Premier League
03/01/2019

Premier League: Manchester City - Liverpool

Premier League: Manchester City - Liverpool
Het nieuwe jaar is begonnen en in de Engelse competitie wordt nog steeds gevoetbald. Voordat ook de Britse competitie in een korte winterslaap gaat, is er nog de topper Manchester City – Liverpool. Nu al dé wedstrijd van 2019! De voorspellingen lopen enorm uiteen, want iedereen weet: de winnaar neemt een voorschot op een mogelijk kampioenschap!

Analyse thuisploeg

Manchester City heeft 2018 niet overtuigend afgesloten. Het duel op Boxing Day tegen Leicester ging zelfs verloren: 2-1. Vier dagen later herstelde de mannen van Pep Guardiola zich iets door van Southampton te winnen (1-3), maar The Cityzens zijn de tweede plaats inmiddels wel kwijt aan Tottenham Hotspur. City kan weer op vier punten van koploper Liverpool komen, door thuis van The Reds te winnen.

In de spotlight

Sergio Aguero is de man dit seizoen bij City. De spits scoorde dit seizoen al negen Premier League-goals en mits hij fit is, altijd een grote bedreiging van de defensie van elke tegenstander. Virgil van Dijk is dus gewaarschuwd.

Lappenmand

Guardiola heeft wel enkele spelers die onder behandeling staan bij de clubarts. Eén daarvan is sterspeler Kevin de Bruyne. Zijn meespelen in de klassieker tegen Liverpool is dan ook twijfelachtig. Claudio Bravo (achillespeesproblemen), Delph (schorsing), Mangala (kniekwetsuur) en Mendy (ook knieproblemen) ontbreken sowieso in het Etihad-stadion donderdag.

Analyse bezoekers

Liverpool is na twintig speelronden nog altijd de trotse koploper in de Engelse Premierleague. Het elftal van trainer Jurgen Klopp eindigde 2018 op briljante wijze door Arsenal met 5-1 te verslaan. Ook de 3-1 zege op Man. United (16 december) maakte indruk, zeker bij stadsgenoot Man. City.

In de spotlight

Virgil van Dijk is door bondscoach Ronald Koeman al een tijdje geleden gebombardeerd tot leider en aanvoerder van Oranje. Die status heeft Virgil bij Liverpool inmiddels ook verworven. Van Dijk kende tijdens de feestdagen nauwelijks rust, maar kijkt desondanks wel uit naar de eerste voetbalpot van dit kalenderjaar: “We willen dolgraag winnen van City, maar het wordt heel zwaar”, vertelt de 27-jarige Van Dijk aan de vooravond van het topduel. “Het wordt ongetwijfeld een mooie wedstrijd, maar zeker geen beslissende wedstrijd. We willen dolgraag van City winnen en het vertrouwen is zeer hoog in het team van Liverpool. We kunnen nog altijd beter, maar we staan eerste en willen die positie versterken door van Manchester City te winnen”, zegt hij op de website van de club.

Statistieken

De meest recente competitiewedstrijd tussen beide topteams eindige op 9 september 2017 in een eclatante zege voor The Cityzens: 5-0. In het Champions League-seizoen 2017-2018 wist Liverpool echter met een 1-2 winst uit Manchester te vertrekken. Hoewel dat niet vaak gebeurt, dateert de laatste Premier Leaguezege van Liverpool op Man. City uit 2015. Op 21 november van dit jaar haalde The Reds flink uit bij City door met een 1-4 overwinning op zak huiswaarts te keren.Op 19 maart 2017 werd het 1-1 en dat is gelijk de laatste keer dat beide elftallen de punten met elkaar deelde. De allerlaatste ontmoeting tussen City en Liverpool was afgelopen zomer tijdens de International Champions Cup (ICC). Ook toen won Liverpool: 1-2. Maar zoals we allemaal weten, zeggen die uitslagen niets over een eventueel verloop aanstaande donderdag. Een nieuw jaar, nieuwe kansen en het begint ‘gewoon’ weer met 0-0.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Manchester City - Liverpool

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn als volgt ingedeeld voor deze Engelse kraker in de Premier League. Winst van thuisploeg Manchester City staat genoteerd op x 2.06 keer je inleg. Voor de eerste uitoverwinning van Wijnaldum en Van Dijk in dit nieuwe jaar wordt een odd van x 3.55 keer het speelbedrag aangehouden. De hoogste quotering van deze wedstrijd staat aangestipt voor een gelijkspel x 3.85 keer je speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kraker in de Premier League Manchester City – Liverpool wordt gespeeld op donderdag 3 januari om 21:00 uur in het Eithad Stadion te Manchester. Start jij 2019 met een klinkende overwinning door de juiste voorspelling achter te laten bij de bookmakers?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers