League tegen AS Roma gevolgen voor de voorbereiding op de bekerfinale van aanstaande zondag? Ten Hag: “Nee, we gaan een finale spelen. We hebben bijna alle grote ploegen in Nederland uitgeschakeld. Er is er nog maar één over en dat is Vitesse.”

“Vol zelfvertrouwen afreizen naar de Kuip”

Er is één prijs weg: De Europa League, maar er zijn twee kansen voor Ajax om een prijs te pakken. De tweede kans volgt echter wel heel snel naar de domper over de eerste. Volgens Ten Hag gaat dat echter geen rol spelen zondag: “Wij kunnen vol zelfvertrouwen afreizen naar de Kuip. Als je ziet hoe goed wij spelen, ook in Rome. Dan moeten we natuurlijk even bijkomen van deze klap, maar er is geen reden om aan onszelf te twijfelen richting zondag.”

Thomas Letsch: “Nu willen we de beker ook winnen”

In Arnhem heerst bekerkoorts en Vitesse-trainer Thomas Letsch gaat met zijn ploeg voor niet minder dan het winnen van de beker naar de Kuip. “Ja, we krijgen de kans om een prijs te winnen. Dat is altijd heel bijzonder, daar krijgt iedereen bekerkoorts van. Als je eenmaal de finale hebt gehaald, wil je die winnen ook.”

“Wij zijn de underdog”

De Duitse trainer weet dat Ajax maar weinig steken laat vallen, maar daar laten de Arnhemmers zich niet door uit het veld slaan. “Wij zijn de underdog. Maar in één zo'n wedstrijd is alles mogelijk. Als wij tien keer tegen Ajax spelen, winnen wij er misschien maar één. Maar die ene keer dat wij winnen, moet nu in de finale zijn”, zo besluit de trainer van Vitesse die ook voor komend seizoen weer een contract heeft getekend bij de Gelderse ploeg.

Statistieken

In de halve finale van de KNVB beker trof Ajax het Friese SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion won Ajax met gemak met 0-3. Tadic, Neres en Klaassen maakten de doelpunten voor de Ajacieden.Vitesse haalde de bekerfinale door VVV Venlo in Arnhem te verslaan. De ploeg van trainer Letsch won met 2-0 in de Gelredome dankzij treffers van Broja en Tannane.

Head 2 Head

In de kwartfinale van het vorige seizoen troffen Ajax en Vitesse elkaar aan in het Arnhemse Gelredome. Onder leiding van trainer Ten Hag scoorde Ajax driemaal en wist doelman Andre Onana zijn eigen doel schoon te houden: 0-3. Ook wist Ajax in de laatste competitiewedstrijd tegen de Arnhemmers te winnen met 2-1. Vitesse won in de Eredivisie op 4 maart 2018 voor het laatst in eigen huis van Ajax met 3-2.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Het zat Ajax niet mee afgelopen donderdag toen de terugwedstrijd van de Europa League tegen AS Roma gespeeld moest worden. De Ajacieden hadden een achterstand van 1-2 goed te maken in Roma, maar de ploeg van trainer Ten Hag kwam niet verder dan een gelijkspel 1-1.Hierdoor is Ajax uitgeschakeld voor de halve finales. In de Eredivisie is er geen vuiltje aan de lucht te bekennen en wint Ajax de Ă©Ă©n na de andere wedstrijd. Al was de 0-1 zege op RKC Waalwijk wel erg mager.

Huidige vorm Vitesse Arnhem

Vitesse doet het in de Eredivisie ook niet verkeerd. De ploeg van trainer Letsch staat op de vierde plek van de Nederlandse competitie. Afgelopen weekend werd er in Arnhem niet gewonnen van ADO Den Haag 0-0 en ook de laatste wedstrijd van maart werd het 0-0 een gelijkspel tegen Willem II. Tussentijds werd er wel gewonnen van FC Twente 1-2 in Enschede.

Lappenmand

Ajax zal deze TOTO KNVB bekerfinale zonder Daley Blind (enkelblessure), Noussair Mazraoui (oogblessure) en Zakaria Labyad (blessure) moeten spelen.Bij Vitesse zijn er geen basisspelers die door een blessure niet van de partij kunnen zijn. Letsch kan dus zijn sterkste opstelling maken.

Prognose

Wij verwachten dat de Ajacieden nu extra gebrand zijn om de bekerfinale te winnen ten koste van Vitessen. Onze wedtip is 3-1 voor de Ajacieden. In Onderstaand odds-overzicht vind je de hoogste odds die de bookmakers hanteren voor de KNVB Bekerfinale 2021.

Quoteringen Ajax Amsterdam – Vitesse Arnhem

De pre-odds in het 1X2 spelsysteem zijn het hoogst ingeschaald bij een bekeroverwinning van Vitesse. Gemiddeld keert de Nederlandse TOTO al x 6.80 keer je inleg uit als de Arnhemse ploeg de prijs wint.Een gelijkspel is goed voor een hoge quotering van x 4.60 keer het speelbedrag. Wint Ajax? Dan staat er met x 1.46 keer je inleg nog een prima odd om een weddenschap te sluiten met de bookies voor de bekerfinale 2021.
De KNVB Bekerfinale Ajax Amsterdam – Vitesse Arnhem wordt gespeeld op zondag 18 april om 18:00 uurin de Kuip te Rotterdam. Denk jij de weten welke ploeg er wint, wie er scoort of wat de eindstand zal zijn? Welk soort weddenschap je ook sluit, via VoetbalGokken.nl scoor jij de beste deals.

De beste Online Bookmakers