Premier League
08/11/2018

Mega-odds bij Engelse derby Man City vs. Man United

Mega-odds bij Engelse derby Man City vs. Man United
Een Engelse derby laat veel voetbalharten sneller kloppen. Dit weekend is het weer zover, want dan wordt er in de Engelse Premier League de wedstrijd tussen Manchester City en Manchester United gespeeld. City is de koploper van de competitie. United staat zevende, maar is bezig met een reeks ongeslagen wedstrijden. Winnen van The Cityzens zal de vijfde op rij betekenen. Een derby om de vingers bij af te likken en ook de pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn om te smullen.

Josep Guardiola: “We gaan proberen United te verslaan”

Met elf gespeelde wedstrijden in de Premier League is Manchester City met 29 punten koploper van de Engelse competitie. Sowieso heeft het team van trainer Pep Guardiola dit seizoen maar een wedstrijd verloren. In de Champions League verloor het thuis van Olympique Lion (1-2) het team van Memphis Depay. Maar verder dendert de ploeg van Guardiola succesvol voort. “We gaan proberen om United te verslaan en dan is er even rust vanwege de interlandbreak.” En die rust kunnen The Cityzens goed gebruiken. Guardiola: “Sommige spelers hebben meer gespeeld dan de ander, maar iedereen staat voor elkaar klaar”, aldus de Spanjaard op de clubwebsite

Sterke aanvalslinie bij City

‘Pep’ denkt dat zondag de beide voorhoedes gaan uitmaken wie de punten mee naar huis neemt: “Onze voorhoede spelers zijn zo ongelooflijk goed. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij het verschil gaan maken tegen United.”

Raheem Sterling: “De derby is een hele grote wedstrijd”

Eén van de uitblinkers in die voorhoede is Gabriel Jesus. De spits scoorde in de 6-0 gewonnen Cl-match tegen Shakhtar maar liefst drie keer en was met zijn hattrick de beul van Donetsk. Die wedstrijd was mooi, maar is snel vergeten want de Manchester-derby komt eraan beseft ook Raheem Sterling: “De Manchester-derby is een hele grote wedstrijd. We gaan ons best doen om drie punten te pakken”, aldus Sterling die zelf de 2-0 maakte tegen Shakhtar.

“We zijn moeilijk te verslaan”

“Als wij geloven dat we sterk genoeg zijn kunnen we nog beter presteren”, zegt Guardiola, die vorig seizoen met City kampioen werd in de Premier League met een recordaantal van 100 punten. “Onze kracht op dit moment is dat we een nederig elftal zijn, dat voor elkaar door het vuur wil gaan om te bal te veroveren. Doordat we snel van links naar rechts kunnen schakelen is het voor elke tegenstander moeilijk om ons bij te houden. Laat staan te verslaan.”

Jose Mourinho: “Met vertrouwen naar derby door winst op Juventus”

Het vertrouwen mag dan groot zijn bij The Cityzens, ook aan de andere kant van de stad groeit het zelfvertrouwen met de week. United-trainer Mourinho wist het grote Juventus met Ronaldo in eigen stadion te verslaan. En die Champions Leaguezege van afgelopen woensdag komt precies op tijd: “Door de overwinning op Juventus gaan we met veel zelfvertrouwen toewerken naar de Manchester-derby van komend weekend”, vertelt Mourinho aan SkySports.

Lukaku en Sanchez out!

In de persoon van Romeo Lukaku mist Mourinho zondag een belangrijk schakel in de aanval. Maar Mourinho wanhoopt niet, want de Belg was woensdag tegen Juve ook niet van de partij. Grotere zorgen heeft José om Alexis Sanchez. De Chileen viel vlak voor tijd uit in de Champions Leaguewedstrijd tegen De Oude Dame en is de beoogde vervanger van Lukaku centraal in de spits. Nu ook hij out lijkt voor de derby, groeien de kopzorgen van Mourinho voor die positie tot grote hoogte.

David de Gea: “We voelen ons sterk”

Voor Engelsman David de Gea is de Manchester-derby nog specialer. De doelman blaakt echter van het zelfvertrouwen en is vast van plan om zijn doel schoon te houden: “Het is dé derby! We hebben vertrouwen, voelen ons sterk en willen heel graag winnen!”, vertelt hij aan Sky Sports.

Statistieken

De twee topteams uit de Premier League speelden tot nu toe 176 keer tegen elkaar, in de diverse competities nationaal en internationaal. Maar liefst 73 keer was het de thuisploeg die een zegegebaar kon maken. ‘Slechts’ 51 keer was City de juiste ploeg om op te wedden en een gelijkspel kwam bijna even vaak voor: namelijk 52 maal.Vorig seizoen werd het 2-3 bij City en moest het miljoenteam na een 2-0 voorsprong alsnog buigen voor United. Kompany en Gundogan hadden The Cityzens op voorsprong gezet. Twee goals van Pogba na de rust en Smaling een kwartier voor tijd zorgden ervoor dat die riante uitgangspositie van City verloren ging en werd omgezet naar 2-3.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Manchester City vs. Manchester United

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de Manchester derby hoog ingeschaald. Een overwinning van Manchester United staat met x 8.60 keer de inleg het hoogst genoteerd in het 1X2 spelsysteem. Een gelijkspel krijgt een quotering van x 5.10 keer je speelbedrag mee. Voor een thuiszege van Manchester City in dit heerlijke Engelse onderonsje wordt x 1.41 keer beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-derby Manchester City – Manchester United wordt gespeeld op zondag 11 november om 17:30 uur in het Etihad stadion te Manchester. Welke toptrainer gaat met zijn topploeg de derby winnen? Speel dit weekend mee met deze Engelse kraker via VoetbalGokken.nu![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers