Premier League
25/12/2019

Boxing Day: Leicester – Liverpool leading bij bookmakers!

Boxing Day: Leicester – Liverpool leading bij bookmakers!
Boxing Day komt er weer aan! Tweede Kerstdag is de meest gewilde speeldag in de Engelse premier league. Zowel spelers, supporters als bookmakers kijken dan ook elk jaar reikhalzend uit naar deze matches. Dit jaar is de leading match de topper tussen Leicester City en Liverpool! VoetbalGokken.nl heeft de analyse van beide hoofdcoaches en zet alle feiten op een rij. Uiteraard hebben wij ook de gemiddelde odds voor u opgezocht! Speel jij ook mee met deze Engelse topmatch?

Brendan Rodgers: “Een hele moeilijke wedstrijd”

Leicester City coach Brendan Rodgers doet het bijzonder goed dit seizoen met zijn elftal. Een tweede plek is meer dan menig fan vooraf had durven dromen. De wedstrijd tegen koploper Liverpool wordt een serieuze test voor de mogelijkheden van Leicester in de rest van dit seizoen. Rodgers beseft dat het een erg lastige pot gaat worden: “Liverpool komt hier als de wereldkampioen! Het wordt een hele moeilijke wedstrijd, maar we spelen thuis en willen er een echte wedstrijd van maken. Het is een geweldige test voor ons team, want Liverpool speelt al heel lang op een zeer hoog niveau en wij staan nog maar aan het begin van een hopelijk lange reeks met goede resultaten.”

“Kansen benutten die zich voordoen”

Rodgers weet dat Liverpool te kloppen is, zeker als ze thuis spelen: “In voorgaande duels tegen Liverpool hadden we ook onze kansen om te scoren, gelijk te spelen of zelfs te winnen. Tegen dit soort teams gaat het erom dat je de kansen die je krijgt benut die zich voordoen, want ook nu zullen we weer kansen gaan krijgen. We spelen dit seizoen op een hoog niveau en dat zullen we donderdag ook zeker nodig hebben.”

Jurgen Klopp: “We zullen er staan op Boxing Day”

Ook Liverpool heeft een druk schema tijdens de feestdagen. Toch maakt Liverpool-coach Jurgen Klopp zich weinig zorgen om de fysieke gesteldheid van zijn spelers: “We zullen er weer staan tegen Leicester op Boxing Day”, opent Klopp zijn voorbeschouwing op de topper. Tijdens die persconferentie van dinsdagmiddag gaf hij ook prijs wat zijn verwachtingen zijn: “We zullen ons honderd procent moeten geven tegen een goed Leicester. Dit seizoen zijn we vooral goed in het dichten van de gaten in onze verdediging en dat zullen we donderdag weer moeten doen in deze moeilijke uitwedstrijd.”

“Leicester is een topteam”

Klopp benadrukt dat ze niet veel anders gaan spelen dan in andere duels. “Leicester is een topteam, met hele goede spelers en een goede manager. We moeten tonen dat we ook hen kunnen verslaan. De wedstrijd die we eerder dit seizoen tegen Leicester speelde was goed, maar niet goed genoeg. Dat zal nu echt beter moeten.”

Statistieken

Leicester City gaat als nummer twee deze Engelse topmatch in! Na achttien matches heeft Leicester 39 punten. Dat zijn er tien minder dan Liverpool dat nog altijd fier leider is in Engeland. Liverpool verloor deze competitie nog geen enkel duel en speelde pas eenmaal gelijk. Hiermee komt het elftal van Klopp op 49 punten.

Head 2 Head

De voorbije twee keer dat Liverpool op bezoek ging bij Leicester City won het! Vorig seizoen werd het 1-2 en de jaargang daarvoor 2-3. Het is al van 2017 dat Leicester nog eens een competitie match thuis van Liverpool wist te winnen. In de EFL cup pakte het dat jaar ook een overwinning: 2-0 en dat is gelijk de laatste zege op The Reds.

Huidige vorm Leicester City

Als er ooit weer een kans is om van Liverpool te winnen, dan is dat wellicht nu, want Leicester verkeert in goede vorm. Voorbije weekend werd er weliswaar verloren bij Manchester City (3-1). Maar dat was pas de eerste nederlaag sinds 5 oktober! En dat was op bezoek bij: Liverpool. Het werd toen 2-1 in het voordeel van de huidige competitieleider.

Huidige vorm Liverpool

Liverpool speelde voorbije zaterdag om de wereldtitel voor clubteams. Na verlenging werd er met 1-0 gewonnen van Flamengo. Een zware trip die ze zeker tijdens Boxing Day nog zullen voelen. De laatste competitie match die The Reds afwerkten was de pot tegen Watford. Die partij werd met 2-0 simpel naar de hand gezet. Een smetje op al deze mooie uitslagen is de 5-0 nederlaag tegen Everton in de EFL Cup, Belangrijke kanttekening: Liverpool speelde zonder zijn sterren en liet vooral wisselspelers opdraven in dit duel. Onder meer onze landgenoten Van den Berg en Hoever stonden in de basis.

Lappenmand

Bartosz Kapustka ontbreekt donderdag als Liverpool op bezoek komt in het King Power stadion. De aanvallende middenvelder van Leicester heeft namelijk een kruisband ingescheurd. Vooral problemen voor coach Rodgers door schorsingen, want liefst drie spelers moeten brommen: Matty James, Kapustka (weer hij) en George Thomas zijn allen niet speelbevoegd. Liverpool sterkhouder Oxlade Chamberlain viel voorbije weekeinde geblesseerd uit tijdens de WK finale voor clubs, dit wierp een grote schaduw over het behalen van de wereldtitel. Hij zal ook tegen Leicester node gemist worden. Naast Oxlade Chamberlain zitten ook Nathaniel Clyne (kruisband), Joel Matip (knie) en Fabinho (verrekte band) in de lappenmand bij The Reds. Trent Arnold zal in Leicester moeten oppassen voor een gele kaart. Hij staat reeds op vier en een vijfde betekent een duel schorsing.

Prognose

Onze wedtip: een draw. Dit lijkt het meest logisch gezien de krachtverhoudingen en de drukke week die Liverpool achter de rug heeft. Bovendien betaalt TOTO de hoogste odd uit als het duel onbeslist eindigt! Benieuwd hoeveel? Check onderstaand odd overzicht en zie welke quotering er bij jouw voorspelling past!

Quoteringen Leicester City – Liverpool

Koning TOTO draait rond deze tijd overuren, want er wordt heel wat gegokt op de Engelse duels tijdens Boxing Day. De hoogste odd van deze wedstrijd x 3.60 keer de inleg wordt uitbetaald als de teams een gelijkspel spelen. Een zege van Leicester City staat op een gelijkwaardige odd genoteerd x 3.50 keer je speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem wordt een inleg op winst van Liverpool je x 2.00 keer meer waard.
De Premier League wedstrijd Leicester City – Liverpool wordt gespeeld op donderdag 26 december om 21:00 uurin het King Power Stadion te Leicester. Maak van deze Tweede Kerstdag een sportieve dag en speel mee met Koning TOTO op deze Engelse wedstrijd tijdens Boxing Day.

De beste Online Bookmakers