La Liga
07/07/2020

Op stadsderby FC Barcelona tegen Espanyol zet TOTO hoog in

Op stadsderby FC Barcelona tegen Espanyol zet TOTO hoog in
In stadion Camp Nou wordt aanstaande woensdag de stadsderby tussen FC Barcelona en Espanyol gespeeld. De ploeg waar onze landgenoot Frenkie de Jong onder contract staat kan zich geen puntverlies meer veroorloven, nadat er al drie keer gelijk werd gespeeld in de afgelopen weken. Espanyol vecht tegen degradatie, dus dit belooft een spannende derby te worden!

Quique Setién: “We moeten van Espanyol winnen”

Voor FC Barcelona wordt de wedstrijd tegen Espanyol er een op leven of dood, want koploper Real Madrid lijkt hard op weg naar de landstitel. Ook FC Barcelona-trainer Quique Setién beseft dat het er woensdag van moet komen als Espanyol naar Camp Nou komt. “Van Espanyol moeten we winnen, want er blijven nog twaalf punten over om te spelen en we mogen er niet één meer verliezen als je tot het einde willen blijven vechten om de titel”, zegt Setién tegen de Spaanse media.

“We missen de kracht om doelpunten te generen”

De trainer weet waar de zwakke plek van zijn team momenteel zit. “We missen die kracht om het spel dat we maken in doelpunten om te zetten.” Het gaat dus om kansen benutten!Toch is er volgens Setién nog geen reden voor paniek nu Real Madrid het gat met de nummer een en twee steeds groter weet te maken. “Ik weet dat er onrust is, maar ik richt me op mijn werk. Het is niet voor het eerst dat het onrustig is als de resultaten tegenvallen en het zal ook niet de laatste keer zijn”, verzekert de Barcelona-coach.

Espanyol-trainer Francisco Rufete: ”Barcelona wordt erg moeilijk”

Trainer Francisco Rufete is inmiddels de vierde trainer van dit voetbalkalender jaar en nam eind juni het stokje over van Abelardo Fernández. Als oud-voetballer van onder andere Espanyol weet Rufete dat het geen gemakkelijke klus is om met drie punten vanuit Camp Nou te vertrekken. “Ik denk dat we iets kunnen winnen en daarom ben ik hier. Ik wil dat het team solide en ondersteunend probeert te zijn. In de situatie waarin we ons bevinden moeten we vertrouwen zien te winnen en dat is erg moeilijk als je tegen Barcelona moet spelen”, aldus de kersverse trainer van Espanyol.

“Honderd procent inzet”

Rufete wil in de resterende duels vol gas gaan. “We zullen dit seizoen geen geweldige dingen kunnen doen, maar we moeten ordelijk zijn en altijd de mentaliteit hebben dat we kunnen winnen. Tegen FC Barcelona gaan wij ons alvast voor honderd procent inzetten”, besluit Rufete.

Statistieken

Aan kop van La Liga staat Real Madrid met 77 punten uit 34 wedstrijden. FC Barcelona volgt haar aartsrivaal vanaf de tweede plek met 73 punten. Er moeten dus minimaal vier punten goed gemaakt worden wil Barça dit seizoen nog kampioen kunnen worden.Espanyol is al jaren een vaste ploeg in de Primera Divison, maar vecht nu tegen degradatie. De ploeg uit Barcelona – slechts enkele wijken verwijderd van FC Barcelona - staat met 24 punten troosteloos op de onderste en twintigste plek. CD Leganes staat daar net boven, maar heeft met 28 punten er wel al vier meer verzameld dan Espanyol.

Head 2 Head

FC Barcelona verloor voor het laatst in La Liga van Espanyol in 2009. Ruim elf jaar geleden wist Los Pericos nog eens met drie punten op zak te vertrekken uit Camp Nou. In de competitieduels die volgden was Barcelona altijd de sterkste van de twee. Vorig jaar nog rekende Barcelona af met Espanyol door met 2-0 te winnen. Beide doelpunten werden gemaakt door niemand minder dan Lionel Messi.

Huidige vorm FC Barcelona

Daar waar Real Madrid geen punt laat liggen, grijpt FC Barcelona soms net een puntje mis. Afgelopen weekend wist het team van trainer Setién wel weer drie punten binnen te hengelen door te winnen bij Villarreal: 1-4. De twee wedstrijden daarvoor liet Barça echter dure punten liggen. Bij Celta de Vigo en thuis tegen Atlético Madrid werd het beide keren 2-2.

Huidige vorm Espanyol

Espanyol begon de herstart van La Liga nog goed. Maar na de zege op Alaves 2-0 ging het alleen nog maar bergafwaarts met de ploeg van trainer Rufete. Bij Getafe werd nog een gelijkspel uit het vuur gesleept: 0-0, maar de vijf wedstrijden daarna gingen allemaal verloren. De laatste was afgelopen weekend tegen mededegradatiekandidaat Leganes: 0-1.

Lappenmand

Frenkie de Jong zal tegen Espanyol ook nog niet in actie komen. De Jong kampt met een kuitblessure en de medische staf van Barça hoopt de oud-Ajacied voor de herstart van de Champions League weer volledig hersteld te krijgen.Ook Ousmane Dembélé is nog niet hersteld van een dijblessure en dat geldt ook voor de verdedigers Jean-Clair Todibo (enkelblessure) en Samuel Umtiti (knieblessure). Arturo Vidal en Sergio Busquets zijn geschorst voor de stadsderby tegen Espanyol.Espanyol heeft maar één speler in de lappenmand. De Spaanse verdediger Pipa moet door een spierblessure de wedstrijd tegen stadsgenoot Barcelona missen.

Prognose

Wat ons betreft moet het voor FC Barcelona geen probleem zijn om ook dit keer van Espanyol te winnen in Camp Nou. Wij vullen een 2-0 zege van Barça in bij de TOTO. Hiermee pakken we niet de hoogste odd, maar door slim mee te spelen door middel van verschillende speeltechnieken bij de TOTO kan dit zeker een leuke beloning opleveren.

Quoteringen FC Barcelona – RCD Espanyol

De gemiddelde quoteringen voor de wedstrijd in Camp Nou zijn bij de TOTO als volgt ingedeeld. De hoogste odd van dit duel x 16.25 keer de inleg wordt uitgekeerd als Espanyol er in slaagt te winnen van grote broer Barça. Een gelijkspel is goed voor een beloning van x 7.00 keer het speelbedrag. Voor een zege van Barcelona moeten we het in het 1X2 speelsysteem doen met een gemiddelde odd van x 1.14 keer je speelbedrag.
De stadderby FC Barcelona – RCD Espanyol in de Spaanse La Liga wordt gespeeld op woensdag 8 juli om 22:00 uur in het Camp Nou stadion te Barcelona. Koning TOTO heeft de hoogste odds en beste deals voor deze derby direct voor je beschikbaar. Speel dan ook vandaag alvast mee via VoetbalGokken.nl en sla toe in deze Spaanse competitieronde.

De beste Online Bookmakers