Oranje
04/07/20196 reacties

WK Finale: Oranje Leeuwinnen euforisch, maar USA is favoriet

WK Finale: Oranje Leeuwinnen euforisch, maar USA is favoriet
De Oranje-dames staan in de finale van het WK in Frankrijk! Tegenstander van de Leeuwinnen is het sterke team uit de USA, de nummer één van de wereldranglijst. Dat wordt geen gemakkelijke klus voor bondscoach Sarina Wiegman en haar vrouwenploeg. Bij TOTO geloven ze dat er een kans is voor Nederland op de wereldtitel, al laten de pre-wedstrijdquoteringen zien dat de USA duidelijk favoriet is. Kan Oranje nogmaals verrassen en de hoofdprijs pakken of gaan de Amerikaanse dames hun favorietenrol waarmaken? De odds voor Oranje zijn mega: x 10,00!

Sarina Wiegman: “Wij kunnen wereldkampioen worden”

Bondscoach Sarina Wiegman geloofde het woensdagavond niet: met haar Nederlands elftal bereikte ze dankzij een 1-0 zege op Zweden de WK Finale. “Ik leef in een droom”, vertelt ze aan de NOS. Wiegman prijst haar team om het doorzettingsvermogen. “We kunnen wereldkampioen worden en daar gaan we zeker voor. We zullen zondag alles geven om de Verenigde Staten te verslaan. Er wordt bij ons gestreden voor elke meter. We zijn gewoon een vechtmachine. Er zit een enorme drive in dit team”, aldus Wiegman in het AD.

“Amerika is ontzettend goede tegenstander”

Voor de finale waar het krachtige team uit de USA zal staan is de bondscoach dan ook niet bang. “Het is een ontzettend goede tegenstander, maar niets is onmogelijk. Als je als team functioneert, kun je meer. En dan hoef je niet altijd beter te zijn dan een tegenstander. Dit team vertrouwt gewoon steeds op zijn kwaliteit. We staan nu in de finale! En die kunnen we ook echt winnen. Niets is onmogelijk”, vertelt de bondscoach vol vertrouwen over een goede afloop.

Jackie Groenen: “Dit is wel echt bijzonder”

De halve finale tegen Zweden heeft de Leeuwinnen veel energie gekost, maar voor de finale tegen de USA wil Jackie Groenen nog alles geven. “We staan in de finale. Noet normaal! Dit is echt heel bijzonder. We gaan er alles aan doen om die te winnen. Nu nog één keer alles geven. We moeten nu ook de laatste wedstrijd winnen”, zegt de middenveldster in het AD. Het sterke punt van Oranje is volgens Groenen: “We hebben een team dat er voor elkaar is. Ik ben trots op al die meiden. Dit is wel echt bijzonder.”

Shanice van de Sanden: “De finale tegen Amerika, mooier kan niet”

Ook bij Shanice van de Sanden is er ongeloof dat Oranje in de finale staat, maar ook zij is er helemaal klaar voor. “Dit is ongelooflijk gewoon. De finale tegen Amerika, mooier kan niet. Ik ben klaar voor de finale, het team is er klaar voor”, zegt Van de Sanden tegen de NOS.

Favoriet USA

De vrouwenploeg uit de USA wordt vanaf het begin van het WK al als winnaar bekroond. Die gedachte is ook terecht, want de vrouwenelftal uit de Verenigde Staten hebben de meeste wereldkampioenschappen gewonnen en deden het aan het begin van dit toernooi al meteen erg goed. De dames uit de USA maakte in de eerste wedstrijd al indruk door met 13-0 van Thailand te winnen. In de wedstrijden daarna kwam de Amerikaanse ploeg van bondscoach Jillian Ellis in een wat rustiger vaarwater terecht. Van Chili werd met 3-0 gewonnen en ook Zweden moest toen al buigen voor de ploeg uit de USA (0-2). De Amerikaanse dames hebben ook wat tegendoelpunten gekregen. Zo slaagden Spanje, gastland Frankrijk en Engeland erin om een doelpunt te maken en werden al die wedstrijden met 1-2 van de USA afgefloten.

Megan Rapinoe: “Klaar voor de finale”

Aanvoerster Megan Rapinoe miste de halve finale tegen Engeland. Rapinoe had na de kwartfinale tegen Frankrijk een kleine hamstringblessure overgehouden, maar keert in de finale tegen de Leeuwinnen weer terug op het veld. “Ik verrekte in de kwartfinale mijn hamstring. Voelde het meteen. Het duel met Engeland kwam net wat te vroeg, maar het voelt nu veel beter dan de afgelopen dagen. Ik ben klaar voor de finale”, zegt de aanvoerster die tegen Frankrijk twee keer scoorde.

Pre-wedstrijdquoteringen voor WK 2019 Finale: USA - Nederland

De Leeuwinnen hebben het ver geschopt op dit WK en dat levert weer hoge pre-wedstrijdquoteringen bij de diverse bookmakers en voor Nederland bij Koning(in) TOTO. Wint Oranje de finale? Dan wordt er de hoogste odd van deze slotwedstrijd uitgekeerd: x 10.00 keer je inleg! Dubbel feest dus als jij hierop speelt! Wordt het wéér een lange wedstrijd en is er na negentig minuten nog geen winnaar bekend? Speel dan op een gelijkspel en ontvang je inleg x 3.80 keer terug als het zondagavond een verlenging wordt. Voor winst van de Amerikaanse vrouwenploeg staat een beloning van x 1.44 keer de inleg gereed.De finale van het WK-vrouwenvoetbal USA - Nederland wordt gespeeld op zondag 7 juli om 17:00 uur in het Parc Olympique Lyonnais in de Franse plaats Lyon. Bekronen de Leeuwinnen hun prestaties op het WK met een gouden medaille door de favoriet uit de USA te verslaan? Moedig Oranje aan en laat TOTO weten wat jouw voorspelling is via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers