EK 2021
13/11/2019

Frankrijk sluit EK kwalificatie reeks af in Albanië

Frankrijk sluit EK kwalificatie reeks af in Albanië
De EK kwalificatie campagne loopt deze week aan zijn eind, maar in poule H is de strijd om de eerste plek nog in volle gang. Frankrijk en Turkije gaan in de laatste wedstrijd strijden om de eerste plek. Dat doen ze echter niet tegen elkaar. De Franse ploeg van bondscoach Didier Deschamps gaat daarvoor op bezoek bij Albanië. De Albanezen zullen nog een worp willen doen naar de derde plek in de poule en geven dus ook niet zomaar op. Bij Koning TOTO zorgt die strijd in Poule H voor torenhoge quoteringen. Profiteer jij daarvan mee?  

Didier Deschamps: “Albanië geeft weinig kansen weg”

Bondscoach Didier Deschamps speelden eerder deze week tegen Moldavië en die thuiswedstrijd werd na achter te hebben gestaan toch nog gewonnen (2-1). Zondag staat er de laatste poulewedstrijd gepland tegen een soort gelijk elftal. Deschamps reist met zijn mannen af naar Albanië om daar de puntjes op de i te zetten en volgens de bondscoach wordt dat geen gemakkelijke opgave. “Tegen zo'n defensieve ploeg als Albanië krijg je niet veel kansen en als je ze niet pakt, red je het niet”, zo onderschat Deschamps zijn laatste tegenstander in de poule niet.

“De laatste wedstrijd is heel belangrijk”

De Fransen kunnen met verlies op Albanië hun eerste plek nog kwijtraken aan Turkije. Plaatsing voor EURO 2020 is al gerealiseerd, maar Deschamps wel meer. “We zijn er al, maar voordat we erover nadenken, zou het leuk zijn als we eerste blijven in de poule. We zijn door, maar de laatste wedstrijd is nog wel belangrijk”, aldus Deschamps in Orange Sports.

Edoarda Reja: “Tegen de Fransen aanvallend spelen”

De bondscoach van Albanië, Edoarda Reja kan deze week gewoon thuisblijven om de laatste twee duels van poule H af te werken. Eerder deze week werd er tegen Andorra gespeeld en vervolgens komen de Fransen nog op bezoek voor de afsluitingswedstrijd. Op de vooravond van de ontmoeting tegen de wereldkampioenen verscheen Reja voor de Albanese media. De bondscoach verwacht dat zijn spelers in deze slotwedstrijd nog alles gaan geven. “We moeten zeker proberen om tegen Frankrijk aanvallend te durven gaan spelen en daar is honderd procent inzet en moed voor nodig”, zegt de bondscoach van Albanië.

“Elf leeuwen die er keihard voor gaan”

Reja weet dan ook goed hoe zijn team dat zou moeten doen. “Het belangrijkste is geen fouten te maken en de Fransen zo weinig mogelijk ruimte geven. Tegen een team als Frankrijk heb je een maximale fysieke inzet nodig.” De bondscoach hoopt dan ook het thuispubliek nog te kunnen trakteren op een verrassend toetje. “Ik hou er niet van het laatste duel in de poule als verliezer af te sluiten. We zullen proberen om tegen Frankrijk aan te vallen, we mogen niet achterin blijven om alleen maar te verdedigen. Ik wil elf leeuwen op het veld zien, die er allemaal keihard voor gaan” besluit de strijdvaardige bondscoach van Albanië.

Statistieken

Frankrijk is reeds geplaatst, maar is nog niet zeker dat het als groepshoofd de loting ingaat. Directe achtervolger Turkije staat slechts 2 punten achter Les Blues. Net als de ploeg van bondscoach Deschamps heeft ook de Turkse ploeg een uitwedstrijd om de laatste drie punten te kunnen verdienen. Daarvoor moet dan wel Andorra aan het spit geregen worden. Albanië staat vierde en kan de derde plek nog veroveren. De IJslanders (zestien punten) bezitten nu die plek maar met dertien punten.

Head 2 Head

De Franse ploeg loopt regelmatig Albanië tegen het lijf voor een duel. In 2015 speelden de Fransen een vriendschappelijke wedstrijd in Albanië. De Albanezen wonnen die wedstijd met 1-0. In 2011 werd Frankrijk ook bij Albanië in de kwalificatie poule voor het EK van 2012 ingedeeld. Frankrijk won het uitduel, maar met een 1-2 overwinning was ook dat duidelijk geen gemakkelijke opdracht. In deze huidige poule speelden Frankrijk begin september thuis tegen de Albanese ploeg en die wedstrijd werd met 4-1 wel overtuigend gewonnen door Les Blues.

Huidige vorm Frankrijk

Doordat de Fransen wat moeite hadden in de poulewedstrijden tegen Turkije (gelijkspel) zijn de Fransen nog niet zeker zijn van de eerste plek. Thuis werd het 1-1 tegen de Turken en de uitwedstrijd werd met 2-0 zelfs verloren door de ploeg van Deschamps. In de overige wedstrijden was er geen vuiltje aan de lucht en die werden dan ook allemaal (simpel) gewonnen door Frankrijk.

Huidige vorm Albanië

Albanië had het in de poule erg lastig tegen de twee koplopers. Tegen Turkije konden de Albanezen tweemaal geen vuist maken (thuis 0-2 en uit 1-0). Ook bij de Fransen werd Albanië flink afgedroogd (4-1). De punten voor de Albanezen moesten verdiend worden in en tegen Moldavië 0-4 en uit 2-0, thuis tegen IJsland 4-2 en uit 1-0 en tenslotte tegen Andorra 0-3 en thuis 2-2.

Lappenmand

Voor de wedstrijd tegen Albanië hoeft Deschamps zich geen zorgen te maken over de fitheid van zijn spelers. Voor de laatste kwalificatie wedstrijd kan de Franse bondscoach over meer dan zijn basisselectie beschikken. Ook Reja hoeft niet te puzzelen aan zijn basiself en kan tegen Frankrijk over dezelfde spelers beschikken als afgelopen donderdag tegen Andorra.

Prognose

Wat ons betreft kan het niet meer misgaan voor de Fransen. De druk zal hoog zijn, maar de Albanezen zullen gaan buigen voor de regerend wereldkampioen. Onze voorspelling is 0-2 voor de ploeg van Deschamps. Ben jij het er mee eens of heb je een andere voorspelling? Deel dan je mening bij VoetbalGokken.nl en zet in via de TOTO op deze laatste groepswedstrijd uit poule H.

Quoteringen voor Albanië - Frankrijk

De odds voor de wedstrijd in Albanië zijn flink opgeschroefd. Voor diegenen die de gok wagen op een stunt van Albanië kunnen rekenen op de hoogste odd van deze wedstrijd x 11.42 keer uw speelbedrag. Voor een gelijkspel staat er met x 5.60 keer de inleg nog een fraaie odd bij de bookmaker voor je klaar. Speelt op save en gaat je voor winst van de Fransen? Kruis dan de 2 aan op het wedformulier van de TOTO en ontvang x 1.31 keer het ingelegde speelbedrag terug als Frankrijk zondagavond daadwerkelijk zegeviert.
De EK kwalificatie wedstrijd Albanië – Frankrijk wordt gespeeld op zondag 17 november om 20:45 uurin de Kombëtare Arena te Tirana. Ga jij voor een stunt van de Albanese ploeg of denk je dat Deschamps en zijn mannen ook in Albanië de Albanese ploeg de baas zal zijn? Laat je voorspelling vandaag alvast achter bij VoetbalGokken.nl en win!

De beste Online Bookmakers