Premier League
17/10/20202 reacties

Weekendknaller: stadsderby Everton – Liverpool in Premier League

Weekendknaller: stadsderby Everton – Liverpool in Premier League
Dit weekend staat er in de Premier League een stadsderby tussen Everton en Liverpool gepland. Aanstaande zaterdag wordt dit duel gespeeld op Goodison Park van Everton. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti doet het bijzonder goed dit seizoen en staat bovenaan in de Engelse Premier League. Liverpool heeft nog flink wat goed te maken na de 7-2 nederlaag tegen Aston Villa. Denk jij deze stadsderby goed te kunnen voorspellen? Ga dan naar de bookmakers op VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odds!

Carlo Ancelotti: “Vertrouwen voor derby tegen Liverpool”

Everton draait tot nu toe een goed seizoen en trainer Carlo Ancelotti hoopt die lijn door te kunnen trekken naar de Merseyside Derby tegen Liverpool. Dat The Reds hun laatste duel dik verloren van Aston Villa (7-2) is voor de Italiaanse trainer geen reden om zaterdagavond niet waakzaam te zijn voor de ploeg van Virgil van Dijk en Georginio Wijnaldum. “We hebben er vertrouwen in. Het maakt niet uit wat er met Liverpool is gebeurd bij Aston Villa, ze zijn nog steeds een fantastisch team met een fantastische manager”, zo zegt Ancelotti.

“Op alle fronten scherp zijn”

De ploeg van trainer Ancelotti is trefzeker gebleken in de afgelopen vier duels, maar Ancelotti weet hoe moeilijk het is om te scoren tegen Liverpool en geen enkele tegendoelpunt te krijgen. “Het wordt een moeilijke wedstrijd. We moeten op alle fronten scherp zijn maar we hebben er vertrouwen in”, zo besluit de trainer van Everton.

Jurgen Klopp: “Bij Everton opnieuw beginnen”

Liverpool-trainer Jurgen Klopp zag voor de interlandbreak hoe zijn ploeg de mist in ging tegen Aston Villa (7-2). Die nederlaag moet volgens Klopp snel weggepoets worden. “We hebben alle fouten in één wedstrijd gestopt en hopelijk kunnen we bij Everton opnieuw beginnen”, zegt de trainer van de ploeg van Wijnaldum en Van Dijk.

“Goed voorbereiden op Everton”

Dat verloren uitduel is inmiddels al twee weken geleden en de rug moet gerecht worden om naar het Goodison Park tegen Everton te strijden. “Ik had meteen een training gehad om erover te praten, maar de jongens gingen terug naar hun land voor interlandverplichtingen. Hopelijk komen ze gezond terug en gebruiken we de twee dagen na de interlands om ons goed voor te bereiden op Everton”, zo besluit Klopp.

Statistieken

Everton gaat aan kop in de Premier League. The Toffees staan eerste met twaalf punten uit vier wedstrijden. Liverpool heeft negen punten uit evenveel duel behaald, maar staat toch pas vijfde. De ploeg van trainer Klopp kreeg zoveel doelpunten tegen dat het zich Arsenal (vierde), Leicester City (derde) en Aston Villa (tweede) voor zich moet dulden. Deze teams hebben wel allemaal evenveel punten als The Reds. Eén duel winnen kan dus voor heel wat verandering in de tabellen gaan zorgen.

Head 2 Head

De stadsderby tussen Everton en Liverpool kent heel wat verassende uitslagen. Zo wisten The Reds in eigen huis vorig jaar Everton te verslaan met 5-2 en werd het op Goodsion Park ook een keer 3-3. In het vorige seizoen dat afgelopen zomer nog werd afgerond, werden de punten gedeeld. Met een 0-0 als eindstand werd er in deze laatste ontmoeting iet gescoord.

Huidige vorm Everton

De ploeg van trainer Ancelotti won voor de interlandbreaks van Brighton met 4-2. Een week eerder werd er thuis ook al gewonnen van West Ham United: 4-1. Ook eind september bij Crystal Palace was het voor The Toffees geen probleem om te winnen. Met een 1-2 overwinning bij de huidige nummer twaalf in het rijtje werden de punten toch weer verdiend.

Huidige vorm Liverpool

In de eerste drie competitieduels van dit seizoen was er geen vuiltje aan de lucht bij Liverpool. De Duels tegen Leeds United 4-3, Chelsea 0-2 en Arsenal 3-1 werden alle drie gewonnen door het team van trainer Klopp. In de laatste wedstrijd voor de Nations League ging het goed mis. Aston Villa wist gehakt te maken van Liverpool door thuis met 7-2 te winnen. Die nederlaag zal zaterdag snel weggepoets moeten worden.

Lappenmand

Everton-trainer Ancelotti kan tegen Liverpool niet beschikken over Cenk Tosun (geopereerd aan knie) en Jean-Philippe Gbamin die last heeft van een ingescheurde kruisband. Ook is het nog niet zeker of Andre Gomes (blessure) kan aansluiten bij de spelersgroep van Ancelotti.Liverpool reist zonder Sadio Mane (coronavirus) naar haar stadsrivaal. In de bizarre wedstrijd tegen Aston Villa raakte doelman Alisson geblesseerd en het is nog niet zeker of de Braziliaan op  tijd fit is. Ook is het afwachten of Joel Matip (blessure) en Naby Keita (ziek) er tegen Everton bij zullen zijn.

Prognose

Dit is een lastige wedstrijd om goed te voorspellen aangezien de huidige vorm van de teams, maar niet onmogelijk. Bovendien laten de aantrekkelijk, hoge odds je voetbalkennis wel borrelen. Wij houden het op een overwinning van Liverpool, want Klopp laat een blunder als tegen Aston Villa niet nog eens gebeuren. Denk jij dit ook of verwacht je iets anders? Bij VoetbalGokken en Koning TOTO is geen voorspelling te gek, dus speel mee.

Quoteringen Everton – Liverpool

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem voor de Premier League worden altijd hoog ingeschaald. Voor dit duel wordt bij Koning TOTO de hoogste odd uitgekeerd als het een gelijkspel wordt in het Goodison Park. Jouw inleg wordt x 3.85 keer meer waard als zaterdag de punten worden gedeeld.De quotering voor een overwinning van Everton levert met x 3.70 keer het speelbedrag niet veel minder op. Een zege van Liverpool staat op gemiddeld x 1.81 keer je inleg en dat is ook niet mis!
De Premier League wedstrijd Everton – Liverpool wordt gespeeld op zaterdag 17 oktober om 13:30 uur in het Goodison Park stadion te Liverpool. Verwacht jij dat Liverpool na de blamage bij Aston Villa nu wel wint van Everton? Laat jouw voorspelling achter bij de TOTO, profiteer van hoge odds en maak een big-deal via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers