EK 2021
01/06/2021 5 reacties

Hoe gaat Oranje tegenstander Oostenrijk het tegen Engeland doen?

Hoe gaat Oranje tegenstander Oostenrijk het tegen Engeland doen?
Aanstaande woensdag bruist het van de oefenduels ter voorbereiding op het EK 2021 dat over een kleine twee weken gaat beginnen. Oostenrijk is één van de landen waar het Nederlands elftal tegen moet spelen. De Oostenrijkers hebben een oefenwedstrijd tegen Engeland gepland staan voor aanstaande woensdag in het Riverside Stadion te Middlesbrough. Voorspel dit duel via VoetbalGokken.nl en scoor de hoogste beloningen al voor dat het EK echt begonnen is.

Gareth Southgate: “Leren van oefenduel tegen Oostenrijk”

Met Oostenrijk en Roemenië heeft Engeland deze week twee oefenwedstrijden op de agenda staan. Die duels wil bondscoach Gareth Southgate goed gebruiken om zijn team te analyseren. “We zijn waar we zijn, maar als coach leer je van elke training, wedstrijd of speler waar je mee te maken hebt. We zullen na Oostenrijk ook weer wat wijze zijn”, zegt de bondscoach van Engeland.

“Niet bang voor favorietenrol”

Engeland neemt het in de groepsfase van Euro 2021 op tegen Kroatië, Schotland (waar Nederland tegen oefent) en Tsjechië. In groep D willen de Engelsen hun status als een van de topfavorieten voor het toernooi rechtvaardigen. Bondscoach Southgate: “We moeten niet bang zijn om te zeggen dat we willen gaan winnen. We weten dat wij her en der nog wat moeten verbeteren, maar we hebben veel vertrouwen in ons kunnen”, zo bevestigt de bondscoach van Engeland.

Franco Foda: “Wij hebben kwaliteit en vertrouwen”

De Oostenrijkse bondscoach Franco Foda kan zijn team paraat gaan maken voor de oefenduels tegen Engeland en Slowakije. De bondscoach wil zijn filosofie zo simpel mogelijk houden. “De tactische richting is altijd hetzelfde – we willen de tegenstander vroeg aanvallen, de bal snel vangen en snel vooruit spelen. Nu hebben we ook de kwaliteit om geduldig te zijn tegen diepe tegenstanders en kansen te creëren. Dat geeft het team vertrouwen”, zegt Foda over de wedstrijden die gaan komen.

“Ervaring en kwaliteit zijn belangrijk”

De bondscoach van Oostenrijk verwacht heel wat ervaren spelers mee te nemen naar het EK waar hij op kan rekenen. “We hebben veel spelers die een leidende rol spelen bij hun huidige clubs in de Duitse Bundesliga. Deze ervaring en kwaliteit zijn natuurlijk erg belangrijk voor ons en daar hebben we veel baat bij. Voor mij is het echter niet bepalend waar een speler onder contract staat, maar wel welke prestaties hij op het veld levert”, zo besluit de bondscoach van Oostenrijk zijn commentaar bij de voortuitblik op de wedstrijd tegen de Engelsen.

Statistieken

Op het EK 2016 wist Engeland het tot de achtste finales te schoppen. De ploeg van bondscoach Southgate verloor die wedstrijd van IJsland met 1-2 waardoor de koffers gepakt konden worden. In 2012 kwamen de Engelsen tot de kwartfinales van het Europees kampioenschapstoernooi. Met strafschoppen werd er verloren van Italië. Oostenrijk deed aan het EK in 2016 ook mee aan het toernooi. De ploeg kwam toen niet verder dan de groepsfase en dat gold ook voor het EK 2008 waarin Oostenrijk en Zwitserland de gastlanden waren. In 2012 kwalificeerde de Oostenrijkers zich niet voor het EK van dat jaar.

Head 2 Head

Engeland en Oostenrijk speelden voor het laatst in 2007 nog tegen elkaar. In een vriendschappelijk duel dat in Oostenrijk werd gehouden wonnen de Engelsen met 0-1. In 2005 speelden de teams tegen elkaar in de WK kwalificaties. De Engelse ploeg won thuis met 1-0, maar in Oostenrijk kwamen de landen niet verder dan een puntendeling 2-2.

Huidige vorm Engeland

Engeland trof Polen in de laatst gespeelde WK kwalificatieronde. Het team van bondscoach Southgate won met 2-1 van de Poolse ploeg; die het toen zonder de geblesseerde sterspeler Robert Lewandowski moest doen. Voorafgaand aan die zege werd ook al van Albanië gewonnen 0-2 en moest San Marino eveneens wijken voor de Engelse elf die met 5-0 behoorlijk wisten toe te slaan in dat duel.

Huidige vorm Oostenrijk

Oostenrijk sloot de WK kwalificaties van eind maart af met een nederlaag tegen Denemarken. Het team van bondscoach Foda verloor met 0-4 van de Denen. Van de Faeröer Eilanden werd dan wel weer gewonnen: 3-1. Tegen Schotland speelde de Oostenrijkers met 2-2 gelijk.

Prognose

Wij voorspellen dat Engeland deze oefenwedstrijd naar zich toe gaat trekken. De Engelsen lijken over de betere vorm te beschikken. Onze wedtip is 2-0 voor de Engelse ploeg. Check onderstaand odds-overzicht om te zien welke pre-odds passen bij jouw voorspelling(en).

Quoteringen Engeland – Oostenrijk

De pre-odds zijn het hoogst ingedeeld bij winst van Oostenrijk. De gemiddelde quotering staat in dat geval op x 6.20 keer je inleg als de Oostenrijkers van Engeland winnen. Ga jij via het 1X2 spelsysteem spelen op een gelijkspel? Dan kan je rekenen op een hoge quotering van maximaal x 4.05 keer je inleg! Een overwinning van Engeland staat bij de online bookmakers op x 1.49 keer je speelbedrag!
De oefenwedstrijd Engeland – Oostenrijk wordt gespeeld op woensdag 2 juni om 21:00 uur in het Riverside Stadion te Middlesbrough (Engeland). Welk landenteam wint volgens jou dit duel en tankt vertrouwen voor het EK? Laat jouw voorspelling tijdig achter via VoetbalGokken.nl of speel live mee voor de hoogste odds!
Eerlijke informatie

Eerlijke informatie

Wij hechten veel waarde aan eerlijkheid en transparantie.

Altijd up-to-date

Altijd up-to-date

Wij brengen je dagelijks de beste wedtips en het laatste nieuws.

Nederlandse bookmakers

Nederlandse bookmakers

Bij ons alleen bookmakers met officiële licentie voor Nederland.

Win strategieën

Win strategieën

Win door het toepassen van de beste strategieën via onze site!