05/04/2023

Manchester City tekent overeenkomst met SportyBet

Manchester City tekent overeenkomst met SportyBet

Manchester City heeft aangekondigd een partnerschap te zijn aangegaan met SportyBet. Deze organisatie biedt een platform voor sport en weddenschappen in het grootste deel van Afrika en met name de dichtbevolkte landen als Nigeria, Oeganda, Kenia en Ghana. In de voormalige kolonies waar Engels nog vaak een voertaal vormt, is de Premier League erg populair en Manchester City is inmiddels een van de onbetwiste toppers in de divisie.

Engels voetbal is internationaler dan ooit

SportyBet is enthousiast over de samenwerking en noemt Manchester City een van de meest opwindende teams van Engeland. De samenwerking zal ongetwijfeld leiden tot innovaties en voor beide een succes worden. Kaitlyn Beale, wereldwijd verantwoordelijk voor de marketing van City, ziet de samenwerking ook als het gevolg van het feit dat de club steeds meer fans krijgt in Afrika. Dat houdt mede verband met de sportieve bezoeken die de afgelopen jaren zijn gebracht aan het continent. Ze vertrouwt erop dat het partnerschap de supporters nog dichter bij de club zal brengen. Engels voetbal is een wereldwijd product, zeker van de topteams zoals Manchester City. Dat wordt ook duidelijk uit de partner voor Europa en Canada. Daarbij is de keuze gevallen op LeiVegas. In Azië, een continent waar het gokken op Engels voetbal uiterst populair is, werkt City samen met bookmaker BXBet.

Manchester City, de oude ‘nieuwkomer’

Manchester City heeft zoals zovele van de clubs in de huidige premier league een lange historie. De club werd in 1880 opgericht als West Gordon Saint Marks. In 1894 werd de huidige naam aangenomen. De club leidde een redelijk anoniem bestaan in het betaalde Engelse voetbal al werd in de jaren 60 een kampioenschap behaald. Maar City had de pech om in de schaduw te staan van die andere club uit het industriestad: Manchester United. Toen voetbal door het inburgeren van de tv steeds populairder werd, was het United dat de harten stal van de Europese fans en ook in de stad zelf.

Vliegtuigongeluk 1958

Manchester United zal altijd verbonden blijven met een vliegtuigongeluk in 1958. De club had zich geplaatst voor de halve finale van de Europacup. Het vliegtuig waarmee de terugvlucht werd gemaakt stortte na het opstijgen in München neer. Het grootste deel van de selectie en de staf kwam daarbij om. Het zou Manchester United een van de meest bewonderde en gerespecteerde voetbalclubs maken. De successen volgden in Engeland en internationaal. Manchester City leek definitief de tweede club van de stad te zijn geworden.

De rijkste eigenaar van de Premier League

Dat veranderde echter in 2008. Toen werd de club gekocht door  de Abu Dhabi United Group. Daarmee kreeg City meteen de rijkste eigenaar van de Premier League. De volgende jaren volgden al gauw investeringen in spelers en stadion. De successen die de investeerders hadden gewenst, kwamen al snel. City werd na 2012 6 keer landskampioen en won 6 keer de FA cup. Internationaal is het nog wachten op winst in de Champions League. De bekendste speler van Manchester City is momenteel de Belg Kevin de Bruyne. Ook de Nederlandse international Nathan Aké kan in het algemeen op een basisplaats rekenen.

De beste Online Bookmakers