Lique 1
17/08/2020

Olympique Marseille en AS Saint-Etienne trappen Lique 1-seizoen af

Olympique Marseille en AS Saint-Etienne trappen Lique 1-seizoen af
Dit weekend start de Franse Lique 1 aan een nieuw seizoen. Vrijdagavond trapt Olympique Marseille met Kevin Strootman af tegen AS Saint- Etienne in het Vélodrome van Marseille. Bij Koning TOTO worden de quoteringen hoog ingeschaald voor dit eerste duel van de Franse competitie. VoetbalGokken blikt alvast vooruit op het begin van de Franse Lique 1, seizoen 2020 – 2021!

André Villas-Boas: “Seizoen beginnen met een thuiszege”

Na maanden voetbalstilte gaat komende vrijdag de bal ook in de Ligue 1 weer rollen. Olympique Marseille mag meteen beginnen met een thuiswedstrijd tegen bekerfinalist AS Saint-Etienne. Trainer André Villas-Boas denkt dat zijn team er klaar voor is. “We zijn op de goede weg. De trainingen verlopen goed en ik denk dat mijn spelers klaar zijn voor de aftrap. Het seizoen begint hopelijk vrijdag direct met een overwinning als we in eigen huis spelen tegen AS Saint-Etienne”, zo zegt de trainer van Marseille in zijn voorbeschouwing.

Kevin Strootman: “Het team is belangrijker dan mijn eigen situatie”

Of Villas-Boas vrijdagavond nog een beroep gaat doen op Kevin Strootman is afwachten. De Oranje-speler zal om financiële redenen transfervrij mogen vertrekken en dat zal niet motiveren om tegen AS Saint-Etienne stinkend de best te gaan doen. Strootman heeft nog voor drie seizoen een contract. In aanloop naar het duel tegen Saint Etienne laat de voormalig PSV-er zich niet uit over een mogelijk vertrek: “Het team is belangrijker dan mijn eigen situatie”, reageert hij kort maar krachtig.

Claude Puel: “Goed voorbereid naar Marseille”

AS Saint-Etienne had ergens wat geluk toen de competitie niet meer uitgespeeld ging worden. Het team van trainer Claude Puel stond een paar plaatsjes boven de degradatiezone en mocht geen duel meer verliezen om daar uit te blijven. Puel vergeet dat seizoen liever en hoopt dit seizoen goed van start te kunnen gaan met een zege bij Olympique Marseille. “We starten vrijdag tegen Marseille. Daar moeten wij goed voorbereid naar vertrekken”, zegt Puel.

“Spelers hebben kwaliteit wel laten zien”

Saint-Etienne speelde de Franse bekerfinale tegen Paris Saint Germain en verloor met 0-1. Toch heeft de ploeg van Puel zo wel wat belangrijke speelminuten kunnen maken. “Vrijdag tegen Marseille zullen we zien of onze voorbereiding goed is geweest. Ik denk ik dat de spelers hun kwaliteit wel hebben laten zien”, aldus Puel.

Statistieken

Net als de Eredivisie is het vorige seizoen van de Lique 1 niet uitgespeeld door de coronapandemie. Paris Saint Germain stond op de eerste plek toen de competitie werd stopgezet en werd als landskampioen bestempeld.Olympique Marseille stond tweede en plaatste zich voor de voorronde van de Champions League. Saint-Etienne stond zeventiende toen het betaald voetbal werd stilgelegd en was twee plaatsen verwijderd van degradatie.

Head 2 Head

Olympique Marseille heeft de laatste jaren weinig punten laten liggen als Saint-Etienne naar Vélodrome kwam. Begin 2016 werd het nog eens een gelijkspel: 1-1, maar de jaren erna was het Marseille die thuis overwon. Vorig jaar werd het 1-0 en in 2017 zelfs 4-0. In de zomer van 2018 won Saint-Etienne nog eens van Olympique: 0-1, maar dit was een oefenwedstrijd en leverde geen punten op.

Huidige vorm Olympique Marseille

Olympique Marseille heeft een vijftal oefenwedstrijden achter de rug om het wedstrijdritme weer in de benen te krijgen. Drie duels werden gewonnen: Saalfelden 1-5, Heimstetten 1-6 en Nimes 0-1. van Dun. Streda 2-1 en Bayern München 1-0 werd verloren.

Huidige vorm AS Saint-Etienne

AS Saint-Etienne kwam na de lockadown al in actie tijdens de bekerfinale tegen Paris Saint Germain. Een goede maand geleden werd de finale van de Coupe de France gespeeld en Etienne verloor die met slechts 1-0. Neymar scoorde al in veertiende minuut van de wedstrijd en dat wist de ploeg van trainer Puel in de resterende speelminuten niet meer recht te zetten.

Lappenmand

Bij Olympique Marseille zijn alle spelers blessurevrij en kunnen vrijdagavond aan de aftrap tegen Saint-Etienne staan.In de lappenmand van Saint-Etienne zijn twee spelers die behandeld worden voor een kwetsuur. Kevin Monnet-Paquet zit al lange tijd in de ziekenboeg door een gescheurde kruisbandblessure. Sinds juni dit jaar wordt de linksbuitenspeler vergezeld door spits Loïs Diony die last heeft van een hoofdblessure en er vrijdag niet bij zal zijn.

Prognose

Het is lastig voorspellen bij de bookmaker welk team er aan het begin van een nieuw seizoen als sterkste van de twee voor de dag zal komen. Onze voorspelling is dat beide teams nog wat in moeten komen en dus een gelijkspel uit het vuur trekken in deze eerste speelronde. Benieuwt geworden wat jou dat op kan opleveren of ben je nieuwsgierig naar de overige odds? Onderstaand odds-overzicht geeft je alvast een beeld van de gemiddelde odds bij Toto.nl.

Quoteringen Olympique Marseille – AS Saint-Etienne

De quoteringen bij de TOTO zijn de moeite meer dan waard om er bij te zijn als de aftrap van de Lique 1 in Marseille begint. Jouw inleg wordt x 4.90 keer meer waard als AS Saint-Etienne wint. Je hebt dan meteen de hoogste odd van dit duel te pakken.Een gelijkspel staat bij de TOTO op een waardevolle odd van x 3.55 keer de inleg genoteerd. Een overwinning van Olympique Marseille staat in het 1X2 spelsysteem gemiddeld op x 1.68 keer de inleg.
De allereerste wedstrijd van het nieuwe Lique 1 seizoen Olympique Marseille – AS Saint-Etienne wordt gespeeld op vrijdag 21 augustus om 19:00 uur in Stadion Vélodrome te Marseille. Speel jij via de TOTO mee op de wedstrijd van Kevin Strootman en zijn team tegen Saint-Etienne? Check op de pagina met bookmakers alvast wat jouw voorspelling waard kan zijn en doe mee.

De beste Online Bookmakers