Premier League
05/04/20195 reacties

FA Cup: Kans op de treble voor Man City tegen Brighton

FA Cup: Kans op de treble voor Man City tegen Brighton
Dit weekend staan de halve finales van de FA Cup op het programma in Engeland. Manchester City geldt, net zoals in de Premier League, als één van de favorieten om de eindoverwinning in de Engelse beker. De overige grote clubs liggen er uit en dus heeft City een grote kans om de FA Cup te pakken. Maar in het bekertoernooi liggen verrassingen op de loer en dus moet City eerst zien af te rekenen met Brighton Hove & Albion, de club van Davy Pröpper en Jürgen Locadia.

Pep Guardiola: “We richten ons nu op Brighton”

Manchester City behaalde op vrij eenvoudige wijze de halve finales van de FA Cup. Eerst versloeg het laagvlieger Rotherham met 7-0, waarna in de 1/16e finales Burnley eenvoudig met 5-0 opzij werd gezet. Newport County werd daarna met 1-4 verslagen. Alleen in de kwartfinales moest City een tandje bijschakelen: Tegen Swansea City werd er nipt met 2-3 gewonnen na een 2-0 achterstand.Pep Guardiola hoort ook de verhalen over het winnen van de ‘treble’ en zelfs de ‘quadruple’ (League Cup, landskampioen, beker en Champions League), maar houdt zich vast aan het kijken naar één wedstrijd per keer: “Waarom zouden we daarover praten? Dat is ontzettend moeilijk. Zoiets maakt men maar één keer in hun leven mee.” Voorlopig richt de coach zich daarom gewoon op één ding tegelijk en dat is voor nu winnen van Brighton.

Chris Hughton: “Tegen City moeten we zolang mogelijk meestrijden”

De weg voor Brighton naar de halve finales van de FA Cup was wat lastiger dan de weg die City aflegde. Brighton won achtereenvolgens van Bournemouth, West Bromwich Albion (na een replay) en Derby County voordat het in de kwartfinale tegenover Millwall stond. Daarin ontsnapte de ploeg op miraculeuze wijze: De ploeg stond na 88 minuten nog met 2-0 achter, maar na twee late treffers sleepte men er nog een verlenging en penaltyserie uit, die men wist te winnen. Er moet opnieuw een wonder gebeuren tegen Manchester City, hoewel die kans niet al te groot is. Dat ziet ook coach Chris Hughton: “Als coach wil je natuurlijk zo ver mogelijk komen, ik ben al trots op deze prestatie. Tegen City moeten we zolang mogelijk meestrijden om de winst en positief over onze kansen blijven.”

Plek in de FA Cup-finale op het spel

Voor beide ploegen staat dus de finale van de FA Cup op het spel. Manchester City strijdt daarnaast ook nog om de andere prijzen, terwijl Brighton zich bijna volledig richt op de Premier League. De ploeg staat daarin vijftiende met evenveel punten als de twee ploegen onder hen. Het verschil met de nummer 18 (degradatieplek) is slechts vijf punten. Deze week zal Brighton het seizoen dus extra glans kunnen geven met het bereiken van de FA Cup-finale.

Blessures

Manchester City kan niet beschikken over verdediger Benjamin Mendy en middenvelder Fabian Delph. Ook aanvaller Sergio Aguero staat nog op de blessurelijst en is daarmee een vraagteken voor de halve finale. Bij Brighton is het meespelen van Jurgen Locadia hoogst onzeker. De voormalig PSV’er kampt met een blessure. Ook reservekeeper Jason Steele is er niet bij en ook Florin Andone zal er niet bij zijn.

Statistieken

Manchester City is één van de grootste clubs in Engeland momenteel en dat drukt zich ook uit in de statistieken. Vanaf december verloor de ploeg alleen van Crystal Palace thuis (2-3) en regelmatig worden er grote overwinningen geboekt. De ploeg scoort enorm veel en op papier lijken de kansen van Brighton dan ook klein. Brighton wist sinds december ook maar twee van de laatste negen uitwedstrijden te winnen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Manchester City – Brighton & Hove Albion

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO zijn duidelijk: Volgens de odds maakt Brighton geen schijn van kans. Voor een overwinning van Manchester City krijg je x 1,13 keer je inleg terug, voor een zege van Brighton is dat zelfs x 22,00. Een gelijkspel lijkt, gezien deze odds x 8,30 ook niet voor de hand liggend.De wedstrijd Manchester City – Brighton & Hove Albion wordt op zaterdag 6 april om 18.30 uur gespeeld in het Wembley stadion in Londen. Doet City wat het moet doen of gaat Brighton voor een daverende verrassing zorgen? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO! Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers