Serie A
09/01/2015

Koploper Juventus op bezoek bij Napoli

Koploper Juventus op bezoek bij Napoli
In de Italiaanse serie-A spelen Napoli en Juventus dit weekend tegen elkaar. De trotse lijstaanvoerder zal alle zeilen moeten bijzetten, want hoewel Juve slechts eenmaal verloor dit seizoen is Napoli een geduchte tegenstander. SSC Napoli, ook wel Azzuri genaamd, staan keurig vierde en hebben met Higuain en Callejon twee topschutter in huis.

Juventus met vertrouwen winterstop in

Napoli mag dan twee spitsen hebben die veel scoren. De topscoorder van de Italiaanse Serie-A speelt bij Juventus. De Argentijn Tevez wist dit seizoen al 11 keer te scoren. Ook in de laatste wedstrijd voor de winterstop deed de spits zijn duit in het zakje. Hij scoorde de 1-0 in de uitwedstrijd bij Cagliari. De Oude Dame – La Vecchia Signora – won dat duel uiteindelijk met 1-3 en ging met vertrouwen de winterstop in.

Gelijkspel direct na de feestdagen

In de eerste wedstrijd van 2015 kreeg Juve gelijk een pittige tegenstander op bezoek. Inter Milan reisde af naar Turijn en wist in Juventus Stadium een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. Het was opnieuw Tevez die de thuisploeg op voorsprong zette, maar in de 64e minuut maakte Icardi namens Internazionale gelijk. Aan deze score zou in het verloop van de wedstrijd niets meer veranderen.AS Roma heeft door deze puntendeling nu slechts 1 punt achterstand op Juventus. Roma speelt dit weekend overigens een zeer lastige thuiswedstrijd tegen stadsgenoot en de huidige nummer 3 in de serie-A: Lazio. Deze derby zorgt vaak voor verrassende uitslagen.Juventus -de trotse koploper uit Turijn moet nu dus proberen Napoli van zich af te schudden. De ploeg uit Napels won zijn laatste wedstrijd van 2014 met 2-0 van Parma en heeft evenveel punten (27) als Lazio Roma (3e) en Sampdoria (5e). De ploeg van Jonathan de Guzman en Dries Mertens zal de thuiswedstrijd tegen Juventus dan ook met vertrouwen tegemoet zijn. Trainer Rafael Benitez zal echter waken voor een ‘open huis’. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Napoli - Juventus wordt gespeeld op zondag 11 januari om 20:45 uur. Strijdtoneel zal het Stadio San Paolo zijn. Kan Juventus zijn koppositie behouden of verliest het deze aan AS Roma? Voorspel de uitslag correct en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers