Overige
09/02/2021

FIFA Wereldbeker Clubs: Bayern München in finale tegen Tigres

FIFA Wereldbeker Clubs: Bayern München in finale tegen Tigres
Bayern München staat in de finale van de FIFA Wereldbeker voor Clubs. De ploeg van trainer Hans Dieter Flick speelt donderdag de finale tegen het Mexicaanse Tigres UANL. De finale wordt gespeeld in Al Rayyan te Qatar. Denk jij dat Bayern de beker in handen krijgt door de Mexicaanse ploeg te verslaan? Scoor bij VoetbalGokken.nl de hoogste odds voor de finale van de Wereldbeker!

Hans Dieter Flick: “Tigres is een zeer atletisch team”

Bayern München-trainer Hans Dieter Flick heeft het met zijn team geflikt om door te stoten naar de finale van de FIFA Wereldbeker. Donderdag wordt de finale tegen Tigres UANL gespeeld en dat is niet zomaar een tegenstander vindt Flick: “Ik heb de andere halve finale gezien. Tigres is een zeer atletisch team, ze verdienden het om de finale te bereiken. We hebben twee dagen om ons daarop voor te bereiden”, zegt de trainer van Bayern.

“We willen die wereldtitel”

Bayern München won de wereldbeker voor clubs acht jaar geleden ook. In 2013 versloeg het Raja Casablanca uit Marokko. Nu de Duitse ploeg weer in de finale staat, wil trainer Flick met zijn team de  kans grijpen om de beker ook dit jaar mee naar München te mogen nemen. “We willen de wereldtitel. Als we daarin slagen, zal het team een uitstekend seizoen afsluiten. Het zou ook een buitengewoon succes zijn in de club-geschiedenis van Bayern”, zo vertelt Flick die bij winst zijn zesde prijs van het seizoen scoort: kampioen, bekerwinnaar, Champions League en twee supercups.

Tigres-trainer Ricardo Ferretti: “Finale is historisch voor ons”

Tigres UANL mag zich gaan opmaken voor de finale. De Mexicaanse ploeg staat onder leiding van trainer Ricardo Ferretti die dolgelukkig is dat zijn team het tot de finale met Bayern München heeft geschopt. “We zijn gelukkig dat we de finale mogen spelen. Het belangrijkste is nu om te rusten en voor te bereiden op de finale, want we kunnen iets historisch doen”, benadrukt de trainer.

“Genieten van finale tegen Bayern München”

“Het is onze eerste deelname. We hadden drie kansen verloren om naar dit toernooi te komen. Godzijdank nemen we nu deel uit van dit mooie toernooi. De finale spelen daar konden wij alleen maar van dromen. We moeten gewoon genieten van de wedstrijd tegen Bayern München”, besluit de trainer van Tigres.

Statistieken

Bayern München versloeg Al Ahly in de halve finale van de FIFA Wereldbeker met 0-2. Het was Robert Lewandowski die tweemaal wist te scoren voor de Duitse ploeg. In de andere halve finale won Tigres  met 0-1 van het Braziliaanse Pameiras. Het schot kwam van de Franse aanvaller Andre-Pierre Gignac.

Head 2 Head

Bayern München had al eerder gespeeld tegen Al Ahly, maar tegen Tigres heeft de Duitse ploeg nog niet eerder gespeeld. Donderdag wordt er dus een nieuw hoofdstuk geschreven in de geschiedenis boeken van Die Rekordmeister en ook van de Mexicaanse club Tigres.

Huidige vorm Bayern München

In de Duitse Bundesliga dendert Bayern in volle vaart naar het kampioenschap. De ploeg van trainer Flick staat ruim eerste, maar is in de Duitse Beker voor dit seizoen al uitgeschakeld door het nietige Kiel dat in de verlenging met 3-2 won van Bayern.Na de finale in Qatar speelt de ploeg uit Beieren aanstaande maandag tegen Arminia Bielefield en mag het zich gaan opmaken voor de knock-outwedstrijd in de Champions League tegen Lazio Roma.

Huidige vorm Tigres

In de wereldbeker wist Tigres al tweemaal te winnen. De halve finale werd met 0-1 gewonnen van Palmeiras en een ronde eerder werd ook het Ulsan Hyundai van middenvelder Davy Bulthuis met 2-1 verslagen. Net als in de wedstrijd tegen Palmeiras nam Andre-Pierre Gignac de doelpunten voor zijn rekening. In de Mexicaanse Liga MX staat de ploeg van trainer Ferretti pas achtste.

Lappenmand

Bayern München-trainer Flick hoeft zich weinig zorgen te maken over het blessureleed bij de Duitse ploeg. Er zijn geen meldingen van geblesseerde kernspelers die donderdag niet inzetbaar zijn.Ook de medische staf bij de tegenstander van donderdag Tigres heeft weinig spelers onder behandeling.

Prognose

We hebben er alle vertrouwen in dat Bayern München de wereldbeker voor clubs in handen krijgt. De ploeg van trainer Flick is niet te stoppen door Tigres, maar misschien zie jij het wel heel anders. Neem onderstaand odd-overzicht alvast door en sla je slag met de finale van de FIFA Wereldbeker voor clubs. Onze wedtip: correcte score 2-0.

Quoteringen Bayern München – Tigres UANL

De quoteringen zijn het meest gunstig ingedeeld voor een zege van het Mexicaanse Tigres. Je kunt een quotering van x 11.00 keer je inleg verwachten als de ploeg uit de CONCACAF Champions League wint.Een gelijkspel levert ook een flinke duit op als je meespeelt via VoetbalGokken.nl! Gemiddeld wordt er x 6.00 keer je inleg uitbetaald als er na negentig minuten speeltijd nog geen winnaar bekend is. Een overwinning van Bayern staat op x 1.22 keer het speelbedrag ingedeeld.
De finale van de FIFA Wereldbeker voor Clubs met Bayern München – Tigres UANL wordt gespeeld op donderdag 11 februari om 19:00 uur in het Education City Stadion te Al Rayyan in Qatar. Wint Die Rekordmeister de wereldbeker of wordt de ploeg van trainer Hansi verrast door de Mexicanen? Laat jouw voorspelling waardevol zijn bij Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers