Oranje
02/09/2014

Oranje oefent tegen Italië

Oranje oefent tegen Italië
Voor het eerst sinds het WK van afgelopen zomer komt het Nederlands elftal weer bij elkaar om zich voor te bereiden op de kwalificatiereeks voor het EK in 2016. Italië is in San Nicola donderdag de tegenstander van Oranje in het eerste oefenduel. In aanloop naar het oefenduel van Oranje zijn er de nodige afmeldingen geweest. Onder andere Huntelaar, Van der Vaart en Robben meldden zich af voor het duel met de Italianen. Robben en Van der Vaart kampen met blessures die ze opliepen bij hun clubs in de Bundesliga, Huntelaar is ziek. Ook Clasie en Vlaar meldden zich af met kwetsuren.

Rentree Hiddink als Bondscoach

Naast het feit dat Italië een geduchte tegenstander is voor het Nederlands elftal, is het ook de rentree van Guus Hiddink in zijn tweede termijn bij Oranje. De oefenmeester nam het stokje over van Van Gaal, die nu aan het roer staat bij Manchester United. Bij de eerste persconferentie in augustus werd Hiddink vrijwel direct aan de tand gevoeld over zijn beoogde systeem. De Achterhoeker liet doorschemeren dat hij niet in de 5-3-2 formatie wil spelen, maar terugvalt op de Hollandse school. 4-3-3 tegen Italië behoort dus tot de opties.Met de afwezigheid van onder andere Robben en Vlaar mist Hiddink enkele belangrijke pionnen tegen Italië. Oudgedienden Sneijder en Van Persie zijn wel aanwezig bij het Nederlands elftal en zullen beiden in de as van het veld opereren op nummer 10 en 9.

Balotelli blikvanger, Pirlo gestopt als international

De meest opvallende man bij de Italianen is uiteraard Mario Balotelli, die de overstap maakte van AC Milan naar Liverpool. De flamboyante spits speelde afgelopen weekend direct mee in de wedstrijd tegen Tottenham en maakte indruk in de spits. Kan hij ook tegen Oranje van waarde zijn voor de Azzurri? Een andere blikvanger was de onlangs gestopte Andrea Pirlo. Na het WK van 2014 zwaaide de begaafde middenvelder af als international. Ondanks zijn leeftijd (36) was Pirlo nog één van de belangrijkste spelers en de spelmaker van het Italiaanse team. De vraag is hoe de Italianen dit verlies gaan opvangen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Italie – Nederland wordt op donderdag 4 september om 20:45 uur gespeeld. Wat denk jij dat het wordt? Kan de nummer 3 van de wereld in de oefenwedstrijd tegen Italië direct indruk maken? Of gaan de Azzurri aan de haal met de overwinning in eigen land?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers