Serie A
05/01/20203 reacties

Juventus start tweede deel voetbalseizoen met thuisduel tegen Cagliari

Juventus start tweede deel voetbalseizoen met thuisduel tegen Cagliari
Hoe gaan Juventus, Ronaldo en Mathijs de Ligt het in 2020 doen? Die vraag stellen veel voetballiefhebbers zich: kan Ronaldo weer een topjaar draaien of gaat de leeftijd stilaan parten spelen? Wordt Juve kampioen van Italië en doen ze dat met de Ligt in de defensie? De eerste antwoorden op deze vragen krijgen we dit weekend als Juventus thuis tegen Cagliari speelt. VoetbalGokken.nl blikt vooruit!

Maurizio Sarri:  “Gericht getraind voor Cagliari-match”

Bij Juventus willen ze de nederlaag tegen Lazio zo snel mogelijk wegspoelen. De ploeg uit Rome verpestte de feestdagen door in Turijn met 1-2 te komen winnen. Een overwinning op Cagliari betekent niet alleen een goed begin van 2020, maar ook revanche voor die thuisnederlaag. Trainer Maurizio Sarri over de tactiek van de Bianconeri: “Afgelopen dagen hebben we gericht getraind op de volgende tegenstander in de competitie, Cagliari. We zijn dus goed voorbereid op de op handen zijnde uitdaging.”

“Hopen op zege tegen Cagliari“

De coach benadrukte vooral het belang van fysieke activiteit, techniek en tactiek. Ook lieten de trainingen zien dat er een nieuw aanvaltrio wordt gevormd dat tegen Cagliari voor het eerst samen zal gaan spelen: Cristiano Ronaldo, Paulo Dybala en Gonzalo Higuain zouden een hypothese zijn die moet worden gevolgd met het oog op de wedstrijd tegen de Rossoblù. “We voelen nog altijd de verloren match tegen Lazio, maar huilen heeft geen zin. We hebben nog veel om voor te spelen de komende vijf maanden. Met hernieuwde energie en tactieken zullen we het tweede deel van de competitie aanvangen. Hopelijk direct met een zege op Cagliari.”

Rolando Maran: “Wij kunnen Juventus in problemen brengen”

Niet Ronaldo, maar Rolando Maran is de trainer van Cagliari. Hij weet dat zijn ploeg de voorbije wedstrijden ondermaats presteerde en moet dan ook nog eens direct na de winterstop aantreden tegen Juventus. Geen gemakkelijke opdracht. Maran: “We weten dat ze een topteam zijn, maar we weten ook dat wij in staat zijn om problemen te veroorzaken.”

“Vechten tegen Juventus”

Voor Cagliari begrippen een stevige uitspraak, maar Maran is zeker van zijn zaak: “We willen ons eigen spel spelen en ervoor zorgen dat we onszelf belonen zoals we tot nu toe dit seizoen al vaak hebben gedaan. Ik verwacht een team dat met de juiste mate van agressie zal vechten tegen Juventus. We kennen al hun kwaliteiten, maar op hetzelfde moment, we zijn ons bewust van onze eigen kracht”, zo besluit hij in de Italiaanse media zijn prognose.

Statistieken

Juventus begint 2020 als nummer twee van de Serie A. Inter Milaan is de trotse koploper, maar in Turijn willen ze daar logischerwijs zo snel mogelijk verandering in brengen. Juve en Inter staan qua punten gelijk, dus veel goals tegen Cagliari zou enorm welkom zijn. Zo gemakkelijk zal dat echter niet gaan, want de bezoekers draaien een puik seizoen. Cagliari staat keurig zesde na zeventien speelronden.

Head 2 Head

De statistieken van de onderlinge ontmoetingen moeten de Juventus-fans weer moed geven dat er wellicht wel een (grote) overwinning inzet aanstaande maandag. Juventus wint in het Allianz Stadium namelijk bijna altijd van Cagliari. Vorig seizoen werd het 3-1 en in het seizoen 2017 – 2018 zelfs 3-0.De wedstrijd uit het seizoen 2016 – 2017 verliep echter minder vlotjes. Cagliari wist aan dit duel knap een punt over te houden door in Turijn met 1-1 gelijk te spelen. Dit lukt de ploeg wel vaker, maar winnen is nog even een stukje lastiger. Cagliari wist dat in 2009 voor het laatst voor elkaar te boksen: 2-3.

Huidige vorm Juventus

Juventus sloot 2019 in mineur af. Lazio Roma bleek in de week voor kerst te sterk voor de sterrenformatie: 1-3. Hierdoor moest het niet alleen de koppositie afstaan aan Inter, maar werd ook een lange reeks van ongeslagen duels in eigen stadion afgesloten. Oefenduels buiten beschouwingen gelaten was Ajax de laatste ploeg die in Turijn wist te winnen. Dit was de nu al legendarisch 1-2 overwinning in het Champions League toernooi van vorig seizoen.

Huidige vorm Cagliari Calcio

Cagliari mag er dan goed voor staan, de laatste wedstrijden in 2019 verliepen allesbehalve goed. Er werd verloren van Udinese (2-1) en Lazio (1-2). De 2-2 in en tegen Sassuolo leidde deze mindere fase in. En dat terwijl Cagliari de decembermaand nog zo goed begonnen was met twee overwinningen op Sampdoria (4-3 in de Serie A en 2-1 in de Copa Italia).

Lappenmand

Bij de Oude Dame uit Turijn zal maandagavond routinier Giorgio Chiellini ontbreken. De 35-jarige centrale verdediger is tot begin maart uitgeschakeld vanwege een gescheurde kruisband. Die blessure liep hij eind augustus al op en houdt hem nog altijd aan de kant.Sami Khedira neemt eveneens plaats in de lappenmand. Hij herstelt van een operatie aan de knie. Tot slot zal ook Rodrigo Bentancur ontbreken in deze competitiewedstrijd van Juventus. Bentancur kreeg in de laatste wedstrijd voor de winterstop twee keer geel in de wedstrijd tegen Lazio Roma.Bij Cagliari ook een goed gevulde ziekenboeg. Leonardo Pavoletti moet tot begin april toekijken vanwege een gescheurde kruisband, Alessio Cragno is twijfelachtig. De doelman heeft een schouderblessure. Luca Ceppitelli ontbreekt in de defensie vanwege hielklachten. Bovendien is de centrale verdediger geschorst voor dit duel. Lucas Castro en Fabrizio Cacciatore missen het duel tegen Juventus vanwege spiervermoeidheid en moeten verplicht rust houden.

Prognose

Een voorspelling lijkt niet zo lastig: Juventus is de favoriet en lijkt in betere vorm te steken dan Cagliari. Toch moest ook Juve buigen in haar laatste thuisduel van 2019. Wij spelen dan ook op een gelijkspel: 1-1. Benieuwd welke odds daarbij horen en welke andere quoteringen TOTO.nl hanteer voor dit Serie A duel? Check onderstaand overzicht en speel mee met Koning Voetbal!

Quoteringen Juventus – Cagliari Calcio

De bookmakers zien Juventus ook als absolute topfavoriet. Een overwinning door Juventus op Cagliari staat momenteel op x 1,25 keer de inleg. In het 1X2 spelsysteem valt een stuk minder geld te verdienen als het eindigt in een gelijkspel (onze wedtip): x 6,00. De hoogste odd vinden we echter bij een zege van de bezoekende club: x 12,00 als Cagliari maandagavond Juventus weet te kloppen.
De Serie A voetbalwedstrijd Juventus – Cagliari Calcio wordt gespeeld op maandag 6 januari om 15:00 uur in het Allianz Stadium te Turijn. Herpakt Juventus zich direct in de eerste wedstrijd van 2020? Mag Mathijs de Ligt aan de aftrap staan en zich bewijzen? Of wordt het Cagliari dat de klok slaat? Zet nu in bij VoetbalGokken.nl en speel mee met TOTO.nl!

De beste Online Bookmakers