Premier League
08/01/2019

Weekendknaller Tottenham Hotspur tegen Manchester United

Weekendknaller Tottenham Hotspur tegen Manchester United
Elke voetballiefhebber smult ervan. De topwedstrijden in de Engelse Premier League. Dit weekend staat er opnieuw een geweldige wedstrijd op het programma. Tottenham Hotspur strijdt tegen Manchester United om de derde plek te verdedigen. Vincent Janssen is voorzichtig op de weg terug bij The Spurs en Manchester United speelt zijn eerste topper onder leiding van Ole Gunnar Solskjaer. Mis niets van de Engelse topper!

Mauricio Pochettino: “Winnen van United zou fantastisch zijn”

Tottenham-trainer Mauricio Pochettino staat deze week in de spotlight als het gaat om Manchester United. De Argentijn wordt echter continu in verband gebracht als nieuwe trainer bij Manchester United en Real Madrid, maar Pochettino zegt trouw te blijven aan zijn huidige werkgever. “Ik wil Tottenham helpen met de doelstellingen voor de toekomst”, zegt Pochettino tegen de Engelse pers. Dat Manchester United dit weekend op bezoek komt, maakt de trainer dan ook niets uit. Winnen voor eigen publiek tegen United blijft zijn doel. “Dat zou fantastisch zijn. Manchester United is een van de grootste clubs in de wereldvoetbal. Ik ben hier heel gelukkig en ik werk graag onder druk. Waarom niet?”, aldus Pochettino.

Vincent Janssen keert terug bij Tottenham

Het grote nieuws van deze week bij Tottenham Hotspur is dat Vincent Janssen na een lange tijd blessuretijd weer op het veld staat. Janssen heeft afgelopen maandag een helft van de wedstrijd meegespeeld bij het Onder 23-elftal van Tottenham tegen Jong Liverpool (1-1). De 24-jarige spits kwam niet tot scoren. Janssen stond sinds augustus aan de kant met een voetblessure.

Blessures Tottenham

Tottenham kan tegen United niet met een geheel fitte selectie van start gaan. De Belg en oud-Ajax speler Jan Vertonghen kampt met een dijblessure. The Spurs hebben nog een Belg in de lappenmand: Mousa Dembélé, die overigens van Pochettino mag vertrekken naar een andere club. Ook de Engelsman Eric Dier is niet op tijd fit te krijgen voor de topper tegen The Mancunians; net als de Braziliaan Lucas zal Dier zondag ontbreken op het appél.

Ole Gunnar Solskjaer: “Spurs-uit, dat wordt er eentje!”

De Noor Ole Gunnar Solskjaer neemt het stokje tijdelijk over van de ontslagen José Mourinho. Onder leiding van Solskjaer is United al vijf wedstrijden op rij ongeslagen (vier in de Premier League en een in de FA Cup). Solskjaer is dan ook niet bang om Tottenham te treffen in de 22ste speelronde van de Premier League. “Spurs-uit, op Wembley, dat wordt er eentje hoor”, zegt de Noorse oefenmeester tegen de Engelse krant The Standard. “De clash tegen Tottenham wordt mijn eerste propere test als trainer.” De coach maakt zich echter geen zorgen en hoopt dat zijn team er vooral van kan genieten. “Mijn taak is om ervoor te zorgen dat ze met plezier hun beste voetbal laten zien en dat kan ook tegen Tottenham”, zegt Solskjaer nuchter tegen de Engelse media.

Blessures Manchester United

De kwetsuren bij United zijn nog te overzien. Het grootste gemis is het ontbreken van Engelse international Chris Smalling; die kampt met een voetblessure. De Engelsman zit al vanaf midden december in de ziekenboeg van United en vertoeft daar samen met de langdurig geblesseerde Argentijnse verdediger Rojo Marcos.

Statistieken

Op Wembley is Tottenham Hotspur de laatste jaren de absolute eindbaas, ook als het tegen Manchester United speelt. In maart 2012 won United voor het laatst bij Tottenham. Het werd toen 1-3. In 2013 en in 2014 eindigde de clash nog in een gelijkspel, daarna was het telkens de thuisploeg die aan het langste eind trok. Misschien komt aan deze reeks zondag een eind?

Pre-wedstrijdquoteringen

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen als volgt ingedeeld. Winst van Manchester United krijgt met een gemiddelde odds van x 3,65 de hoogste quotering van deze wedstrijd. De odd voor een gelijkspel staat op x 3.60. Een zege van The Spurs levert spelers op de thuisploeg een uitkering van x 2.13 keer de inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Premier Leaguewedstrijd Tottenham Hotspur – Manchester United wordt gespeeld op zondag 13 januari om 17:30 uur in het Tottenham Hotspur stadion te Londen. Wil je meespelen op deze Engelse topwedstrijd? Laat je voetbalkennis dan zien en laat je voorspelling achter![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers