Premier League
12/08/2015

Tottenham Hotspur speelt tegen Stoke City

Tottenham Hotspur speelt tegen Stoke City
Aanstaande zaterdag spelen Tottenham en Stoke City tegen elkaar in de tweede speelronde van de Premier League. Beide clubs verloren in de eerste duel. Tottenham verloor met 0-1 van Manchester United. Stoke City verloor met dezelfde stand van Liverpool.

Michel Vorm grijpt zijn kans

Michel Vorm heeft de taak om doelman Hugo Lloris te vervangen. Lloris – normaal gesproken eerste keus bij de Spurs – miste de voorbereiding grotendeels door een blessure, maar is bijna weer fit. Waarschijnlijk verdwijnt Vorm dan weer op de bank, maar toch geniet de oud-doelman van FC Utrecht van de momenten dat hij mag spelen. Zaterdagmiddag bij de seizoenopener tussen Tottenham Hotspur en Manchester United was Vorm in het doel van Tottenham zien. Vorm rekent er niet op dat hij ook de komende weken het Tottenham-doel verdedigt. "En dat is ook niet vreemd", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad."Lloris heeft vorig seizoen krediet opgebouwd. Ik moet genieten van deze momenten. En dan weet je maar nooit of het nog tot meer leidt. Ook omdat de transferperiode nog loopt", zegt Vorm.Manchester United heeft belangstelling voor de eerste keeper van Tottenham. Naast Hugo Lloris zou ook Jasper Cillessen (Ajax) in beeld zijn bij Louis van Gaal. Vorm staat niet te wachten op een transfer naar een ander club. Hij heeft het naar zeggen erg naar zijn zin bij Tottenham. "Nee, zeker niet. Het klinkt misschien gek, maar ik heb het heel erg naar mijn zin bij Spurs. Oké, het is niet altijd even makkelijk, maar na de top-vier in Engeland is Tottenham samen met Liverpool de grootste club om bij te kunnen spelen. In die zin heb ik bewust gekozen.''Een nadeel is dat hij na het WK van 2014 niet meer bij Oranje zit. "Klopt. Dat doet wel pijn, want het WK eindigde fantastisch met de invalbeurt die Louis van Gaal me gunde in de slotwedstrijd tegen Brazilië. Maar ook dit nadeel neem ik voor lief. Ik heb zeker een prijs betaald door een zekere basisplek bij Swansea City op te geven, maar er staat voldoende tegenover."

Stoke City verloor met drie Nederlanders

Met de drie Nederlanders Erik Pieters, Ibrahim Afellay en Marco van Ginkel in de basis, is het Stoke City niet gelukt om de eerste wedstrijd in de Premier League te winnen. Philippe Coutinho van Liverpool schoot in de laatste vier minuten de winnende treffer binnen: 1-0.Na vier minuten had Ibrahim Afellay de eerste gele kaart al te pakken en in het verloop van de eerste helft zeer was Ibi een aantal keer gevaarlijk. Toch wist de aanvallende middenvelder - die Stoke boven zijn oude club PSV verkoos - geen doelpunt te maken. Ook Marco van Ginkel wist het net van Liverpool niet te vinden.Erik Pieters werd in de rust gewisseld, omdat hij zich ziek voelde en heeft geen minuut meer gespeeld in de tweede helft. Trainer Mark Hughes denkt snel weer een beroep te kunnen doen op Pieters. “Erik voelde zich ineens erg ziek en was niet in staat verder te spelen'’, zegt Hughes op de clubsite. “Ik ben er zeker van dat hij snel weer herstelt, al heb ik nog geen update van onze medische staf gekregen.”Het Hollandse drietal zal dus hoogstwaarschijnlijk weer te zien zijn in de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Voor voormalige Ajacied Bojan Krkic komt deze wedstrijd te vroeg. Volgens Hughes heeft Krkic nog een week of drie nodig om wedstrijdfit te worden.

Bookmakers

De bookies laten er geen gras over groeien dat Tottenham de punten in eigen huis weet te houden. De quoteringen zijn namelijk als volgt: Winst voor Tottenham x 1,72, gelijkspel x 3.80 en winst voor ons Nederlandse drietal bij Stoke x 4,50. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Tottenham Hotspur - Stoke City wordt gespeeld op zaterdag 15 augustus om 16.00 uur in het White Hart Lane stadion. Wie gaat deze wedstrijd winnen volgens jou?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers