Premier League
01/11/2018

Bookies scoren met Premier League-topper Arsenal vs Liverpool

Bookies scoren met Premier League-topper Arsenal vs Liverpool
Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum kunnen komend weekend weer flink aan de bak, want ze moeten met Liverpool op bezoek bij Arsenal. De Nederlanders staan met de The Reds gedeeld eerste, terwijl thuisploeg Arsenal na tien speelronden keurig vierde is in de Engelse Premier League. Liverpool moet winnen om op gelijke hoogte met Manchester City te blijven en Arsenal heeft de drie punten hard nodig om Chelsea te achterhalen. Er staat dus veel op het spel, ook bij de bookmakers. De pre-wedstrijdquoteringen zijn namelijk exceptioneel hoog voor een Premier League-topper!

Jurgen Klopp: “We willen een resultaat halen bij Arsenal”

Liverpool-trainer Jurgen Klopp is blij dat er midweeks een keer geen wedstrijd gepland staan, geen Carabao Cup of Europese verplichtingen. Zo kan de Duitse trainer rustig toewerken naar de showdown tegen The Gunners: “We hebben een normale week, die gaan we gebruiken om ons goed voor te bereiden op de match tegen Arsenal. We gaan ons niet druk maken over het aantal doelpunten of de schoonheid van ons spel. Zondag draait het om het verkrijgen van een resultaat”, vertelt hij aan de Engelse media.

Meer opties

Op de persconferentie geeft de oefenmeester ook aan keuzes te moeten maken nu de lappenmand aan het leeglopen is. “Na al die weken met wedstrijden na elke derde dag is dat geen overbodige luxe. Vooral de spelers die ook international zijn voor hun land hebben drukke weken achter de rug. Vanaf midden november tot aan januari wordt het weer gekkenwerk. Ik zal dan ook moeten roteren om mijn selectie fris te houden. Gelukkig is Hendo (Jordan Henderson) op de weg en lijkt op tijd fit voor zondag. Ook Naby Keita sluit zich binnenkort weer aan bij de groep. Dat geeft mij meer opties dan ik nodig heb voor één wedstrijd. Ik zal dus een hoop moeten wisselen de komende tijd, maar ik beslis pas vlak voor de wedstrijd wie ik wel of niet laat spelen tegen Arsenal.”

“Virgil van Dijk speelt zo sterk en volwassen”

In zijn bespiegelingen richting de topper tegen Arsenal neemt Klopp ook nog even tijd om Virgil van Dijk en Wijnaldum in de spotlights te zetten. Het Nederlandse duo is volgens hem ook zondag weer van cruciaal belang voor zijn team: “Virgil is nog steeds heel erg jong, hij lijkt meer man dan hij werkelijk is. Maar hij is zo sterk en speelt zo volwassen. Natuurlijk zijn er nog verbeteringen mogelijk, maar daar is niks mis mee. Het is goed dat hij de verantwoordelijkheid draagt aanvoerder te zijn, dat maakt hem alleen maar sterker. Ook Wijnaldum zou een goede aanvoerder zijn, maar hij speelt net als Virgil in Oranje erg goed en krijgt vast en zeker nog zijn kans om de aanvoerdersband te dragen.” Maar dat zal niet komende zondag zijn als Liverpool op bezoek gaat bij Arsenal, zo vertelt Kopp op de clubwebsite waar hij ook lyrisch is over de ontwikkeling van Shaqiri. “Hij is geniaal, zeker in combinatie met Salah.”

Trainer Arsenal: “Grote kans om Liverpool bij te halen”

Unai Emery is geen man van veel woorden, maar de trainer van Arsenal was na de winst op Leicester City heel duidelijk: “Ik ben blij dat we deze wedstrijd hebben gewonnen, want nu kunnen we weer omhoog kijken. En daar zie ik Liverpool staan, onze volgende tegenstander in de Premier League. De thuiswedstrijd tegen The Reds is een uitstekende kans om Liverpool bij te halen.”

“Eerstvolgende wedstrijd is altijd de belangrijkste”

Toch wil Emery niet te veel op de zaken vooruitlopen: “We moeten ons focussen op de komende wedstrijd en niet naar het einde van de competitie proberen te kijken. Behalve Liverpool staan alleen Chelsea en Man. City boven ons, dat zijn stuk voor stuk goede elftallen. We moeten zondag proberen een resultaat te behalen en van daaruit verder werken aan onze speelstijl en vooruitgang van het team. De eerstvolgende match is dan altijd de belangrijkste. Ook de Europa League is een belangrijke doel voor ons, dus het gaat niet alleen om winnen, maar ook om een constante speelwijze waarbij we het spel controleren en domineren. Van daaruit kunnen wij scoren en wedstrijden (blijven) winnen.”

Statistieken

Het vorige potje in het Emirates Stadium draaide uit op een ware voetbalshow. Met de 3-3 eindstand schoten beide elftallen echter weinig op. Ook twee seizoen geleden stond deze wedstrijd garant voor een doelpuntfestijn. Toen wonnen The Reds met 3-4. Arsenal zal ongetwijfeld hopen dat de rollen zondag een keer omgedraaid zullen zijn: veel goals, maar dan met de The Gunners als winnaar. Dat gebeurde overigens in 2014 voor het laatst. Arsenal haalde toen ook flink uit en versloeg Liverpool met 4-1.

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookies laten zich niet onbetuigd voorafgaand aan deze Engelse clash. Zoals gezegd zijn de odds exceptioneel hoog! Een thuiszege van Arsenal staat al op x 3,50 keer je inleg. Maar bij een gelijkspel – zoals vorig seizoen – schieten de bookmakers pas echt uit hun slof: x 3,90. Winnen Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum, dan bedraagt de uitkering: x 2,09.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-match Arsenal – Liverpool wordt gespeeld op zondag 3 november om 18:30 uur in het Emirates Stadion in Londen. Wie wint deze showdown? The Reds met de twee Nederlanders of gaat Arsenal onder aanvoering van Mehmet Ozil de drie punten in eigen huis houden? Zet nu in en doe mee met Arsenal – Liverpool![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers