Premier League
21/02/20196 reacties

Finale EFL-cup: Chelsea FC – Manchester City

Finale EFL-cup: Chelsea FC – Manchester City
Deze zondag wordt op Wembley de eerste finale van het Britse voetbalseizoen afgewerkt. Hoofdrolspelers zijn Chelsea en Manchester City, die beide midweeks ook nog Europees actief zijn geweest. De EFL-Cup is de eerste in een reeks van bekertoernooien die aan de andere kant van de plas worden afgewerkt en dus direct een kans om de prijzenkast te vullen. Voor beide topploegen een belangrijk wapenfeit, immers de fans eisen prijzen. Anders dan bij ons is het bekertoernooi in Engeland geen troostprijs, maar een echte hoofdprijs met spectaculaire quoteringen bij de bookmakers!

Maurizio Sarri: “We moeten goed starten tegen City”

Trainer Maurizio Sarri staat flink onder druk bij Chelsea, dat bovendien deze week een transfer-straf kreeg opgelegd. De clubleiding zou zelfs hebben gezegd dat bij verlies zondag op City zijn trainer zijn biezen laat pakken. Er staat dus veel op het spel voor de ploeg van onder meer Eden Hazard. Sarri zelf probeert zich ondertussen enkele op de match van zondag te concentreren: “Het zal van grote importantie zijn om goed te starten tegen City”, staat te lezen in de Belfast Telegraph die Sarri citeert op de persconferentie na de 2-0 zege op Malmö in de EL. Die ploeg is van een ander kaliber dan City”, vervolgt Sarri. “De finale van zondag zal veel van mijn team vragen en ik hoop dat we antwoorden vinden op hetgeen van ons gevraagd gaat worden.”

“City beste team van Europa”

Over de kansen op winst liet de Italiaan zich op de persconferentie nauwelijks uit: “Haha, moet ik daar serieus op antwoorden? Jullie weten wat ik ga zeggen als ik eerlijk antwoord moet geven op onze kansen tegen City. We gaan ons best doen tegen City, maar het wordt bijzonder lastig. In mijn opinie is City het beste team van Europa”, laat hij enigszins in het midden wat zijn voorspelling voor zondag is”, vertelt hij aan de BBC.

Hazard keihard nodig

Bij het bereiken van de finale van de Carabao Cup – de officiële naam van het bekertoernooi – liet Sarri zich kritisch uit over Hazard, maar de twee zouden inmiddels weer met twee woorden spreken. Hazard: “Het raakt mij niet wat de trainer tegen mij zei”, aldus de Belg die notabene de 2-1 wist te scoren in het halve finaleduel tegen de Spurs. Sarri reageerde daarop weer met de woorden: “Ik heb liever dat Hazard met zijn voeten spreekt.” Inmiddels zou het er minder heet aan toegaan, maar wellicht heeft dat te maken met de positie waarin Sarri zich momenteel bevindt: hij heeft Hazard zondag keihard nodig!

Pep Guardiola: “Winnen in historisch stadion tegen mooie tegenstander”

Na de spectaculaire 2-3 zege van City op Schalke’04 in de UEFA Champions League heeft Guardiola de kans om nog een prijs aan zijn totaal toe te voegen. Eerder dit seizoen won hij al de Community Shield, maar die prijs hoort eigenlijk nog bij de prestaties van vorig seizoen. De Carabao Cup kan de zijn eerste echte titel van dit seizoen worden. Guardiola: “Vorig jaar wonnen we de Cup en dat willen we dit jaar weer herhalen, want het is geweldig om te winnen in een historisch stadion tegen een mooie tegenstander als Chelsea”, aldus Guardiola op de persconferentie voorafgaand aan de finale.

“We zullen klaar zijn voor Chelsea”

De EFL-cup volgt exact twaalf dagen na de Premier League pandoering die City aan Chelsea gaf: “Ik hoop zondag weer met 6-0 van Chelsea te winnen”, zegt Guardiola met een knipoogje. “Maar ik vind het niet prettig dat we zo kort achter elkaar weer tegen Chelsea gaan spelen. Dat team is ook trots en ze zullen er alles aan doen om een nieuwe afstraffing te voorkomen. Wij zullen ook voor dat Chelsea klaar zijn.”

Claudio Bravo onder de lat

Guardiola onthulde ook alvast dat doelman Claudio Bravo in de finale onder de lat zal staan, vergelijkbaar met de situatie waarin Jasper Cillessen bij Barcelona zit. “We staan in de finale dankzij hem, dus hij gaat zeker spelen zondag”, zegt hij tegen Engelse media. “Ik kan niet vergeten wat er tegen de Wolves is gebeurd. Alle clubs hebben twee sterke keepers nodig, je kan niet overleven met slechts één topdoelman. Het is niet gemakkelijk voor Bravo om tweede viool te spelen, maar hij traint altijd keihard omdat hij weet dat hij er moet staan als het nodig is. En die arbeid beloon ik graag met een basisplaats in de EFL-finale.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor Chelsea – Manchester City

Winst van Chelsea levert met x 5.50 keer je inleg in het 1X2 spelsysteem voor dit duel het meeste op. Nog een hoge odd vind je bij een gelijkspel x 4.30 keer de inleg. Verwacht je een zege van Manchester City? Speel dan op het team van Pep Guardiola en ontvang je inleg x 1.57 terug als jouw voorspelling voor de EFL-cup finale van zondag juist blijkt te zijn.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De finale van de EFL Cup-finale Chelsea – Manchester City wordt gespeeld op zondag 24 februari om 17:30 uur in Wembley Stadium te Londen. Speel jij mee met deze Engelse Bekerfinale door een voorspelling achter te laten bij TOTO? Wordt het Manchester City of ga jij voor winst van Chelsea?Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers