Premier League
24/12/20192 reacties

Boxing Day: Tottenham Hotspur tegen Nederlands getint Brighton

Boxing Day: Tottenham Hotspur tegen Nederlands getint Brighton
In Nederland kennen we het begrip niet, maar Boxing Day is al jaren razend populair in Engeland. Dit jaar wordt er (waarschijnlijk) voor het laatst op Tweede Kerstdag gevoetbald. De traditie lijkt te gaan verdwijnen, onder druk van een overvolle voetbalkalander gedurende het hele seizoen. De bookmakers willen in stijl afscheid nemen en gooien er een kleine kerstbonus bovenop! Hoge odds dus en sfeervolle wedstrijden in de Premier League. Speel mee met VoetbalGokken.nl en profiteer van de unieke aanbiedingen van TOTO.nl!

José Mourinho: “Vechten voor een goed resultaat”

Tottenham Hotspur trainer José Mourinho is een trotse trainer die afgelopen week benadrukte dat de fans het team blijven steunen, ondanks een lastig seizoen tot nu toe. Hij wil ze dan ook belonen door de thuismatch tegen Brighton in winst om te zetten: “We hebben niet de breedste selectie en we missen wat belangrijke speler. Eigenlijk was dit een ideale wedstrijd geweest om te roteren, maar we zullen iedereen nodig hebben om te vechten voor een goed resultaat tegen Brighton.”

“Brighton is zeer stabiel team”

Over zijn collega Graham Potter kan en wil Mourinho nu nog weinig kwijt: “Hij zit er nog maar pas. Zijn voorganger Chris Hughton heeft het geweldig gedaan bij Brighton. De manier waarop ze nu spelen en de plek waarop ze staan in de Premier League toont aan dat Potter het ook goed doet. Het is een zeer stabiel team, dat thuishoort in de Premier League.”

Graham Potter: “Tottenham wordt weer uitdaging”

Brighton and Hove Albion staat bekend als ploeg waar regelmatig Nederlandse spelers onder contract staan. Davy Propper houdt dit seizoen de Oranje eer hoog. Ook voormalig AZ-speler Jahanbakhsh komt uit voor de formatie van trainer Graham Potter. De uitwedstrijd bij Tottenham is voor hem uitermate belangrijk en dus was er weinig ruimte om kerst te vieren, want er moet gepresteerd worden donderdagmiddag: “We spelen twee wedstrijden binnen 48 uur. Dat is heel pittig. De wedstrijd tegen Tottenham wordt weer een hele uitdaging voor onze spelers.”

“Tottenham is nu sterker”

Potter weet dat zijn elftal in oktober met 3-0 wist te winnen van Tottenham, maar dat waren andere tijden voor The Spurs en voor Brighton. “Tottenham is bezig met een sterke reeks en is nu sterker dan in het begin van dit seizoen. Daarnaast hebben wij te kampen met wat blessures. We gaan proberen er het beste van te maken met de spelers die beschikbaar zijn.”

Statistieken

Tottenham Hotspur begint Boxing Day als nummer zeven en dat is voor een club met de uitstraling van The Spurs te laag. De druk zal dus hoog zijn donderdag. Trainer Mourinho wordt echter op handen gedragen dus het thuispubliek zal zeker een rol gaan spelen als Brighton langskomt. De bezoekers vinden we terug op een dertiende stek. De ploeg verzamelde tot nu toe 20 punten en staat daarmee slechts vijf punten boven de degradatiezone. Elk punt is dus belangrijk voor de equipe van trainer Potter.

Head 2 Head

Sinds 2005 speelde Tottenham en Brighton vier keer tegen elkaar in Londen. Alle vier de keren won de thuisploeg. In 2005 werd het 2-1 voor The Spurs. Tottenham won in 2014 met 2-0 en besloot het duel tegen Brighton in 2017 met dezelfde cijfers. Vorig seizoen werd het 1-0 in het voordeel van de Londense formatie.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

Afgelopen weekend moest Tottenham een 0-2 nederlaag incasseren toen Chelsea op bezoek kwam in het Tottenham Stadion. Dit was de eerste thuisnederlaag sinds de 2-7 tegen Bayern München in de Champions League. Vorige week werd er op bezoek bij Wolverhampton Wanderes nog met 1-2 gewonnen door de ploeg van Mourinho.

Huidige vorm Brighton & Hove Albion

Verliezen is voor Brighton eerder regel dan uitzondering. In de afgelopen vijf wedstrijden werd en slechts één keer gewonnen. Dat was wel tegen topploeg Arsenal, dat thuis met 1-2 opzij werd gezet door Brighton. Afgelopen weekend was er echter weer een nederlaag te noteren voor de ploeg van Propper: 0-1 verlies tegen Sheffield United.

Lappenmand

Nog altijd geen Hugo Lloris donderdag onder de lat bij Tottenham. De Fransman is naar verwachting tot het einde van dit kalenderjaar out vanwege een elleboogkwetsuur. Erik Lamela doet donderdag ook niet mee. Hij kampt met een hamstringblessure. Bij Brighton geen personele problemen: er is niemand geblesseerd of geschorst en er staat ook niemand op scherp.

Prognose

Onze voorspelling is volgens de ranglijst logisch: 3-0 voor Tottenham. In feite zijn The Spurs natuurlijk gewoon een klasse beter dan Brighton en daarom kiezen wij voor de veilige weg door in te zetten op de thuisploeg. Verwacht jij dat Brighton gaat stunten zoals het dat ook tegen Arsenal deed? Check dan onderstaande odds en speel mee!

Quoteringen Tottenham Hotspur – Brighton & Hove Albion F.C.

Tijdens Boxing Day zitten de stadions bomvol en worden de quoteringen hoog opgeschroefd. Koning TOTO is dol op deze dag en trakteert je graag. De hoogste odd van dit duel staat genoteerd bij winst van Brighton x 5.50 keer je speelbedrag. Voor een gelijkspel is de TOTO met een odd van x 4.33 keer je inleg ook zeer gul. Denk jij dat The Spurs gaan winnen? Met een quotering van x 1.53 keer je inleg op winst van de thuisploeg wordt Tweede Kerstdag een verzadigde dag.
De Premier League wedstrijd Tottenham Hotspur - Brighton & Hove Albion F.C. wordt gespeeld opdonderdag 26 december om 13:30 uurin het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Profiteer je mee van de beste deals tijdens Boxing Day? Laat de juiste voorspelling achter bij Koning TOTO en sluit Kerst2019 af met een leuk zakcentje van deze Nederlandse bookmaker.

De beste Online Bookmakers