EK 2021
08/09/2019

Duitsland op zoek naar revanche in Noord-Ierland

Duitsland op zoek naar revanche in Noord-Ierland
De Duitse eer heeft een flinke knak gekregen na de 2-4 nederlaag tegen Nederland. Maar dat wil niet zeggen dat er nu paniek is, want Duitsland staat er in Poule C nog altijd prima voor met negen punten uit vier wedstrijden. Sterker nog: als Die Mannschaft maandagavond in Belfast weet te winnen dan worden de Duitsers de nieuwe koploper in Groep C. Het is dus een perfect moment om voor een revanchematch op te gaan en daar zal ook Joachim Löw de afgelopen dagen flink op gehamerd hebben. Voor zowel Duitsland als Noord-Ierland is dit een sleutelwedstrijd.

Joachim Löw: “Noord-Ierland wordt niet gemakkelijk”

De Duitse bondscoach Löw weet wat hem te doen staat: winnen van Noord-Ierland en niemand heeft het meer over het verlies tegen Nederland. Maar Löw weet als geen ander dat dit soort potjes nooit zomaar even gewonnen worden. “Uit bij Noord-Ierland wordt niet gemakkelijk, zeker nu de druk er vol op zit”, erkende Löw direct na de wedstrijd tegen Oranje. Bovendien kreeg de Duitse keuzeheer niet veel later nog meer slecht nieuws: Schulz is geblesseerd afgehaakt en kan maandag niet meespelen.

Manuel Neuer: “Drie punten tegen Noord-Ierland hard nodig”

Doelman Neuer maakte in zijn rijke carrière nog niet vaak mee dat hij viermaal moest vissen, maar die ervaring motiveert hem alleen maar meer om er tegen Noord-Ierland keihard tegenaan te gaan en die wrange smaak zodoende snel weg te poetsen: “We moeten onszelf nu niet in de put praten, want we hebben straks die drie punten tegen Noord-Ierland nodig. Op het WK 2018 hebben we meegemaakt dat in voetbal alles kan gebeuren”, waarschuwde keeper Neuer.

“Altijd moeilijk scoren tegen Noord-Ierland”

De ervaren sluitpost doelt daarmee op de verrassende uitschakeling van de Duitsers in de groepsfase van dat toernooi. “Dat had niemand echt voorspeld en daarom moeten we elke wedstrijd serieus nemen. Het wordt niet makkelijk in Belfast. Noord-Ierland heeft alles nog gewonnen en sinds het EK van 2016 weten we dat het altijd moeilijk is om te scoren tegen zulke tegenstanders.”

Bondscoach Noord-Ierland: “Wij weten dat het moeilijk gaat worden”

Voor de Noord-Ierse bondscoach Michael O’Neill is de huidige positie op Groep C een ongekende luxe. Het geeft hem en zijn staf vertrouwen dat er ook tegen Duitsland mogelijkheden liggen al blijven ze wel voorzichtig: “We maken ons heus geen illusies, want we weten dat het moeilijk gaat worden. Maar we moeten geloven dat er in die wedstrijd iets te halen valt, anders hoef je er niet eens aan te beginnen.”

“We zijn niet bang, maar hebben wel respect”

O’Neill benadrukt in gesprek met Voetbal International dat zijn ploeg zich op voorhand niet gewonnen geeft: “We zijn zeker niet bang voor ze, maar we respecteren hen wel.”

Stuart Dallas: “Met onze fans erbij hebben we winstkansen”

Ook Leeds United-verdediger Stuart Dallas put vertrouwen uit de goede reeks die Noord-Ierland tot nu toe heeft neergezet in deze EK-kwalificatiereeks. Hij verwacht dat er komende maandag een stunt mogelijk is in het uitverkochte Windsor Park: “We hebben vier wedstrijden op een rij gewonnen, dat gevoel willen we vasthouden. Dus we willen die wedstrijd zeker winnen, dat geeft ons zelfvertrouwen en op die manier houden we ook het momentum vast. Onze fans kunnen best intimiderend zijn voor de tegenstander en dan hebben we zeker een kans tegen de Duitsers.”

Statistieken

Statisch gezien heeft Noord-Ierland vrijwel geen kans tegen het altijd sterke Duitsland, maar recent lieten de Noord-Ieren al zien dat ze uit het goede hout zijn gesneden. De koppositie is dan ook allerminst gestolen, maar het komt er in dit ultieme koppositie wel op aan om de mannen van de jongens te scheiden en dat kan er weleens te veel aan gaan zijn voor dappere Noord-Ierse voetbalequipe.

Head 2 Head

We moeten terug naar 1983 om een overwinning te vinden van Noord-Ierland. Opvallend genoeg werd die 0-1 zege niet in Noord-Ierland maar op Duitse bodem behaald. Een jaar eerder liet datzelfde elftal de Duitse Mannschaft ook al beduusd achter door in de wedstrijd in Noord-Ierland ook met 1-0 te winnen van de voetbalgrootmacht.De afgelopen 36 jaar viel er echter niets meer te juichen als Duitsland tegenover Noord-Ierland kwam te staan. Onze oosterburen zegevierden in de jaren maar liefst acht keer. Opvallend: het werd slechts een keer een gelijkspel: in 1996 eindigden Duitsland – Noord-Ierland in 1-1.

Huidige vorm

Dat Duitsland haar laatste duel verloren heeft (van Nederland) weten we allemaal, maar hoe zit het met de Noord-Ieren? In voorbereiding op deze EK-kwalificatiewedstrijd speelden zij donderdag thuis tegen Luxemburg. Dat duel werd met 1-0 gewonnen. Hierdoor is de ploeg van trainer O’Neill al vijf duels ongeslagen. De laatste nederlaag was tegen Oostenrijk in de Nations League en dat duel werd op 18 november 2018 afgewerkt. Vervolgens werden thuis Estland (2-0) en Wit-Rusland (2-1) verslagen en pakten ze drie punten in de uitwedstrijden tegen eerst Estland (1-2) en later Wit-Rusland (0-1).

Duitsland

Voor de nederlaag tegen Nederland deden de Duitsers het alleraardigst. Winnen van Estland met 8-0 was het hoogtepunt, gelijkspelen tegen Servië het dieptepunt. Althans tot vrijdagavond, want de 2-4 tegen Oranje is er flink ingehakt en zal ook maandag nog nadonderen in Belfast.

Prognose

Onze voorspelling voor dit EK-kwalificatieduel is een 1-2 overwinning voor Duitsland. Wellicht zelfs behaald in de slotminuut, zoals tegen Nederland eerder dit jaar. Een typische Duitse voetbalpot dus, gespeeld op karakter en verbetenheid. Pure klasse zagen we tegen Nederland maar weinig bij onze oostenburen, dus het team van Löw zal het ook echt van die eigenschappen moeten hebben om deze wedstrijd over de streep te trekken.

Stuntje

Met een beetje mazzel kan Noord-Ierland wellicht stunten en een puntje pakken. Voor spelers die wel houden van een gokje is het raadzaam om de actuele odds hieronder goed door te nemen, want als er echt wordt gestunt in Belfast worden er een paar mensen steenrijk! Wellicht hoor jij daar maandagavond ook bij?

Pre-wedstrijdquoteringen voor Noord-Ierland - Duitsland

De pre-wedstrijdquoteringen bij bookmakers zijn voor de uitwedstrijd van onze Duitse buren als volgt ingedeeld. Winst van Noord-Ierland wordt in het 1X2 spelsysteem met x 10.24 keer je inleg beloond. Dit is dan ook de hoogste odd van deze wedstrijd.Mocht Die Mannschaft in Belfast niet verder komen dan een gelijkspel dan is dat niet alleen voor Oranje goed nieuws, maar ook voor jou als speler hierop. De quotering voor een gelijkspel staat op x 5.44 keer je inleg hoog ingedeeld. Voor winst van Duitsland valt er met een odd van x 1.32 keer het speelbedrag nog altijd een lekker zakcentje te verdienen via VoetbalGokken.nl!
De EK-Kwalificatie wedstrijd Noord-Ierland – Duitsland wordt gespeeld op maandag 9 september om 20:45 uur in stadion Windsor Park te Belfast. Speel nu mee en pak de hoogste odd dankzij de scherpe quoteringen van VoetbalGokken en TOTO! Word jij maandag ook een winnaar? Laat deze kans voor open doel niet liggen en vul nu je voorspelling in voor Noord-Ierland – Duitsland!

De beste Online Bookmakers