EK-kwalificatie vrouwen: Estland – Nederland

Dit bericht delen
29 augustus 2019     3 REACTIES

Vrijdag 30 augustus speelt het Nederlandse vrouwenvoetbalelftal haar eerste wedstrijd in de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in 2021. Estland is de eerste tegenstander van de Oranje Leeuwinnen en de pre-wedstrijdquoteringen bij de TOTO zijn dan ook niet mis. VoetbalGokken.nl blikt alvast vooruit op dit duel van de Oranjevrouwen. 

Sarina Wiegman: “Het is heel belangrijk om goed te starten”

Voor de Oranje Leeuwinnen is de kwalificatiewedstrijd tegen Estland de eerste wedstrijd sinds de verloren WK-finale van 7 juli. In die finale verloor Oranje met 2-0 van de Verenigde Staten, maar kon ondanks dat verlies terugkijken op een fantastisch toernooi. Voor het Europees Kampioenschap 2021, dat in Engeland wordt gehouden, begint Oranje echter weer op nul en dus moet de focus nu weer op de kwalificatie. Bondscoach Sarina Wiegman tegenover de NOS: “Ik denk dat er 600 mensen op de tribune zitten. Het contrast met de WK-finale in een stadion waar 60.000 mensen in kunnen, is enorm. Er worden heel andere dingen gevraagd. Daar moeten we ons goed van bewust zijn. Het is heel belangrijk om goed te starten.”

Estland de underdog

Estland is wellicht een goede tegenstander voor de Oranje Leeuwinnen om te starten aan de kwalificatiecyclus. Het land was niet actief op het WK afgelopen zomer, en haar laatste tien interlands waren allemaal vriendschappelijk. Het land staat onder leiding van de Fin Jarmo Matikainen, die weinig verwachtingen heeft van de wedstrijd tegen Oranje: “Voor ons is dit een geweldige kans. Zij zijn Europees Kampioen en verliezend finalist op het WK. Voor ons is de ontwikkeling van het vrouwenvoetbal in Estland echter het belangrijkste. En hoe kan je je beter ontwikkelen dan spelen tegen de beste teams? We hebben een bepaalde planning voor ogen, nu is het de bedoeling dat we de plannen ten uitvoer gaan brengen.”

Kwalificatie EK 

Uiteraard wil Estland zich te kwalificeren voor het EK, maar het moet tegelijkertijd wel realistisch zijn: In een groep met Nederland zal dat enorm lastig worden. Bovendien staat het land 85e op de FIFA-wereldranglijst en afgaande op deze cijfers moet het land een te nemen horde zijn voor Nederland. Estland won daarnaast slechts twee van zijn laatste tien oefenwedstrijden (tegen laagvliegers Azerbeidzjan en Litouwen).

Hoge verwachtingen

Nederland is huidig Europees Kampioen en verliezend WK-finalist en dus zijn de verwachtingen bijzonder hoog. Het is de vraag hoe goed men daar mee kan omgaan. Oranje zal de kwalificatie voor het EK uiteraard zo goed mogelijk willen starten en wat dat betreft is Estland misschien heel geschikt als tegenstander. Men zal echter moeten waken voor onderschatting.

Blessures

Lieke Martens is bij Oranje nog niet van de partij. Ze kampt nog steeds met een blessure aan haar teen, die haar tijdens het WK ook al parten speelde. Ook Kika van Es is er nog niet bij. De speelster kampt met een knieblessure.

Statistieken & actuele quoteringen

De bookmakers gaan uit van een overwinning voor Nederland en dat is gezien de statistieken en recente geschiedenis natuurlijk geen verrassing. De kans dat Estland weet te stunten is erg klein, en dan zal voor hen ook nog eens alles mee moeten zitten. Normaal gesproken is Nederland echt twee maatjes te groot.

De meest actuele pre-wedstrijdquoteringen voor de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Estland – Nederland vind je op de website van de TOTO.

De EK-kwalificatiewedstrijd Estland – Nederland wordt op vrijdag 30 augustus om 18.00 uur gespeeld in het Lilleküla-stadion in Tallinn. Weten de Oranje Leeuwinnen hun eerste kwalificatiewedstrijd voor het EK 2021 te winnen of gaat Estland voor een enorme stunt zorgen? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO!


Reacties

thegambler
29 augustus 2019

Hoop op mooie 3-0 voor Leeuwinnen!!

5 maanden geleden

matchfixer
29 augustus 2019

Zonder Martens wordt moeilijk, maar gok op 0-1 door Miedema.

5 maanden geleden

mijnoranje
30 augustus 2019

Prachtige 7-0 zege, echt genieten. Vooral als je - zoals ik - vooraf had ingezet op winst van onze dames haha

5 maanden geleden

Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

16 januari 2020     2 REACTIES

Bookmakers hanteren hoge odds bij VVV – PSV

In stadion De Koel hervatten VVV en PSV komende zondag de Eredivisie. Voor de Limburgse thuisploeg direct een lastig ...

Lees meer
16 januari 2020     1 REACTIE

Liverpool op Anfield tegen Manchester United in Premier L...

De bookmakers likken hun vingers er alweer bij af, want dit weekend staat er opnieuw een Engelse topmatch geprogramme...

Lees meer
15 januari 2020     2 REACTIES

Zege van Feyenoord op Heerenveen zorgt voor vijftig proce...

Ben je van plan om in te zetten op de wedstrijd van Feyenoord die ze zaterdag spelen tegen SC Heerenveen? Voetbal...

Lees meer
15 januari 2020     2 REACTIES

Bookmakers zien AZ als favoriet in duel tegen Willem II

Normaal gesproken is het niet zo verrassend als de TOTO AZ bombardeert tot topfavoriet in een duel tegen Willem II. D...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën