Serie A
12/04/2021

Wedden op Serie A topduel: Atlanta Bergamo – Juventus FC

Wedden op Serie A topduel: Atlanta Bergamo – Juventus FC
In de Serie A treffen aanstaande zondag Atalanta Bergamo en Juventus elkaar in het Gewiss Stadion te Bergamo. De nummer drie (Juve) en nummer vier (Atalanta) strijden tegen elkaar om de beste plek in de Italiaanse competitie. Wint Atalanta met Marten de Roon, Sam Lammers en Hans Hateboer in eigen huis of is het Juventus met Matthijs de Ligt een maatje te groot? Bij VoetbalGokken.nl zit je goed om de beste deal(s) te sluiten.

Gian Piero Gasperini: “Wij concurreren met Juventus”

De wedstrijd van zondag kan wel als opwarmertje voor de Coppa Italia beschouwd worden. Op 19 mei staan beide ploegen tegenover elkaar, maar eerst moet de wedstrijd in de Serie A gespeeld worden. Atalanta-trainer Gian Piero Gasperini is niet bang voor de komst van het grote Juventus. “ Atalanta kan met iedereen concurreren. We hebben een eigen identiteit en spelen ons eigen tempo, maar in Italië zijn wij niet alleen goed en dat weten we”, prijst de trainer de topploeg uit Turijn.

“Elke punt is van belang”

Na de wedstrijd tegen Juventus volgen er nog zeven speelronden in de Serie A. De cruciale periode komt er dus aan. Met de vierde plek doet Atalanta het goed en is Champions League komend seizoen een feit, maar voor die plek moet hard gewerkt blijven worden. Gaspirini weet dat: “De wedstrijden aan het einde van het seizoen zijn het dubbele waard. Zeker tegen een topploeg als Juventus is elke punt van groot belang, maar we zullen ervoor gaan”, stelt de trainer vast.

Andrea Pirlo: “Atalanta is een ijzersterke ploeg”

Ook Juventus-trainer Andrea Pirlo beseft hoe belangrijk het is om in uitwedstrijden bij topploegen een goed resultaat te halen. “Het wordt een moeilijke wedstrijd tegen een zeer sterk team”, zegt de Juve-trainer. “Atalanta is al enkele jaren een ijzersterke ploeg van het Italiaanse voetbal.”

“Het wordt moeilijk in Bergamo”

Verliest Juventus in Bergamo, dan kan Atalanta de derde plaats van Juventus overnemen. Dat er zondag punten worden verdiend is ook voor Juve van groot belang. Trainer Pirlo is op zijn hoede. “We hebben hun vooruitgang niet alleen in de Serie A gezien, maar ook in de Champions League. Het zal moeilijk worden en we moeten ze met dezelfde houding onder ogen zien als een topclub”, zo zegt de trainer van Juventus.

Statistieken

Juventus en Atalanta draaien mee in de top vier van de Serie A. De Oude Dame uit Turijn staat met 62 punten op de derde plek. De ploeg uit Bergamo staat vierde met 61 punten. Koploper van de Italiaanse competitie is Internationale dat met 74 punten behoorlijk uitloopt op de rest. De andere Milanese ploeg, AC Milan staat op de tweede plek met 63 punten. De eerste vier plaatsen van de lijst geven toegang tot de Champions League.

Head 2 Head

De laatste keer dat Juventus een tripje naar Bergamo nam, was op 23 november 2019. De ploeg van uit Turijn met Matthijs de Ligt in de basis won met 1-3 van het Atalanta van Hateboer, Lammers en De Roon.Een seizoen eerder kwam er geen winnaar va het veld stappen. Het werd een puntendeling 2-2 voor beide teams in het Gewiss Stadion. Opvallend is dat Atalanta sinds 2001 in eigen huis niet meer heeft gewonnen van Juventus in de Serie A. In dat jaar werd het 2-1 voor de formatie uit de Italiaanse stad Bergamo.

Huidige vorm Atalanta Bergamo

Kijkend naar de huidige vorm, dan begint de thuisploeg met een goede reeks. Atalanta Bergamo heeft vier competitiewedstrijden achter elkaar gewonnen. De laatste zege werd afgelopen weekend geboekt op Fiorentina. De ploeg van trainer Gasperini won met 2-3 van de huidige nummer vijftien.Op 8 maart werd er voor het laatst verloren in de Serie A. Bij Inter in Milan wist de ploeg uit Bergamo niet te winnen. Het werd 1-0 voor Internazionale.

Huidige vorm Juventus

Juventus won twee van de vier laatste competitiewedstrijden. Vorige week werd thuis gewonnen van Genoa met 3-1 en ook de nummer vijf Napoli ging in Turijn over de knie 2-1. Op bezoek bij Torino kwam de ploeg van trainer Pirlo niet verder dan een gelijkspel 2-2. De thuiswedstrijd tegen nummer zestien Benevento ging zelfs verloren met 0-1.

Lappenmand

Hans Hateboer kan niet meespelen tegen Juventus. De Nederlandse verdediger heeft last van een enkelblessure.  Zijn teamgenoot Matteo Pessina kan er door gezondheidsklachten ook niet bij zijn. Cristian Romero is geschorst voor de wedstrijd tegen Juve.Juventus komt zonder verdediger Leonardo Bonucci en rechtsbuiten speler Federico Bernardeschi naar Bergamo afreizen. Beiden blijven om gezondheidsreden thuis.

Prognose

Wij voorspellen een gelijk opgaande strijd tussen de twee Italiaanse topteams. Onze wedtip bij de goksite van Toto is dan ook een gelijkspel: 2-2 voor dit Serie A duel in het Gewiss Stadion. Ben je benieuwd naar de bijbehorende quoteringen? In onderstaand odds-overzicht vind je de hoogste quoteringen in het populaire 1X2 spelsysteem.

Quoteringen Atalanta Bergamo – Juventus FC

De gemiddelde quoteringen voor de wedstrijd in Bergamo zijn hoog ingeschaald. De hoogste odd van deze topwedstrijd kun je verwachten bij een gelijkspel in Bergamo: x 3.45 keer je inleg.De quotering voor een overwinning van Juventus staat in het 1X2 spelsysteem ingedeeld op x 2.70 keer je speelbedrag. Wint Atalanta haar thuisduel? Winst van de ploeg uit Bergamo levert je met x 2.37 keer het wedbedrag een ruime verdubbeling van je ingelegde euro’s op.
De Serie A wedstrijd Atalanta Bergamo – Juventus FC wordt gespeeld op zondag 18 april om 15:00 uur in het Gewiss Stadion te Bergamo. Verwacht jij een overwinning van het Nederlands getinte Atalanta of neemt De Ligt met zijn Juventus drie punten mee naar Turijn? Bij VoetbalGokken.nl vind je altijd de hoogste pre-odds die passen bij jouw voorspelling!

De beste Online Bookmakers