Premier League
18/08/20194 reacties

Liverpool speelt direct topduel tegen Arsenal

Liverpool speelt direct topduel tegen Arsenal
Ook de Engelse premier League is weer van start gegaan. Na de eerste twee speelronden is het in de komende speelronde alweer tijd voor de eerste topper van dit seizoen: Champions League winnaar Liverpool speelt thuis tegen Arsenal. The Gunners hebben net als de ploeg van Virgil van Dijk, Georginio Wijnaldum, Sepp van den Berg en Ki-Jana Hoever alles nog gewonnen in de Engelse competitie. Daarmee zijn ze gedeeld koploper en dus staat deze leidende positie aankomende zondag op het spel als beide elftallen de degens kruisen. Alle scenario’s zijn mogelijk waardoor elke voorspelling de juiste kan zijn. Wat denk jij dat het wordt?

Jurgen Klopp (Liverpool): “Arsenal is een heel goed voetballende ploeg”

Het Nederlandse getinte Liverpool deed vorige week goede zaken door de Europese Supercup 2019 te winnen. Chelsea werd na een lange, interessante strijd opzij gezet waardoor The Reds alweer een prijs mogen toevoegen aan hun toch al imposante prijzenkast. Voorlopig is het team van coach Jurgen Klopp ook goed op weg om mee te doen voor de landstitel. De eerste twee speelronden van de Engelse competitie werden overtuigend gewonnen, maar met Arsenal op komst wacht het elftal komende zaterdag de eerste echte krachtmeting van het seizoen. “Arsenal is een heel goed voetballende ploeg”, vertelt De Duitse coach op de wekelijkse persconferentie.

“Arsenal heeft hele goede spelers”

Klopp vervolgt zijn voorbeschouwing: “Mede door hun manier van spelen hebben we het vaak moeilijk met Arsenal. Hun spel is van de hoogste kwaliteit, maar wel vaak gericht op het zo snel mogelijk bereiken van de spitsen. Mehmet Ozil is daarin een hele belangrijke schakel. Ze hebben gewoon hele goede spelers.”

Unai Emery (Arsenal): “Een uitdaging en een goede test”

Arsenal-coach Unai Emery kende tot nu toe een droomstart in de Premier League, met 6 uit 6 heeft de coach geen klagen gehad. In de aanloop naar de topper tegen Arsenal zegt hij tegen de Engelse media dat hij liever op deze voet was doorgegaan, zonder dergelijke lastige obstakels tegen te komen: “Het liefst spelen we nooit tegen Liverpool”, vertelt hij met een dikke knipoog want: “Tegen Liverpool is een hele uitdaging, maar ook een hele goede test voor ons.”

“Confrontatie met Liverpool graadmeter”

The Gunners kende een droomstart en dat helpt volgens Emery wel bij de voorbereiding op de topper van zaterdagavond: “We zijn blij dat we daarheen gaan met zes punten op zak. Ons uiteindelijke doel van dit seizoen is om het gat tussen ons en Liverpool, Chelsea en Manchester City kleiner te maken. Deze onderlinge confrontatie is gelijk een goede kans daarvoor en wellicht zelfs een graadmeter voor de rest van het seizoen.”

Statistieken

De wedstrijden tussen Liverpool en Arsenal zijn altijd beladen en spannend. De uitslagen zijn de laatste jaren wel vaak in het voordeel van The Reds. De laatste keer dat Arsenal nog wist te winnen van Liverpool was in 2015, maar dat in Londen. Op Anfield wist Arsenal al zeven jaar niet te winnen. In 2012 werd het destijds 0-2. De laatste keer dat de ploeg uit de Engelse hoofdstad punten wisten af te snoepen van Liverpool is beduidend korter geleden. Op 13 januari 2016 werd het in een spectaculair duel 3-3. Vorig seizoen vielen er ook zes goals bij Liverpool – Arsenal, echter toen in het voordeel van de thuisploeg. The Gunners schoten op 29 december 2018 met scherp door Arsenal op die dag met 5-1 te overklassen.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool – Arsenal

De bookmakers verwachten veel van Liverpool. De thuisploeg krijgt duidelijk lagere odds dan de bezoekers. Inzetten op winst van Liverpool zorgt voor een pre-wedstrijdquotering van x 1,50. Een gelijkspel wordt al een stuk hoger ingeschaald: x 4,75. Maar de hoogste odd vinden we bij een zege van Arsenal. Slaagt de Londense ploeg erin om Anfield met drie punten in the pocket te verlaten, dan kunnen spelers op winst van Arsenal hun zakken ook vullen: x 6,00 is namelijk een absolute topquotering!
De Premier League-wedstrijd Liverpool FC – Arsenal worden gespeeld op zaterdagavond 24 augustus om 18:30 uur op Anfield Road in Liverpool. Welke ploeg behoudt zijn ongeslagen status of gaan de huidige koplopers in de Engelse competitie de punten delen? Zet nu in en voorspel de uitslag van deze Premier League kraker! Gok je goed? Dan word jij de grote winnaar van de derde speelronde in de Engelse voetbalcompetitie! Ga naar het overzicht met bookmakers op VoetbalGokken en bepaal op wie jij gaat inzetten.

De beste Online Bookmakers