Premier League
13/12/2018

Top odds voor Liverpool – Manchester United clash

Top odds voor Liverpool – Manchester United clash
Liverpool is dankzij de zege van Chelsea op Manchester City koploper in de Engelse Premier League. Het elftal van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum won zelfs met overtuigende cijfers bij Bournemouth: 0-4 en kan daardoor met vertrouwen toewerken naar de wedstrijden tegen die andere ploeg uit Manchester: United. De bezoekers staan op plaats zes in de Premier League en wonnen afgelopen weekend voor het eerst in vijf wedstrijden weer eens door thuis met 4-1 Fulham opzij te zetten. De bookies hanteren hoge odds voor deze topper, maar wie is jouw favoriet?

Jurgen Klopp: “We zijn niet bang voor United”

Liverpool kent een uitzonderlijk goed seizoen. Sommige mensen durven al openlijk over de titel te praten en ook de Duitse trainer Jurgen Klopp loopt over van het zelfvertrouwen. De wedstrijd tegen United boezemt hem dan ook totaal geen angst in: “We zijn niet bezorgd, bang of angstig. Het is voetbal en de bal is rond”, stelt hij nuchter vast op de persconferentie van maandag. “We moeten niet nadenken over onze koppositie, want het is gewoon weer 0-0 als we zondag tegen United spelen.”

“Hopelijk weinig te juichen voor United-fans”

Het duel wordt gespeeld op een uitverkocht Anfield. Ook de fans van United zullen in groten getale aanwezig zijn, waardoor Klopp een strijd verwacht op en buiten het veld: “Als onze supporters hun best doen op de tribune zal dat zeker hun weerslag krijgen op het veld. Het is niet zo dat het een strijd wordt tussen twee supportersgroepen, maar als wij op het veld goed presteren dan zal er weinig te juichen zijn voor de United-fans”, vertelt hij aan de Belfast Telegraph.

Virgil van Dijk: “We willen elke wedstrijd winnen”

Verdediger Virgil van Dijk kijkt al even nuchter naar de topper van zondag: “We kijken niet te veel naar de tegenstander. Natuurlijk hebben we Manchester goed geanalyseerd, maar we kijken vooral naar onszelf. We willen elke wedstrijd winnen en we gaan er alles aan doen om ook komend weekend te winnen”, vertelt hij de verslaggever van Ziggo Sport.

“United wordt weer zware wedstrijd”

Van Dijk vervolgt: “Ik werk hard, maak stappen als speler en mens. Het enige wat ik doe, is alles geven voor mezelf en mijn teamgenoten. Thuis tegen United wordt weer een zware wedstrijd.” Zijn Oranje-maatje Georginio Wijnaldum voegt er op de Dailystar.co.uk aan toe: “We zitten in een flow en we moeten zorgen dat we zondag ook van United winnen om in die flow te blijven.”

Wijnaldum: “Liverpool is tot grootste dingen in staat”

Over zijn eigen spel is hij ook tevreden: “Ik hoop dat ik fit en blessurevrij kan blijven tot het einde van het seizoen, want ik denk dat wij tot grootste dingen in staat zijn dit jaar. Er is nog steeds verbetering mogelijk, ook in wedstrijden die we ruim winnen, zijn er nog fases waarin we niet ons beste spel spelen.”

José Mourinho: “Zware weken voor ons”

Bij Manchester United is het al het hele seizoen dweilen met de kraan open en hoewel de resultaten iets beter lijken te worden, is het lek nog lang niet boven. Mancunians-trainer Jose Mourinho ziet dan ook best op tegen de clash bij Premier Leaguekoploper Liverpool: “Na de thuiswedstrijden tegen Arsenal (2-2, red.) en Fulham (4-1) wacht ons nu twee zware uitwedstrijden. Eerst tegen Valencia en op zondag bij The Reds”, blikt Mourinho enigszins angstig vooruit bij Manchester Evenings News.

“Hopelijk zondag een zege op Anfield”

In beide duels verwacht Mourinho dat zijn spelers het maximale tonen: “Het zijn zware weken voor United. Maar onze selectie heeft aangetoond veel beter te kunnen spelen dan ze tot nu toe hebben getoond. Wanneer er solidariteit in het elftal zit en iedereen het maximum geeft, dan volgen er altijd mooie dingen. Hopelijk resulteert dat zondag al in een zege op Anfield”, besluit de hoofdcoach van The Mancunians.

Statistieken

Statische gezien heeft Mourinho alle reden om bezorgd te zijn. De laatste keer dat beide elftallen tegen elkaar speelden – tijdens het zomertoernooi genaamd International Club Champion – werd er met 1-4 verloren van Liverpool en de voorgaande drie bezoekjes aan Anfield leverden ook al geen zege op voor United. Afgelopen twee seizoenen eindigden het telkens in een gelijkspel: tweemaal 0-0. In het seizoen 2015/2016 versloeg Liverpool het elftal van Mourinho is de Europa League: 2-0. Maar in datzelfde jaar boekte United zijn laatste victorie door de Premier League wedstrijd op Anfield met 0-1 af te sluiten.Pre-wedstrijdquoteringen voor Liverpool - Manchester UnitedDe pre-wedstrijdquoteringen zijn dan ook in het voordeel van de ploeg in vorm: Liverpool. Een thuiszege van The Reds staat in het 1X2 spelsysteem op x 1,62. Mocht Mourinho Manchester toch in gang kunnen trekken, dan betalen de bookmakers x 5,95 keer je inleg terug als je op United durft te gokken. Een gelijkspel staat genoteerd op x 4,20.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier League-topper Liverpool FC – Manchester United wordt gespeeld op zondag 16 december om 17:00 uur op Anfield Road. Wil je meespelen? Laat je voorspelling dan voor de zestiende december 16:59 uur achter bij VoetbalGokken en pak die hoogste odd! Van Dijk en Wijnaldum geloven in een Liverpool-zege zo vlak voor de kerst. Jij ook? Of ga je met een gok op United alvast knallend het jaar uit? Beslis snel, want de quoteringen fluctueren enorm![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers