Premier League
26/03/20196 reacties

Kraker in de Premier League Liverpool – Tottenham Hotspur

Kraker in de Premier League Liverpool – Tottenham Hotspur
In de Engelse competitie staat dit weekend een echte kraker op het Premier League-menu. Koploper Liverpool krijgt in eigen huis nummer drie Tottenham Hotspur op bezoek. Met Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum in de geleden wil Jurgen Klopp eerste achtervolger Manchester City voorblijven. Geen gemakkelijke klus meteen na de interlandbreak. Een voordeel voor Liverpool is dat The Spurs momenteel het spoor bijster zijn. Al vier duels op een rij werd er niet gewonnen. Bezorgd Totteham de koploper puntverlies? Dan zijn de TOTO-quoteringen torenhoog!

Jurgen Klopp: “Tottenham is een fantastisch voetbalteam”

Het team van Jurgen Klopp wordt nauw op de hielen gezeten door Manchester City. Liverpool gaat met 76 punten aan kop in de Engelse Premier League en heeft maar twee punten meer dan het sterrenteam van Pep Guardiola. Tottenham Hotspur staat met 61 punten derde en is niet meteen een bedreiging voor de ploeg van Klopp, maar de Duitse trainer is op zijn hoede als The Spurs zondag op bezoek gaan komen. “Het is gewoon een fantastisch voetbalteam”, zegt Klopp in de persconferentie.

“Ze kunnen het ons lastig maken”

Dat Tottenham Hotspur een punt uit de laatste vier wedstrijden haalde, stelt Klopp geen gerust. “Tottenham heeft geen gemakkelijk seizoen, maar wel veel goede spelers die het ons lastig kunnen gaan maken”, aldus Klopp.

Uitdaging

De grote aartsrivaal Manchester City speelt dit weekend tegen laagvlieger Fulham. De kans dat Pep met drie punten terugkeert is groot. Om de eerste plek te bewaken heeft het team van Klopp een driepunter nodig. “Dat is ook de uitdaging voor ons. We moeten gericht en zo succesvol mogelijk zijn, maar met ons zelfvertrouwen zit het wel goed. Op dit moment ziet het er heel positief uit, maar alleen op dit moment, we moeten ervoor zorgen dat het zo blijft”, stelt Klopp vast.Voor de interlandbreaks van Oranje speelden Liverpool ook tegen Fulham. Het uitduel werd gewonnen met 1-2. Ryan Babel scoorde voor Fulham tegen de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. De Nederlanders van The Reds scoorden zelf die wedstrijd niet. De doelpunten van Liverpool kwamen van Sadio Mané en James Milner.

Virgil van Dijk: “Op dezelfde weg doorgaan”

Na de kwalificatiewedstrijden van Oranje tegen Wit-Rusland en Duitsland is Virgil van Dijk ook alweer helemaal klaar voor de strijd tegen The Spurs. “We hebben laten zien waarom we bovenaan staan. We moeten nog genoeg dingen verbeteren, maar we zijn gelukkig met de huidige situatie. We moeten nu zorgen dat we de intensiteit hoog houden en op dezelfde weg doorgaan”, aldus Van Dijk die hoopt met Liverpool landskampioen te worden. “Alles is mogelijk. We zijn op de goede weg. Het is een geweldige tijd om Liverpool-speler te zijn”, zegt de 27 jarige verdediger in VI.

Mauricio Pochettino: “We gaan het lastig krijgen bij Liverpool”

Bij Tottenham Hotspur zit men niet te wachten op de trip naar de koploper van de Engelse competitie. Spurs-trainer Mauricio Pochettino baalt flink van het puntenverlies dat zijn ploeg de laatste vier wedstrijd leed. “Dit is onze realiteit. We moeten ons realiseren dat we het bij Liverpool thuis heel lastig krijgen”, aldus Pochettino, die met zijn team probeert in de top drie te blijven. Tottenham Hotspur met 61 punten er een meer dan Arsenal en ook Manchester United komt met 58 punten steeds dichterbij. “We strijden met grote teams en hadden een grote voorsprong. Welkom in de realiteit: nu staan we onder druk om wedstrijden te winnen. Het wordt een zwaar karwei voor ons”, aldus de trainer.

“Vechten vanaf het begin”

Toch geeft de trainer zich bij voorbaat niet gewonnen: “We moeten zondag een topprestatie leveren en professioneel blijven. Vanaf het begin moeten we vechten en in een hoog tempo spelen. Dat is de sleutel in elke wedstrijd”, zo besluit de Argentijnse coach in de Engelse media.

Statistieken

De laatste keer dat de clubs tegenover elkaar in het Anfield stadion stonden is ruim een jaar geleden. Het werd toen met 2-2 een gelijkspel. Een jaar eerder won Liverpool wel door The Spurs met 2-0 te verslaan. De laatste overwinning (0-2)  van Tottenham bij The Reds was in mei 2011, bijna acht jaar geleden!

Lappenmand

Beide trainers kunnen zondag niet met een geheel fitte selectie van start gaan. Jurgen Klopp heeft met Joe Gomez een verdediger die al voor lange tijd in de lappenmand bivakkeert. Middenvelder Naby Keita raakte twee weken geleden in de Champions Leaguewedstrijd tegen Bayern München geblesseerd.Mauricio Pochettino heeft met middenvelder Harry Winks een speler geblesseerd aan de kant staan. Het is nog niet duidelijk of Winks door een teruggekomen heupblessure naar Liverpool meereist.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool – Tottenham Hotspurs

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers maken het meespelen met deze Premier Leaguewedstrijd van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum de moeite meer dan waard. Winst van Liverpool staat genoteerd op x 1.57 keer je inleg. De hoogste odd van dit duel staat in het 1X2 spelsysteem op x 5.20 keer de inleg bij winst van Tottenham Hotspur. Een gelijkspel levert met x 4.00 keer het speelbedrag ook een leuke beloning op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Liverpool – Tottenham Hotspur wordt gespeeld op zondag 31 maart om 17:30 uur in het Anfield stadion te Liverpool. Sluiten Van Dijk en Wijnaldum de voetbalweek goed af door thuis te winnen van de Spurs? Zet jouw voetbalkennis in door de juiste voorspelling achter te laten bij voetbalkoning TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers