EK 2021
18/06/2021 3 reacties

Kan Portugal ook van Duitsland winnen?

Kan Portugal ook van Duitsland winnen?
Aanstaande zaterdag gaan Portugal en Duitsland tegen elkaar strijden voor de beste plek in Groep F. In de ‘poule des doods’ staan de Portugezen op de eerste plek nadat het van Hongarije heeft gewonnen. Duitsland legde het af tegen Frankrijk, maar krijgt zaterdagavond de kans om dat nog goed te maken. Welke ploeg is volgens jou de sterkste van de twee en voor welk team wordt het nog moeilijk om in de achtste finales te komen? Via VoetbalGokken.nl scoor jij de hoogste odds!

Fernando Santos: “Moeilijk punten pakken tegen Duitsland”

Portugal staat eerste in de poule door de 3-0 zege op Hongarije, maar bondscoach Fernando Santos weet dat het zware werk nog gedaan moet worden. Zaterdag speelt zijn team tegen Duitsland en dat is volgens de bondscoach wel even iets anders. “Elk punt in elke wedstrijd zal heel belangrijk zijn en dit was ook zeker de start die ik wilde, maar het was niets meer dan een overwinning. Het wordt nu erg moeilijk om weer drie punten te pakken tegen Duitsland”, zegt de bondscoach van Portugal.

“De teams zullen elkaar respecteren”

De Duitse ploeg heeft nog geen punt verdiend in de poule, maar bondscoach Santos is zaterdagavond in de Allianz Arena op zijn hoede. “Het wordt een hele zware wedstrijd tegen Duitsland. De ploeg heeft veel spelers met veel kwaliteiten, maar we zullen ervoor zorgen dat de twee teams elkaar zullen respecteren”, aldus Santos.

Joachim Löw: “Slagvaardiger zijn tegen Portugal”

Duitsland begon het EK met in München tegen Frankrijk, maar slaagde er niet in om van het thuisvoordeel te profiteren. Sterker nog, de ploeg van bondscoach Joachim Löw gaf drie punten cadeau aan de Fransen door een owngoal van Mats Hummels. Volgens Löw was het duel met Frankrijk mede daardoor zeer intensief. “We hebben alles in de strijd gegooid en gevochten tot het einde. Ik kan het team niets kwalijk nemen. We waren in het Franse strafschopgebied echter niet slagvaardig genoeg. Daar gaan we vanaf woensdag aan werken zodat dat tegen Portugal niet zal gebeuren”, zegt de Duitse bondscoach.

“Portugal afhankelijk van Ronaldo”

Bondscoach Löw rekende Hummels zijn eigen doelpunt niet aan. “Dat was pech. Het was moeilijk voor hem in die situatie om de bal goed weg te werken. We moeten nu vooruitkijken naar de volgende wedstrijd.” De bondscoach van Duitsland vindt het Portugese team sterk, maar volgens Löw moet zijn team vooral op één speler alert zijn. “Hoewel ze andere goede spelers hebben, is Portugal ook dit EK weer erg afhankelijk van Cristiano Ronaldo”, zo besluit Löw.

Statistieken

Op de eerste plek in Groep F staat Portugal met drie punten. Frankrijk heeft ook drie punten, maar de Portugezen gaan aan kop door een beter doelsado. Duitsland staat op de derde plek in de ‘poule des doods’ met nul punten. Hongarije sluit het rijtje van vier met nul punten.

Head 2 Head

Portugal en Duitsland speelden in 2014 voor het laatst tegen elkaar. De teams troffen elkaar toen in de groepsfase van het WK in Brazilië. De Duitsers wonnen met maar liefs met 4-0  van de Portugezen. Op het EK 2012 wist Die Mannschaft Portugal ook al te verslaan met 1-0 in de groep waarin Nederland vierde werd. In 2000 wonnen de Portugezen voor het laatst van Duitsland. In dat jaar werd er ook gestreden op het EK. In de groepsfase won Portugal met 3-0 dankzij drie goals van Sergio Conceição die vandaag de dag trainer is van FC Porto.

Huidige vorm Portugal

De ploeg van bondscoach Santos won afgelopen dinsdag met 0-3 van Hongarije in Boedapest. In de oefenduels die voorafgingen werd er met 4-0 gewonnen van Israël en speelde de ploeg van bondscoach Santos de derby tegen Spanje waarin door beide teams geen doelpunt werd gemaakt: 0-0. De laatste wedstrijd die Portugal verloor was de UEFA Nations League wedstrijd tegen Frankrijk (0-1) op 14 november vorig jaar.

Huidige vorm Duitsland

Duitsland startte het EK met een verloren duel tegen Frankrijk (1-0), maar de Fransen waren niet veel sterker dan de Duitsers. Het was de owngoal van Mats Hummels die de Fransen drie punten opleverden. De ploeg van bondscoach Löw wist de oefenduels - net als Portugal - met een zege en een gelijkspel af te sluiten. Het werd 7-1 tegen Letland en 1-1 tegen Denemarken.

Prognose

Portugal en Duitsland zijn volgens ons even sterk en dat betekent dat wij gokken op een gelijkspel in München. Onze wedtip is 2-2 voor deze topwedstrijd dat net zo goed de finale had kunnen zijn. In onderstaand odds-overzicht vind je de hoogste pre-odds die de bookmakers uitkeren voor deze wedstrijd in Groep F.

Quoteringen Portugal – Duitsland

De hoogste bookmaker bonussen bij dit duel wordt uitgekeerd als Portugal en Duitsland de punten gaan delen. De quotering bij een gelijkspel staat op x 3.38 keer je inleg ingeschaald. Wint Portugal volgens jou? Dan kun je op een iets hogere quotering rekenen dan voor winst van Duitsland. Er staat in het 1X2 spelsysteem x 3.20 keer je inleg ingedeeld voor een overwinning van Portugal en x 2.29 keer je speelbedrag als Duitsland zaterdag wint.
De EK wedstrijd Groep F Portugal – Duitsland wordt gespeeld op zaterdag 19 juni om 18:00 uur in de Allianz Arena te München. Gaan de Duitsers nu wel winnen of blijft Portugal stevig op de eerste plek in de poule staan door een overwinning op Die Mannschaft? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers