Nations League
03/09/2020

Bookmakers zien Oranje als favoriet in Nations League duel tegen Polen

Bookmakers zien Oranje als favoriet in Nations League duel tegen Polen
Komende week start de Nations League. Het Nederlands elftal neemt het in de eerste wedstrijd op tegen Polen. Oranje wist zich vorig jaar in de allereerste editie van de Nations League te plaatsen voor de finale en versloeg in de groepsfase Duitsland en Frankrijk. Coach Dwight Lodeweges hoopt dit jaar uiteraard op een soortgelijk scenario. De bookies zien Nederland alvast winnen van Polen!

Dwight Lodeweges: “Polen ook zonder Lewandowski is heel gevaarlijk”

Toen de loting voor de Nations League werd verricht haalde bondscoach Ronald Koeman opgelucht adem, want een poule met Polen, Bosnië Herzegovina en Italië lijkt goed te doen voor dit Nederlands elftal. Maar Koeman is inmiddels als trainer van FC Barcelona begonnen aan een nieuwe klus en interim-bondscoach Dwight Lodeweges neemt zijn taak over: “Hoewel we de afgelopen twee jaar niet tegen Polen gespeeld hebben weten we wel dat het heel gevaarlijke ploeg is. Ook zonder spits Robert Lewandowski (die rust krijgt van de Poolse bondscoach, red.) maar ook vanwege de rest van de ploeg. Hun kwaliteiten zijn bekend bij ons, maar qua loting had het slechter gekund”, is Lodeweges optimistisch.

“Op veld laten zien”

Lodeweges heeft dus vertrouwen in een goede afloop, maar voegt er direct aan toe dat het straks op het veld moeten gebeuren: “De loting zegt niet alles. We hadden vorig jaar ook niet verwacht om van Duitsland en Frankrijk te winnen en toch gebeurde dat. We zullen het straks weer moeten laten zien en dan zeggen de verhouding op papier niks meer: het moet op het veld gebeuren”, besluit Lodeweges zijn voorbeschouwing op het duel tegen Polen.

Jerzy Brzęczek (bondscoach Polen): “Nederland kandidaat voor eindzege EK”

Waar Oranje en Italië als favorieten worden gezien in Groep 1 van de Nations League ziet ook Polen kansen. Bondscoach Jerzy Brzeczek kijkt ernaar uit om de duels te spelen. “Het is goed om tegen Europese grootmachten te spelen. Nederland is een kandidaat voor de eindzege van het EK, dus dat geeft aan dat ze heel sterk zijn”, aldus de Poolse bondscoach.

“Goed om tegen toplanden te spelen”

Ook vertelde Brzęczek in de Poolse media dat zijn ploeg behoefte heeft aan serieuze competitie en in dat licht komt het duel tegen Nederland precies op tijd: “We hebben al lang niet voor de punten gespeeld. Het is een goede zaak dat we direct tegen toplanden mogen aantreden, want zo komen we weer snel in ons ritme. Hopelijk kunnen we tegen Nederland direct al mooie dingen laten zien.”

Statistieken

Polen was vorige jaar als nummer acht geplaatst in de A-divisie van de Nations League. De ploeg kon echter niet overtuigen in dit nieuwe toernooi. Nederland daarentegen reikte in deze eerste uitgave direct tot de finale. Daarin bleek Portugal te sterk voor Oranje.

Head 2 Head

Polen heeft in 1979 voor het laatst gewonnen van het Nederlands elftal. Op 2 mei van dat jaar won de Poolse formatie de EK-kwalificatiewedstrijd met 2-0. Na deze zege speelden beide landen tweemaal gelijk: eind 1979 werd het 1-1 en in 1986 bleef het bij 0-0.Vervolgens werd er in 1987 begonnen aan een zegereeks die nog altijd voortduurt: inmiddels is Oranje al vijf wedstrijden ongeslagen tegen het Poolse nationale elftal. De laatste overwinning dateert echter al van 2016. Toen won Oranje met 1-2. Vincent Jansen opende de score, Jedrzejczyk deed na de rust nog wat terug, maar een kwartier voor tijd zorgde een treffer van Wijnaldum voor de zege.

Huidige vorm Nederland

Sinds de nederlaag in de finale van de Nations League 2019 heeft het Nederlands elftal niet meer verloren. Achtereenvolgens Duitsland, Estland (2x), Noord-Ierland (2x) en Wit-Rusland werden tamelijk moeiteloos aan de zegekar gebonden.

Huidige vorm Polen

Ook de Poolse formatie is al bijna een jaar lang ongeslagen. Op 6 september 2019 werd er nog verloren van Slovenië (2-0) en daarna gelijkgespeeld tegen Oostenrijk (0-0). Maar daarna volgden enkel winstpartijen: 0-3 winst op Letland, een 2-0 zege op Noord-Macedonië, de 2-1 uitoverwinning in Israël en de revanche op de nederlaag in Slovenië: 3-2 winst in eigen land.

Prognose

Wij voorspellen een 2-1 zege voor Ons Oranje. De Poolse aanval zal moeilijk te stoppen zijn voor de sterke mannen in de defensie van Nederland, zeker nu De Ligt ontbreekt zal de Poolse spits van Bayern München zijn goaltje wel meepikken. De voorhoede van het Nederlands elftal staat zijn mannetje wel onder Lodeweges, dus verwachten wij dat die ene treffer, die er heus wel gaat komen, ondanks dat Lewandowski niet naar Amsterdam komt, nauwelijks pijn gaat doen.

Quoteringen Nederland – Polen

De bookmakers verwachten ook dat wij drie punten gaan pakken tegen Polen. Zet jij via het 1X2 spelsysteem in op Oranje? Dan keert de TOTO gemiddeld x 1,71 keer je inleg uit. Een gelijkspel zorgt voor een veel hogere uitbetaling: x 3,50. De kans dat Polen wint, wordt door de bookies het kleinst geacht en dus is de quotering het hoogste van allemaal: x 4,45!
De Nations League wedstrijd Nederland – Polen wordt gespeeld op vrijdag 4 septemberom 20:45 uur. Gaan onze jongens in de lege Johan Cruijff Arena winnen van Polen of gaan de Oost-Europeanen ons Oranje verslaan? Laat je voorspelling bij ons achter en speel mee met Nederland - Polen! Komt je voorspelling uit? Dan win je mooie geldprijzen!

De beste Online Bookmakers