Serie A
09/07/20202 reacties

Serie A-topper: Juventus ontvangt Atalanta Bergamo

Serie A-topper: Juventus ontvangt Atalanta Bergamo
De absolute topper van dit weekend is Juventus – Atalanta Bergamo. Dit duel uit de Italiaanse Serie A is er één tussen de nummer één, Juventus, en de nummer drie: Atalanta. De TOTO ziet kansen voor beide teams, maar Juventus blijft toch altijd de favoriet. VoetbalGokken.nl blikt vooruit op deze kraker waarbij onze landgenoten Matthijs de Ligt, Hateboer en De Roon een belangrijke inbreng zullen hebben.

Maurizio Sarri: “Atalanta zal gemotiveerd zijn”

Juventus-trainer Maurizio Sarri heeft flink wat reparatiewerkzaamheden te verrichten na de 4-2 nederlaag tegen AC Milan, waaraan Matthijs de Ligt (net als Dybala) vanwege een schorsing niet meedeed. De coach is echter niet in paniek en denkt dat zijn ploeg klaar is voor de volgende beproeving: Atalanta Bergamo: “We hebben geen tijd om lang te denken over de vorige wedstrijd, want Atalanta komt snel en zal gemotiveerd zijn.”

“Wij zullen ook weer klaar zijn”

Volgens Sarri had zijn ploeg in Milaan een plotselinge black-out: “We speelden zestig minuten op wereldklasse niveau en hadden volledig controle over de wedstrijd. Ineens was er een black-out binnen het elftal waardoor alles misliep. Maar die black-out betekent niet dat we uit vorm zijn, dat was een momentopname. We zullen tegen zondag weer volledig klaar zijn voor de volgende beproeving”, waarmee Sarri doelt op de komst van Atalanta Bergamo.

Gian Piero Gasperini: “Juventus is sterker dan ons”

Atalanta-coach Gian Piero Gasperini heeft zich dit seizoen ontpopt als succestrainer. Met Atalanta Bergamo is hij nog altijd in de race om de hoogste posities in de Serie A. Ook heeft zijn ploeg al getoond van topploegen te winnen. Ze werd er onlangs nog afgerekend met Lazio Roma. Uiteraard hoop Gasperini ook tegen Juventus weer te kunnen stunten: “Juventus is normaal gesproken sterker dan ons.”

“We willen naar de Champions League”

Gasperini die in vrijwel elk interview onze landgenoten Hans Hateboer en Marten de Roon complimenten geeft, wordt vaak gevraagd of zijn team voor de titel gaat, maar de coach heeft andere doelen: “Het woord kampioenschap wil ik niet in de mond nemen. We willen naar Europa, de Champions League. Maar dat zal niet makkelijk zijn, Juventus lijkt onbereikbaar. Maar Lazio is nog te achterhalen. Tegelijkertijd doen Inter, AS Roma en Napoli ook geweldige dingen. We moeten dus aan alle kanten oppassen.”

Statistieken

Juventus is koploper in de Italiaanse Serie A. De Oude Dame uit Turijn heeft in totaal 75 punten uit 31 duels. Atalanta Bergamo heeft negen punten minder en staat met 66 punten uit 31 wedstrijden op een keurige derde plaats.

Head 2 Head

Vorig seizoen speelde beide teams twee keer tegen elkaar in Turijn. Eenmaal voor de competitie en eenmaal voor de beker. Beide keren wist Juventus niet te winnen. In de Coppa Italia werd het 3-0 voor Atalanta en in de Serie A kwamen beide elftallen niet verder dan 1-1.

Huidige vorm Juventus

De thuisploeg wint bijna al haar wedstrijden, maar afgelopen week ging het in Milaan dus toch mis. AC Milan was met 4-2 te sterk en bezorgde Juventus daarmee de eerste competitienederlaag sinds 8 februari dit jaar. Toen was Hellas Verona verrassend met 2-1 te sterk.Voor de deceptie in Milaan wist Juve al haar competitieduels simpel te winnen: 0-2 winst bij Bologna, een 4-0 zege op Lecce, een knappe 1-3 uit bij Genua en 4-1 winst op Torino. Uiteraard moest Juventus al wel buigen in de finale van Coppa Italia. Daarin bleek Napoli na strafschoppen te sterk voor de sterrenformatie van Sarri.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Ondanks dat de streek Bergamo één van de zwaarst getroffen gebieden ter wereld is als het gaat om het coronavirus heeft de voetbalploeg uit die stad niet geleden onder die crisis. Sinds de herstart van de Serie A wint Atalanta al haar duels. En niet de minste! Zo werd er gewonnen van Lazio Roma (3-2) en van Napoli (2-0). Ook afgelopen woensdag werden er weer drie punten bijgeschreven door met 2-0 te winnen van Sampdoria.

Lappenmand

Merilo Demiral ontbreekt zaterdagavond vanwege een gescheurde kruisband die hij begin dit jaar opliep. Naar verwachting keert hij volgende week weer terug in de selectie van Juventus. Sami Khedira wordt pas volgende maand terugverwacht. De sterspeler van Juve heeft last van zijn adductorspieren. Tot slot Mattia de Sciglio. De 27-jarige rechtervleugelverdediger kampt met dijbeenklachten en is voorlopig niet inzetbaar. Marko Pjaca is niet speelgerechtigd.Bij Atalanta Bergamo is iedereen fit, ook Hateboer en De Roon zijn dus gewoon van de partij in Turijn. Het was lang onzeker of de Albanese doelman Etrit Berisha op tijd fit zou zijn. Maar Berisha lijkt tijdig hersteld te zijn van een gebroken hand. Er zijn ook geen schorsingen aan de kant van de bezoekers.

Prognose

Atalanta is in bloedvorm en het team van Sarri lijkt wat te gaan haperen nu een mogelijk kampioenschap steeds dichtbij komt. Wij houden het dus bij een gelijkspel 2-2 voor Juventus tegen Atalanta. Benieuwd wat jou dat op kan leveren? Neem onderstaand odds-overzicht rustig door en ga naar de TOTO om een deal te maken voor deze Italiaanse topwedstrijd.

Quoteringen Juventus – Atalanta Bergamo

Koning TOTO keert de hoogste odd van deze wedstrijd x 3.60 keer het de inleg uit als het een gelijkspel wordt in het Allianz Stadion van Juventus.Een zege van Atalanta wordt met een quotering van x 3.40 keer het speelbedrag niet veel minder waard. In het 1X2 spelsysteem wordt een zege van Juventus op x 1.97 keer je inleg ingedeeld.
De Serie A match Juventus – Atalanta Bergamo wordt gespeeld op zaterdag 11 juli om 21:45 uur in het Allianz Stadion te Turijn. Maakt Juve de verloren wedstrijd tegen AC Milan goed door te winnen van Atalanta? Of profiteert de ploeg uit Bergamo van de dip waarin Juventus zit en wint ook Atalanta van de koploper? Sla je slag bij de TOTO via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers