Serie A
06/02/2020

Italiaanse Serie A: Bookmakers slaan op hol bij Milanese derby

Italiaanse Serie A: Bookmakers slaan op hol bij Milanese derby
Aanstaande zondag wordt de Milanese derby gespeeld in de Italiaanse voetbalcompetitie. Inter speelt als thuisploeg tegen AC Milaan en dat zorgt voor verhitte discussies bij de bookmakers. De thuisploeg wordt door TOTO.nl als favoriet gezien, maar AC Milaan stijgt juist in de derby vaak boven zichzelf uit. Wie pakt de drie punten in deze Milanese stadsderby? VoetbalGokken blikt vooruit!

Antonio Conte: “De Milanese derby is altijd special”

Inter Milaan trainer Antonio Conte weet dat zijn ploeg elke punt kan gebruiken in de strijd met Juventus, dat eerste staat in de Serie A. Maar voetbal is niet zomaar een spelletje, beseft ook Conte. Vooral een stadsderby staat bol van emoties. “Een derby is altijd speciaal”, zei Conte eerder deze week. “We moeten het opnemen tegen een zeer goed team en proberen ons op de best mogelijke manier voor te bereiden op de komst van AC Milan.”

“Altijd proberen geweldige prestaties te leveren”

“We proberen altijd ons best te doen om geweldige prestaties te leveren. Uiteraard doen we het volgens de voorbereidingen soms goed, soms minder, maar de jongens doen er altijd alles aan.”

Derby-uitslag belangrijk voor rest van seizoen

Conte benadrukt vooraf dat een overwinning op AC Milaan niet alleen goed is voor drie punten: het geeft ook een boost voor de rest van het seizoen: “Overwinningen in een derby brengen enorme positieve aspecten met zich mee. Zeker als het een overwinning is die op de juiste manier bereikt is: met enthousiasme en positief spel. Dus je snapt: ik wil zondag heel graag winnen van Ac Milan.”

Stefano Pioli: “Inter speelt zeer solide en compact”

Voor AC Milaan is de stadsderby altijd een beladen duel, maar met ex-Inter trainer Stefano Pioli aan het roer ditmaal extra beladen. “Inter is een sterk team met veel kwaliteit. Ze zijn zeer solide en compact, maar we hebben onze eigen kenmerken en dat zullen we proberen op het veld te laten zien”, vertelde hij de verzamelde verslaggevers na de Panchina d'Oro-prijsuitreiking.

“Ibrahimovic onzeker voor derby door griep”

Pioli, die sinds 9 oktober trainer is bij AC Milaan, gaf vervolgens commentaar op de toestand van sterspeler Zlatan Ibrahimovic, die momenteel te maken heeft met griepachtige symptomen. “De griep heeft hem te pakken gekregen. Ik hoop dat hij een volledige, normale week kan hebben en op het veld in de derby kan zijn. Hij is een heel belangrijke speler voor ons.”

Ibrahimovic: “Inter het nakijken geven”

Zlatan zelf sprak deze week nog strijdlustig over de aankomende Milan-derby: “Ik zal samen met mijn teamgenoten vechten om de koers van dit seizoen te veranderen en Inter het nakijken geven. Ik zal er alles aan doen om dat zondag te laten gebeuren”, zei de 38-jarige Zweed die dus nog twijfelachtig is vanwege een griepaanval.

Vooruitgang geboekt

Inter-coach Conte sprak tot slot ook nog over de vooruitgang die zijn elftal heeft geboekt. “Het team groeit. Er is veel veranderd op het gebied van de posities op het veld en de spelers die spelen. Het is duidelijk dat we pas vier maanden samen zijn en vier maanden is niet genoeg tijd om alle perfecte mechanismen te hebben. ”

Statistieken

Thuisploeg Inter Milaan begint de Milanese derby als nummer twee in de Serie A. Internazionale heeft 51 punten uit 22 duels. AC Milaan staat een stuk lager en vinden we pas terug op een achtste positie. De Rossonieri hebben tot nu toe 32 punten verzameld in dit huidige voetbalseizoen.

Head 2 Head

AC Milaan heeft al sinds 2016 niet meer gewonnen van Inter: zowel uit als thuis was de stadsgenoot telkens te sterk voor ze of kwam het niet verder dan een gelijkspel. De laatste keer dat Inter een thuisduel tegen AC Milan verloor dateert zelfs al van 14 november 2010!De vorige editie tussen Inter en AC eindigden in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg. Icardi schoot in de blessuretijd de winnende treffer binnen. De editie daarvoor was ook close: het werd toen 3-2 voor Internazionale.

Huidige vorm Inter

De ploeg van onder meer Stefan de Vrij is 2020 wisselvallig begonnen. Er werd tot nu toe vier keer gewonnen en driemaal gelijkgespeeld door Internazionale. Verloren werd er dit kalenderjaar nog niet. Afgelopen weekeinde moest Udinese eraan geloven. Inter kwam zondag op bezoek en ging met een 0-2 zege op zak terug naar de modehoofdstad van Europa.

Huidige vorm AC Milan

De wisselvalligheid die AC Milan typeerde in 2019 lijkt in 2020 weg. Tot nu toe wordt er veel gewonnen door de huidige nummer acht van Italië. De ommekeer kwam tijdens de winterstop, toen er in een oefenpotje met 9-0 gewonnen werd van Rhodense. Dit gaf Milan kennelijk zoveel vertrouwen dat daarmee achtereenvolgens gewonnen werd van Cagliari (0-2), Spal in de Copa Italia (3-0), Udinese (3-2), Brescia (0-1) en Torino wederom in de Copa (4-2).Afgelopen weekeinde werd er echter niet gewonnen toen speelde de ploeg Pioli met 1-1 gelijk. En dat was het eerste puntverlies sinds de 0-0 (begin januari) tegen Sampdoria.

Lappenmand

Conte heeft met drie blessuregevallen een volle ziekenboeg, maar kent met drie schorsingen evenveel afwezigen. Roberto Gagliardini is de eerste Inter-speler die zich in de lappenmand vervoegde. Hij is bijna hersteld van een kneuzing in de voet, maar de Milanese derby komt nog net te vroeg voor de 25-jarige centrale middenvelder.Stefano Sensi liep ruim een week geleden een kuitblessure op. Hij zal net als Borja Valero ontbreken komende zondag. Valero heeft een spierblessure en dat zorgt voor wat hoofdbrekens bij Conte die twee vaste middenvelders moeten missen. Tel daarbij op de schorsingen van doelman Tommaso Berni (schorsing door rode kaart), Lautaro Martinez (ook rood) en Alessandro Bastoni (vijfde gele kaart) en de kopzorgen zijn begrijpelijk.AC Milaan moet het zondag doen zonder: LĂ©o Duarte (operatie aan de enkel), Lucas Biglia (tweekoppige dijbeenblessure) en Rade Krunic. Die laatste liep vorige week een spierblessure op, vermoedelijk veroorzaakt door vermoeidheid.

Prognose

Onze voorspelling voor deze Milanese stadsderby is: 2-0 voor Inter. Ondanks de vele blessures en schorsingen blijft de thuisploeg voor ons favoriet. Ook de bookmakers denken er zo over. Ben jij het hiermee eens? Check dan onderstaande odds. Verwacht je een andere uitslag: ontdek dan de hoge quoteringen die daarbij horen!

Quoteringen Inter Milaan – AC Milan

Winst voor Inter staat bij TOTO.nl op x 1,94 keer je inleg. Een gelijkspel levert een heleboel meer euro’s op: x 3,30 keer het aantal ingelegde geld. Maar de hoogste odd zien we in het 1x2 spelsysteem staan bij een uit-overwinning van AC Milan: x 3,80 keer het ingelegde speelbedrag!
De Serie A wedstrijd Inter Milaan – AC Milan wordt zondagavond om 20:45 uur gespeeld in Estadio Guiseppe Miazza gelegen in de Milanese wijk San Siro. Speel jij zondag ook mee? Ga dan nu naar de bookmakerspagina en zorg dat jouw voorspelling geld waard wordt door in te zetten op de juiste uitslag! Gok je goed? Dan mag jij jezelf een winnaar van deze stadsderby noemen. Meespelen betekent spanning tot de laatste seconde!

De beste Online Bookmakers