Serie A
19/06/2020

Serie A herstart met uitwedstrijd Juventus tegen Bologna FC

Serie A herstart met uitwedstrijd Juventus tegen Bologna FC
Na de Italiaanse beker te hebben afgerond, wordt de Serie A aankomend weekend ook hervat. Voor koploper Juventus staat er in de 27e speelronde een uitwedstrijd tegen Bologna FC gepland. Uiteraard worden ook de Italiaanse wedstrijden zonder publiek gespeeld, maar dat maakt Koning TOTO niets uit. De quoteringen zijn weer hoog ingeschaald!

Siniša Mihajlović: “Er staat veel op spel tegen Juve”

Dit weekend herstart de Italiaanse Serie A waarin nog elf wedstrijdronden worden gespeeld. Bologna FC 1909 begint met een thuiswedstrijd tegen Juventus en dat wordt niet gemakkelijke opdracht volgens trainer Siniša Mihajlović. “Het wordt een heel moeilijke wedstrijd, maar we bereiden ons er goed op voor. Er staat veel op het spel, zowel qua prestige als qua positie in de ranglijst. We willen ervoor zorgen dat we het seizoen op een hoog niveau eindigen”, aldus de trainer van Bologna.

“Veel respect voor Juventus”

De 51-jarige Serviër heeft lovende woorden voor de ploeg uit Turijn. “Het is het soort wedstrijd dat het hart sneller doet kloppen. Ik heb veel respect voor Juventus, zijn spelers en hun wil om te winnen. Ze zijn een voorbeeld voor iedereen”, aldus Mihajlović.

Maurizio Sarri: “Geloof in onszelf niet verliezen”

Juventus liet de eerste prijs van dit seizoen schieten door in de bekerfinale te verliezen van Napoli. Als koploper van de Serie A is er voor het kampioenschap nog veel om voor te werken en ook in de Champions League is Juventus nog actief. Juventus-trainer Maurizio Sarri wil dan ook dat de ploeg de schouders er snel weer onderzet nu dit weekend ook de Serie A weer van start gaat. “Er is nu vooral bitterheid, omdat we elke prijs willen winnen, maar we moeten het geloof in onszelf wat we voor de coronastop hadden, niet verliezen”, aldus Sarri.

“Pas op voor Bologna”

Voor de uitwedstrijd tegen Bologna is Sarri op zijn hoede. “Pas op voor de Bologna, ze zijn gevaarlijk en onvoorspelbaar. Ik wil dat de spelers gefocust zijn op een wedstrijd die moeilijk zal zijn”, aldus de trainer van onder andere Matthijs de Ligt.

Statistieken

Juventus is met 63 punten koploper van de Italiaanse competitie, maar wordt op de voet gevolgd door Lazio dat tweede staat met 62 punten. Internationale is met de derde plek met 54 punten geen impulsieve een titelkandidaat. Bologna staat tiende en draait met 34 punten goed mee in de middenmoot.

Head 2 Head

Dat trainer Sarri op zijn hoede is voor Bologna is niet zo gek als we kijken naar de laatste ontmoeting in het Renato Dall'Ara. Vorig seizoen wist Juventus maar net te winnen van Bologna: 0-1. Ook de wedstrijd van begin 2017 was billenknijpen voor de ploeg uit Turijn. Bologna kwam in het begin van de tweede helft op voorsprong en Juventus maakte dat twintig minuten later pas weer goed met een treffer van Dybala. In de blessuretijd kwam dan het bevrijdende schot van Kean: 1-2. Aan het eind van 2017 had Juventus wat meer geluk. Het werd toen 0-3 voor De Oude Dame.

Huidige vorm Bologna

Voor de coronabreak verloor Bologna de uitwedstrijd tegen Lazio met 2-0. Die week ervoor werd het thuis in Bologna een gelijkspel 1-1 tegen Udinese. Genoa wist ook drie punten mee naar huis te nemen toen het in Bologna met 0-3 won. Tegen AS Roma wist de ploeg van trainer Mihajlović begin februari nog knap te winnen in Rome: 2-3.

Huidige vorm Juventus

Juventus heeft het bekertoernooi al twee wedstrijden (halve finale en finale) in de benen nu er weer gevoetbald mag worden in Italië. De twee duels verliepen niet voorspoedig. De terugwedstrijd in de halve finale tegen AC Milan werd een gelijkspel 0-0 in Turijn. Dat was wel genoeg om naar de finale te gaan waar Juventus het sterke Napoli trof. Echter wist de ploeg van trainer Sarri de beker niet te veroveren. De ploeg uit Napels won de prijs door Juventus na strafschoppen uiteindelijk toch te verslaan.De laatste competitiewedstrijd die Juventus speelde, was thuis tegen Inter en die werd toen nog gewonnen met 2-0.

Lappenmand

De lappenmand van Bologna is nog te overzien. Alleen Andreas Skov bewoont de ziekenboeg van Bologna. Wel zijn er een drietal spelers geschorst voor de wedstrijd tegen Juventus. Federico Santander, Mattia Bani en de Nederlander Jerdy Schouten (vorig jaar overgenomen van Excelsior) mogen maandag niet aantreden tegen Juventus.Juventus kan bij de herstart van de Serie A niet over al haar spelers beschikken. Merih Demiral, Gonzalo HiguaĂ­n, Giorgio Chiellini en Sami Khedira zijn geblesseerd.

Prognose

Wij denken dat de verloren bekerfinale nog wel even doordendert bij Juventus. Daarom voorspellen wij geen zege van Juve, maar een gelijkspel 1-1. Heb jij een andere voorspelling of gok je ook op een gelijkspel? Bekijk hieronder welke odd bij jouw voorspelling past.

Quoteringen Bologna FC 1909 – Juventus

De quoteringen rijzen de pan uit voor de hervatting van de Serie A. De uitwedstrijd van Juventus bij Bologna wordt ook met hoge odds ingedeeld. In het 1X2 spelsysteem wordt de hoogste quotering uitgekeerd bij een zege van Bologna: x 5.60 keer de inleg. Een gelijkspel is goed voor een odd van x 4.15 keer het speelbedrag. Een uitoverwinning van Juventus staat op x 1.51 keer de inleg genoteerd.
De Serie A wedstrijd Bologna FC 1909 – Juventus wordt gespeeld op maandag 22 juni om 21:45 uur in het Stadion Renato Dall'Ara (Bologna). Kan De Ligt met Juventus zich herstellen van de verloren bekerfinale door Bologna in eigen huis te verslaan? Of lijdt Juve opnieuw een nederlaag? Ga naar de bookmakerspagina voor de beste deals met Koning TOTO.

De beste Online Bookmakers