Algemeen
02/03/2023

SIS live wedden streamingsdienst voor megabedrag in de verkoop?

SIS live wedden streamingsdienst voor megabedrag in de verkoop?

Sport Information Services (SIS) is een van de pioniers geweest van het aanbieden van live beeldmateriaal ten behoeve van wedden op sport. In 1995 opende SIS een speciaal kanaal waarop de paardenraces in het VK en Ierland op beeld waren te zien. Voor die tijd was er alleen audio beschikbaar. Vandaag de dag biedt SIS 24/7 allerlei sportbeelden vooral ten behoeve bookmakers die live betting mogelijk willen maken. Geluiden gaan rond dat het bedrijf SIS mogelijk voor een megabedrag verkocht kan worden.

SIS in de verkoop voor 200 miljoen?

Dat het inmiddels een lucratieve business is, mag blijken uit het feit dat volgens insiders Oakvale Capital is aangetrokken om de onderneming op de markt te brengen. De huidige aandeelhouders waartoe Entain en William Hill behoren zouden een prijskaartje in gedachten hebben rond de € 200 miljoen. De interesse in de markt zou erg groot zijn. SIS is met name gespecialiseerd in paardenraces en windhondenrennen en heeft ook een reputatie verworden op het gebied van eSports. Maar waar het op streaming van sport aankomt, is voetbal uiteraard nog steeds veruit nummer 1.

Prijskaartje in gedachten van rond de € 200 miljoen

De miljarden-business die voetbal heet

Voetbal is veruit de meest populaire sport ter wereld en het is daardoor logisch dat er enorme bedragen in omgaan. Honderden miljoenen supporters willen wedstrijden op hoog niveau zoals in de Champions League live op hun scherm zien. Dergelijke aantallen kijkers lokken ook weer reclamemakers en de tarieven die betaald moeten worden rond de topwedstrijden worden dan ook steeds hoger. De topclubs ontvangen vandaag de dag het grootste deel van de omzet op basis van tv-rechten, overigens niet alleen voor de grote internationale competities maar ook voor de nationale indien daarin maar genoeg sterren spelen.

Het zorgt ervoor dat de professionele topspelers steeds hogere salarissen krijgen en transferbedragen tot absurde hoogte lijken te stijgen. Kan een voetballer ooit € 100 miljoen of meer waard zijn indien 1 ongelukkige tackle het eind van zijn actieve carrière kan betekenen? Ook zorgt het grote geld ervoor dat de verschillen tussen clubs binnen de landelijke competities groter wordt en ook internationaal in maar een beperkt aantal landen clubs de grote prijzen kunnen pakken. Het heeft de populariteit van de sport niet aangetast.

De interesse in live betting op voetbal

Voetballiefhebbers beschouwen zichzelf in het algemeen ook als voetbalkenners. Wellicht wordt de objectiviteit af en toe door clubliefde een beetje aangetast, maar wie behalve van de sport ook van een gokje op voetbal houdt, is er met enige kennis van zaken vooraf in te schatten welke club de beste kansen heeft in een wedstrijd. Er is echter altijd die onzekerheid over de vorm van de dag en andere zaken die een wedstrijd op de kop kunnen zetten. Is de topschutter niet in goede doen of ontbreekt op het laatste moment een belangrijke pion op het middenveld?

Wie de wedstrijd live kan volgen, krijgt een beter beeld hoe het er vandaag voor lijkt te staan. Daarbij kan een doelpunt, een rode kaart of het uitvallen van een belangrijke speler alle verschil maken. Wedden terwijl je live kijkt, voegt derhalve een extra dimensie toe aan het gokken. Uiteraard moet je daarbij ook heel goed beseffen dat ook de bookmakers meekijken. Als er iets op het veld gebeurt, heeft dat invloed op de quoteringen. Ook het spelbeeld zal de odds doen aanpassen. Het blijft derhalve altijd een strijd tussen speler en bookmaker.

Hoe is de kwaliteit van de streaming?

De bookmakers in Nederland die streams aanbieden op voetbal (en dat doen ze vrijwel allemaal) leveren een goede kwaliteit beelden. Daarbij is echter wel van belang hoe snel jouw hard- en software thuis is. Als een trage computer zorgt voor een achterstand van enkele seconden in de ontvangst, is dat geen probleem indien je uitsluitend de wedstrijd wilt zien. Echter indien je live wilt gokken, kan die achterstand ervoor zorgen dat jouw weddenschap net te laat is op sommige momenten of voor compleet andere quoteringen wordt geaccepteerd. Check voor de zekerheid een keer de snelheid van de stream met bijvoorbeeld een live commentaar op radio of tv.

Geen beeld, maar toch live betten?

Niet van alle wedstrijden zullen beelden beschikbaar zijn. Sommige bookmakers bieden in plaats daarvan grafische weergaves en/of grafieken. Ook deze kunnen het inzicht in het spelverloop verbeteren en het live betten interessant maken voor wie deze informatie goed kan hanteren.

Kan iedereen de live streams bij bookmakers volgen?

Niet iedere bookmaker biedt live voetbalweddenschappen aan en in het geval dit wel gebeurt, is niet iedere bookmaker uitgerust met beelden voor het tevens uitzenden van de live wedstrijd. Houd er ook rekening mee dat in het algemeen je als speler eerst een account moet openen om streaming te kunnen volgen bij de betreffende bookmaker.

En wil je tijdens het live kijken naar voetbal ook kunnen gokken, is een spelersaccount sowieso nodig. Het is raadzaam om bij de bookmaker zelf ook eerst op de eigen site informatie in te winnen over het beschikbare aanbod in live wedden en livestreaming opties en wat er bijvoorbeeld nodig is om een account te openen, zoals mogelijk minimumsaldo dat door het wedkantoor wordt aangehouden. 

De beste Online Bookmakers