EK 2021
26/05/20212 reacties

Italië start EK oefencampagne met thuisduel tegen San Marino

Italië start EK oefencampagne met thuisduel tegen San Marino
Aanstaande vrijdag begint Italië aan de oefencampagne voor het EK 2021 dat in juni van start gaat. Met de thuiswedstrijden tegen San Marino en volgende week vrijdag tegen Tsjechië hopen de Italianen zich klaar te stomen voor de Europese kampioenschappen. Gaan de Italianen met twee vingers in de neus winnen van San Marino? Via VoetbalGokken.nl kom je alvast in de stemming voor het EK 2021. Speel mee voor de hoogste pre-odds.

Roberto Mancini: “Nog twee duels voorbereiding”

Voordat de oefencampagne tegen San Marino en Tsjechië van start gaan, tekende bondscoach Roberto Mancini een contract tot 2026. De bondscoach van Italië wil in die periode het Italiaanse voetbal naar de top loodsen. “Ik ben erg blij met de komende oefenwedstrijden. In het komende jaar hebben we de Euro, de Nations League finale en het WK. Het is goed dat we ons op deze manier goed op het EK kunnen voorbereiden ”, blikt bondscoach Mancini vooruit naar de komende periode vol met (belangrijke) interlands.

“Ons doel is om het EK te winnen”

De Azzurri spelen in de Sardijnse stad Cagliari tegen San Marino. Op het EK zullen de Italianen in hun de eerste wedstrijd tegen Turkije gaan spelen. Bondscoach Mancini heeft maar één doel voor ogen op het Europees kampioenschap van deze zomer. “Ons doel is om het EK te winnen, maar we weten dat het niet gemakkelijk zal zijn en dat we een beetje geluk nodig hebben”, zo stelt de bondscoach van Italië voorafgaand aan deze oefencampagne vast.

Franco Varrella: “Topconditie nodig om Italië weerstand te beiden”

San Marino gaat niet naar het EK, maar heeft met Italië en volgende week tegen Kosovo wel twee oefenwedstrijden op het programma staan. Bondscoach Franco Varrella: “We spelen twee wedstrijden op rij, het is een nieuwe ervaring voor ons. Bijvoorbeeld om ons te concentreren op hoe we onze krachten kunnen verdelen. Ik heb elke speler in de best mogelijke conditie nodig om Italië weerstand te kunnen bieden”, aldus de bondscoach van San Marino.

“Goed om ons te meten met Italië”

Varrella voegde eraan toe dat hun belangrijkste wedstrijd tegen Italië is en de bondscoach hoopt er dan ook het beste van te maken. “We moeten accepteren dat teams als Italië veel meer topspelers tot hun beschikking hebben dan wij. Maar het is goed om ons met hen te meten zodat wij ook weten waar we nu staan”, besluit bondscoach Varrella die overigens zelf ook Italiaans is.

Statistieken

Italië speelt in Groep A van het EK. De ploeg van bondscoach Mancini treft Turkije, Zwitserland en Wales in de groepsfase. De Italianen starten op 11 juni met een duel tegen de Turkse formatie. San Marino doet niet mee aan het EK 2021, maar probeert zich wel te kwalificeren voor het WK dat volgend jaar in Qatar gehouden wordt.

Head 2 Head

Italië en San Marino speelden eind mei 2017 voor het laatst tegen elkaar. Ook dit was een oefenwedstrijd. De Italianen wonnen met 8-0 van hun kleine buurman. In 2013 eindigde een oefenwedstrijd tussen beide landen met 4-0 ook al in een grote zege voor Italië.

Huidige vorm Italië

De Italianen verloren voor het laatst hun duel in de Nations League 2018 van Portugal. Italië wist vervolgens steeds te winnen of een gelijkspel uit het vuur te slepen. De laatste wedstrijd was tegen Litouwen voor de WK-kwalificaties. De ploeg van bondscoach Mancini won met 0-2 en wist met dezelfde cijfers een paar dagen eerder ook te winnen van Bulgarije. In eigen land werd ook Noord-Ierland met 2-0 met lege handen achtergelaten.

Huidige vorm San Marino

Het is voor San Marino een eeuwigheid geleden dat er nog eens gewonnen werd. In de WK 2022 kwalificatiereeks ging de laatste wedstrijd ook al verloren. Het speelde daarin thuis tegen Albanië en verloor met 0-2.Ook Hongarije walste over San Marino heen: 0-3, terwijl Engeland zelfs met 5-0 won. In Groep I van de WK kwalificaties ziet het er dan ook niet al te best uit voor bondscoach Varrella en zijn team.

Quoteringen Italië – San Marino

De quoteringen voor deze oefenwedstrijd worden hoog ingeschaald bij een zege van San Marino! Gemiddeld wordt er x 28.00 keer je inleg uitbetaald als je via het 1X2 spelsysteem hebt gegokt op winst voor San Marino!Een gelijkspel is bij bookmakers als de TOTO x 20.00 keer je speelbedrag waard. Een zege van Italië staat op x 1.01 keer je speelbedrag wel erg laag. In dit geval zou je wellicht beter bij de bookmakers van VoetbalGokken.nl kunnen spelen via de correcte score (combinatie). Daar levert een zege van Italië in veel gevallen fors meer op.
De vriendschappelijke interland Italië – San Marino wordt gespeeld op vrijdag 28 mei om 20:45 uur in de Sardegna Arena te Cagliari. Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken en pak nu alvast de hoogste odds bij de bookmakers die hoge quoteringen hebben voor deze EK oefen interlands!

De beste Online Bookmakers