Nations League
03/09/2020

Engelse elftal opent Nations League tegen IJsland

Engelse elftal opent Nations League tegen IJsland
In Groep 2 van League A nemen België, Denemarken, IJsland en Engeland het tegen elkaar op. De Engelsen openen op zaterdag 5 september tegen IJsland. Engeland is favoriet bij de bookmakers, maar de IJslanders hebben in het verleden meermaals bewezen dat ze niet onderschat mogen worden. VoetbalGokken laat beide bondscoaches aan het woord en zet de hoogste pre-match odds op een rij!

Erik Hamrén (bondscoach IJsland): “Engeland heeft heel goed team”

Voor het IJslandse nationale elftal is een poule met Engeland en België bijzonder zwaar, want ook van Denemarken wint een land als IJsland niet zomaar. Toch heeft bondscoach Erik Hamrén ambitie voor de Nations League: “We willen door naar de knock-outfase! Het wordt een leuke en spannende groep. Tegelijkertijd moeten we nederig zijn en zeggen dat het een moeilijke groep voor ons is.”

“Engeland is heel bijzonder”

Hamrén gaf direct na de loting toe erg blij te zijn met de uitkomst. Sportief wordt het een uitdaging, maar qua ervaring is het voor hem en zijn selectie geweldig om tegen oude bekende Denemarken en België te mogen spelen. De wedstrijd tegen Engeland is volgens Hamrén extra speciaal: “Ik had echt gehoopt op Engeland, want tegen de Engelsen spelen is altijd heel bijzonder. We kijken er echt naar uit om deze match te spelen.”

Gareth Southgate: “Normaal gesproken winnen wij van IJsland”

De Engelse bondscoach Gareth Southgate was na de loting zeer tevreden over de poule-indeling. Engeland ontloopt onder andere Duitsland en Kroatië, maar speelt wel tegen België. IJsland is wellicht de zwakste broeder in de poule, vindt ook Southgate: “Er zijn een aantal over overeenkomsten tussen Engeland en IJsland. Maar normaal gezien moet onze ploeg competitief genoeg zijn om IJsland te verslaan. Het is een zware groep met ook België en Denemarken, dus we hopen direct goed te kunnen starten met winst in IJsland.”

“Wedstrijd tegen IJsland eerste grote test”

Southgate benadrukt dat spelen tegen teams als IJsland niet alleen als opmaat gezien wordt voor de ‘grotere wedstrijden’, zoals later deze Nations League tegen België. Maar gezien de lange onderbreking door de corona lockdown is IJsland wél een goed land om te zien waar Engeland nu zelf staat: “Deze wedstrijden zullen een grotere test zijn voor de uitvoering van ons allround veldspel. Met in het achterhoofd de lange periode zonder interlands is het lastig om de uitkomst te voorspellen. We zullen na IJsland een stuk wijzer zijn waar we staan.”

Statistieken

De Engelsen eindigden in de eerste uitgave van de Nations League als derde. In de halve finale moest het buigen voor Oranje: 3-1, maar in de troostfinale wonnen de Engelsen – na strafschoppen – wel van Zwitserland waardoor het Engelse voetbalelftal na winnaar Portugal en runner-up Nederland als derde eindigden.Vorig jaar werd IJsland in een poule met België en Zwitserland derde en laatste. De IJslanders pakten nul punten in de vier duels uit Groep 2.

Head 2 Head

In 2016 speelden beide landen voor het laatst tegen elkaar. IJsland won de achtste finale van het EK in Frankrijk met 1-2. Rooney opende al na vier minuten de score uit een penalty. Twee goals van IJsland vlak na de benutte strafschop draaide de rollen al binnen een kwartier volledig om. In het vervolg van de wedstrijd werd er niet meer gescoord.

Huidige vorm IJsland

Ook voor IJsland is het lang geleden dat ze nog eens in actie kwamen. Begin januari speelde ze nog twee vriendschappelijke duels. Van Canada en El Salvador werd met 0-1 gewonnen.

Huidige vorm Engeland

De Engelsen kwamen dit jaar nog helemaal niet bij elkaar om een officiële interland te spelen. De laatste wedstrijd van Southgate en zijn mannen was de met 0-4 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Kosovo. Deze ruime zege dateert al van 17 november 2019 en dus nog altijd de laatst gespeelde wedstrijd van het Engelse voetbalelftal.

Prognose

Bij VoetbalGokken zetten we ons geld op een zege voor Engeland. Hoewel de wedstrijd in Reykjavik plaatsvindt, denken wij dat IJsland niet is opgewassen tegen het surplus aan kwaliteit dat de Engelse nationale ploeg herbergt. Wij vullen op ons TOTO-formulier een 2 in!

Quoteringen IJsland – Engeland

De pre-wedstrijd quoteringen in het 1x2 spelsysteem zijn gericht op een Engelse zege. Dat betekent hoge odds bij winst van IJsland! Als de thuisploeg deze Nations League wedstrijd naar zich toe weet te trekken wordt er gemiddeld x 5,15 keer je inleg uitgekeerd! De hoogste odd bij deze interland.Een gelijkspel zorgt ook voor een mooie bonus: x 3,50. Winnen de Engelsen, zoals algemeen verwacht wordt, dan geldt een gemiddelde odd van x 1,66. Door te spelen via een handicap, denk aan Under/Over of Half time/full-time, kan de uitkering bij een Engelse zege alsnog hoog uitvallen.Meer informatie over de beschikbare speltypes is te lezen in ons kenniscentrum.
De UEFA Nations League wedstrijd IJsland – Engeland wordt gespeeld op zaterdag 5 september en begint om 18:00 uurin het Laugardalsvöllur stadion te Reykjavík. Wil jij ook kans maken op mooie bonussen als de uitslag van deze wedstrijd bekend is? Zet dan nu in via VoetbalGokken.nl en win als jouw voorspelling uitkomt!

De beste Online Bookmakers