Premier League
26/09/2018

Chelsea – Liverpool: The Bleus tegen de The Reds

Chelsea – Liverpool: The Bleus tegen de The Reds
De derby tussen Chelsea en Liverpool heeft een zeer rijke historie, ook als het gaat om bizarre tussenstanden en uitslagen. De wedstrijd is dan ook zeer populair bij spelers die inzetten op Premier Leaguematches. De onvoorspelbaarheid zorgt er namelijk voor dat de wedkantoren vaak extra hoog gaan zitten in de quoteringen. Deze Premier League-editie volgt op het onderlinge treffen in de League Cup, afgelopen woensdag, en begint met Liverpool als trotse koploper en Chelsea als nummer drie van de ranglijst. Beide teams verloren dit seizoen nog niet in competitieverband. Het zal er dus echt om spannen wie er zaterdag aan het langste eind gaat trekken.

Trainer Chelsea: “Liverpool is de favoriet”

Het is dus de week van Chelsea en Liverpool in Engeland. De bekerwedstrijd staat op zichzelf en moet snel vergeten worden. Zaterdag wordt het weer een totaal andere wedstrijd. Chelsea-coach Maurizio Sarri plaatst zijn elftal graag in de underdogpositie, ook speelt Chelsea op Anfield: “Liverpool is overduidelijk favoriet. Ze zijn een stap verder dan wij”, zegt hij in de Engelse media. “Zij werken al vier of vijf jaar met dezelfde spelers en manager. Bij Chelsea werken we pas veertig dagen met elkaar”, legt Sarri op de persconferentie - waarvan de BBC verslag deed - de verschillen tussen beide topclubs bloot.

Olivier Giroud: “Liverpool is goede test voor ons”

Oliver Giroud legt zich in tegenstelling tot zijn coach niet zomaar neer bij de favorietenrol voor Liverpool. De Franse topspits van Chelsea ziet de tweede match van de week tegen The Reds juist als een prachtige kans om te bewijzen hoe goed Chelsea is: “Liverpool is voor ons een goede test om te zien waar we staan. In de League Cup en nu ook weer in de competitie. Het is altijd goed om tegen andere topteams te spelen, daar word je alleen maar beter van”, aldus Giroud in de Dailystar.

Jurgen Klopp: “Iedereen vergeet Chelsea”

Ook Liverpool-trainer Jurgen Klopp is al dagenlang bezig met de Chelsea-week. Na de bekermatch in eigen huis volgt nu de reis naar Anfield. Een haast onneembare vesting, ook voor Liverpool. Klopp: “Ik snap niet waarom er telkens wordt gezegd dat Manchester City voorloopt of dat wij kampioen zullen worden aan het einde van het seizoen. Wat het ook is, iedereen vergeet Chelsea volledig. Het is een ervaren team, ze zijn al eens kampioen geworden en tachtig procent van de selectie misschien wel twee keer. Ze weten hoe het werkt, ze zijn een sterk team”, aldus de Duitse hoofdcoach in gesprek met het Engelse Metro.

“Het ziet er tot nu toe goed uit bij Chelsea”

Ook voor collega Maurizio Sarri heeft Klopp lovende woorden over: “Het is de grootste verandering van een spelsysteem die ik ooit heb gezien in zo'n korte periode. Wow. Een volledig andere stijl. Wat een manager ben je dan. Ik ben fan van hem sinds ik Napoli onder hem zag spelen. Dat was uitstekend voetbal. Je ziet bij Chelsea nu al wat voor invloed hij heeft. Sarri heeft mijn respect. Het ziet er tot nu toe goed uit bij Chelsea.”

Virgil van Dijk vraagteken

Hij was al een vraagteken bij de League Cup wedstrijd, maar ook zaterdag is Virgil van Dijk weer één van de onzekere factoren bij The Reds. Klopp: “Het is niet heel ernstig, maar ook niet niks. We moeten er zeker van zijn dat Virgil pijnvrij kan spelen. We zullen zien hoe hij er vlak voor de wedstrijd voorstaat en dan nemen we – net als we woensdag hebben gedaan - een beslissing.”

Wijnaldum: “Gebrand om tegen Chelsea te tonen wat ik kan”

Georginio Wijnaldum steekt op zijn beurt Klopp weer veren in de hoed. Liverpool is koploper en Champions Leaguefinalist geworden mede dankzij de Duitser, zo vertelt Wijnaldum aan de Liverpool Echo. Ook hij zelf is beter gaan spelen onder de trainer en dat zorgt dat de Nederlander met vertrouwen naar Chelsea trekt: “Hij is ook een emotionele coach, tijdens de wedstrijd, maar ook tijdens de training. Maar ik ben blij, want sinds ik hier ben, heeft hij mij een betere speler gemaakt. En ik ben gebrand om dat in topwedstrijden, zoals die van zaterdag tegen Chelsea, te tonen aan hem en onze fans.”

“Met vertrouwen het veld van Chelsea opgaan”

Wijnaldum maakt zich vooralsnog geen zorgen over zijn plek in het elftal en stoomt zich klaar voor weer een clash met The Blues: “Liverpool is een grote club in de wereld en men zal altijd grote aankopen blijven doen. Ik maak me niet echt zorgen als ze dat doen, want iedere speler moet op de training laten zien dat ze een basisplek waard zijn. Dus als je de kans hebt, moet je ervoor zorgen dat je er klaar voor bent. Zaterdag tegen Chelsea moeten we ook weer met zelfvertrouwen het veld opgaan en hard werken om zo goed te blijven presteren als we tot nu toe doen in de competitie.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Chelsea - Liverpool

De quoteringen bij de bookmakers voor deze Engelse topwedstrijd zijn hoog ingeschaald. Jouw voorspelling kan dus veel waard zijn. Een zege voor Chelsea levert in het 1X2 spelsysteem al snel x 3.00 keer je inleg op. De quotering voor winst van Liverpool met Van Dijk en Wijnaldum staat op x 2.40 keer de inleg. Voor een gelijkspel hebben de bookies met x 3.65 keer het speelbedrag de hoogste odds van deze wedstrijd genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier Leaguewedstrijd Chelsea – Liverpool wordt gespeeld op zaterdag 29 september om 18:30 uur in Stamford Bridge te Londen. Is Chelsea thuis te sterk voor het team van Van Dijk en Wijnaldum of pakken The Reds drie punten in dit voetbalweekend? Maak deze Engelse topwedstrijd nog spannender door jouw voorspelling achter te laten bij de bookmakers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers