Premier League
23/12/2018

Premier League: Leicester City versus Manchester City

Premier League: Leicester City versus Manchester City
Tweede Kerstdag is traditioneel de best bezochte voetbaldatum in Engeland. Op deze zogeheten ‘Boxing Day’ staat er ook altijd een topper gepland. Dit jaar is dat het duel tussen Leicester City en Manchester City. Leicester, de kampioen van 2016, tegen de regerend kampioen Manchester City. The Cityzens staan momenteel tweede, vier punten achter koploper Liverpool en Leicester is de huidige nummer twaalf op de ranglijst. De bookies verwachten een uitzege, omdat de thuisploeg in eigen stadion maar moeizaam wint.

Pep Guardiola: “Misschien heeft Liverpool een betere voorbereiding op Boxing Day”

Voor Manchester City is de wedstrijd tegen Leicester er vooral één om in het spoor van koploper Liverpool te blijven. De ploeg van onder meer Virgil van Dijk en Wijnaldum heeft vijf dagen rust alvorens Boxing Day aanvangt, terwijl The Cityzens maar drie dagen de tijd hebben om te herstellen richting de wedstrijd bij Leicester. Guardiola: “Misschien is dat een voordeel voor Liverpool, maar we willen het ook goed doen in de beker. Dus we spelen altijd elke wedstrijd om te winnen.

“Het hoeft niet mooi te zijn, als we maar winnen”

Guardiola vervolgt zijn analyse na aanleiding van de bekerwedstrijd van afgelopen week, ook tegen Leicester: “We hebben in de EFL-cup pas in de verlenging van Leicester gewonnen, dus wellicht zijn we moe. Maar dat mag geen excuus zijn woensdag, het hoeft niet mooi te zijn als we maar winnen. De jongens zijn geweldig in vorm en doen het uitstekend. Pas aan het einde van het seizoen mogen we moe zijn, dat is niet erg”, aldus Guardiola op de pre-match persconferentie.

Pep Guardiola onder de indruk van Nederlander Philippe Sandler

Hij zal waarschijnlijk niet meedoen op Boxing Day als Manchester City afreist naar Leicester, maar de Nederlander Philippe Sandler klopt nadrukkelijk op de deur van het eerste elftal bij The Cityzens. Trainer Pep Guardiola is in ieder geval onder de indruk: “Het plan was om hem mee te nemen op trainingskamp tijdens de voorbereiding, maar helaas raakte hij geblesseerd”, zei Guardiola tegen The Manchester Evening News over de van PEC Zwolle overgekomen Sandler. “De laatste maanden traint hij weer en ik moet zeggen dat hij geweldig heeft gespeeld bij de beloften.”

“Hij heeft het heel goed gedaan”

Sandler speelde een aantal wedstrijden bij de beloften van City, maar kwam nog niet in actie voor het eerste elftal. Guardiola: “Het is niet makkelijk als je bij de beloften moet spelen terwijl je eigenlijk bij het eerste hoort, maar hij heeft zijn ploeggenoten geholpen en dat heeft hij heel goed gedaan. We gaan nu kijken wat het beste voor hem, de club en zijn perspectief in de toekomst is.”

Leicester hoopt op Boxing Day wél te overleven

Voor Leicester trainer Claude Puel overheerst vooral het gevoel van overleven. De 1-1 in de bekerwedstrijd van afgelopen week geeft hem houvast voor het duel op Boxing Day, maar hij zal vooral met weemoed kijken naar Riyad Mahrez, die afgelopen jaar de overstapt maakte van Leicester naar Manchester City. “Ik hoop dat hij op de bank blijft tegen ons”, zegt hij lachend op de persconferentie.

“Hopelijk komt hij nog een keer terug naar Leicester”

“Ik heb nog steeds heel veel respect voor Riyad”, vervolgt Puel bij Goal.com. “Hij heeft veel goals voor Leicester gescoord en wens hem het beste bij Manchester. Wij zullen nooit vergeten, dat hij een groot aandeel heeft gehad in de Premier League-titel. Hopelijk komt hij nog een keer terug naar Leicester.”

Statistieken

Bij het bepalen van je inzet kijk je natuurlijk naar de meest recente statistieken en die zijn zoals bekend niet in het voordeel van Leicester. Maar ook in de onderlinge duels tussen Leicester City en Manchester City slaat de balans door in het voordeel van de The Cityzens. Afgelopen woensdag bleef het nog lang 1-1, maar trok Manchester in de penaltyserie alsnog aan het langste eind. Ook vorig seizoen was er extra time nodig in het onderlinge bekerduel, maar in de Premier League heerst Manchester City al jaren tegen Leicester.Vorig jaar wonnen The Cityzens met 0-2. In 2016 – het kampioensjaar van Leicester – werd het 4-2 voor de thuisploeg. In 2015 eindigde het duel in 0-0, maar in 2014, 2013 en 2011 won Manchester City telkens ruim. In 2011 was dat trouwens voor de FA-Cup, omdat Leicester toen nog niet in de Premier League speelde.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Leicester City – Manchester City

De bookmakers zien de thuisploeg dit jaar niet stunten tegen de nummer twee van de Premier League. Een zege voor Leicester krijgt de hoogste odd mee: x 9,55. Lukt het de ploeg van Claude Puel om een gelijkspel uit het vuur te slepen, dan keren de bookmakers x 5,65 keer je inleg uit. Bij een overwinning van The Cityzens op Tweede Kerstdag bedraagt de uitkering x 1,35 het ingelegde speelbedrag. Al bij al geen gekke kerstbonus natuurlijk!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-wedstrijd Leicester  City – Manchester City wordt gespeeld op woensdag 26 december (Boxing Day) in het King Power Stadion in Leicester. Bezorg jezelf een extra kerstsurprise door de juiste uitslag van dit duel te voorspellen en scoor die hoogste odd door op het juiste moment te pieken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers