EK 2021
18/06/2021 2 reacties

Wie wordt de winnaar bij Spanje – Polen?

Wie wordt de winnaar bij Spanje – Polen?
Aanstaande zaterdag wordt in Sevilla de EK wedstrijd Spanje – Polen gespeeld. In Groep E staan Slowakije en Zweden bovenaan de lijst. Spanje en Polen bungelen nog onderaan het rijtje. Welke ploeg kan zich een weg naar boven vinden en welk team blijft zo goed als kansloos achter? Voorspel de wedstrijd via VoetbalGokken.nl en ga voor de hoogste pre-odds die de bookmakers klaar hebben staan voor dit EK 2021 duel.

Luis Enrique: “Herstellen en focussen op Polen”

De start van het EK is niet gelopen zoals de Spaanse bondscoach Luis Enrique graag gehoopt had. In Sevilla werd er niet gewonnen van Zweden (1-1), maar er zit volgens de Spanjaard niets ander op dan doorgaan naar de volgende wedstrijd en dat is tegen Polen. “We moeten ons goed hertstellen en focussen op Polen. We hebben nog steeds een groot potentieel om te groeien”, legt de Spaanse bondscoach uit.

“Vertrouwen in goed resultaat tegen Polen”

Spanje speelt alle drie de groepswedstrijden in eigen land en daar moet volgend de bondscoach toch wat voordeel uit te halen zijn als dit weekend Polen langskomt. “We krijgen de kans om de eerste drie wedstrijden thuis te spelen, in Sevilla, wat iets positiefs is. Daar moeten wij toch van kunnen profiteren. Ik hoop dat we de wedstrijd tegen Polen met dezelfde mentaliteit tegemoet kunnen zien, want dan heb ik er alle vertrouwen in”, zo bevestigt de Spaanse bondscoach.

Paulo Sousa: “Moeten wel klaar zijn voor Spanje”

Polen verloor de eerste groepswedstrijd van Slowakije met 1-2 en moet zich gaan opmaken voor een op papier nog sterkere tegenstander, Spanje. Bondscoach Paulo Sousa gelooft in de kansen van zijn team. “Het zal niet makkelijk worden. Het zal een zeer dynamisch spel  en een mentaal slopend duel worden, maar we kunnen geen fouten meer maken. We moeten klaar zijn voor Spanje.”

“We hebben de middelen om te winnen”

Tegen Slowakije heeft Sousa gemerkt dat zijn team niet iets te kort schoot en dat moet in de voorbereiding verbeterd worden vindt de bondscoach. “We hebben een lange weg te gaan om echt, echt sterk te worden. We hebben kwaliteit, maar we moeten veel georganiseerder en agressiever zijn, met meer ambitie in ons spel. Maar we kunnen winnen van elke tegenstander. We hebben de middelen om het te doen. Daarvoor moeten we geloven dat het mogelijk is om op dit toernooi elk duel te winnen”, zo besluit de bondscoach van Polen.

Statistieken

Nu de eerste speelronden van het EK 2021 achter de rug is, staat Slowakije op de eerste plek in Groep E. De Slowaken hebben gewonnen van Polen met 2-1 en zijn het enige landenteam in de poule die al drie punten hebben. Zweden staat op de tweede plek omdat het in Sevilla gelijkgespeeld heeft (0-0) tegen Spanje. Polen staat nog met lege handen op de vierde plek.

Head 2 Head

Spanje en Polen speelden in 2010 voor de laatste keer tegen elkaar. In dat jaar betrof het een oefenduel net voor het EK2010 in Zuid Afrika. Spanje won met maar liefs 6-0 van de Poolse formatie. Ook in 2000 speelden de teams een vriendschappelijke wedstrijd. Dit keer waren de Spanjaarden met 3-0 te sterk voor de Poolse ploeg. Voor zover bekent heeft Polen nog nooit gewonnen van Spanje.

Huidige vorm Spanje

Het EK duel tegen Zweden werd zonder doelpunten van beide landenteams afgerond. Dit gebeurde de Spanjaarden twee weken geleden ook al in een oefenduel tegen Portugal. In Spanje bleef het 0-0 tegen buurland Portugal. De laatste oefenwedstrijd voor het EK was tegen Litouwen en werd dan wel weer met 4-0 gewonnen door de ploeg van bondscoach Enrique.

Huidige vorm Polen

Polen wist de laatste vier duels die er gespeeld zijn al niet te winnen. De oefenwedstrijden werden niet gewonnen van Rusland 1-1 en IJsland 2-2. De laatste WK kwalificatie wedstrijd van eind maart tegen Engeland ging zelfs verloren met 2-1. En dat gebeurde dus ook afgelopen maandag tegen Slowakije toen er in Sint-Petersburg met 1-2 verloren werd.

Prognose

Spanje speelt in eigen land en gezien de huidige vorm zijn de Spanjaarden net iets sterker de laatste tijd dan de Polen. Daarom voorspellen wij een overwinning van Spanje. Onze wedtip is 2-1 voor La Selección (De Selectie). Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde quoteringen in het 1X2 spelsysteem.

Quoteringen Spanje – Polen

De pre-odds zijn voor deze wedstrijd het hoogst ingedeeld als Polen wint. Gemiddeld kan je al rekenen op een quotering van x 8.20 keer je inleg als de Poolse ploeg wint in Sevilla. Dan de quotering voor een gelijkspel. In het 1X2 spelsysteem van Koning TOTO staat een odd van x 4.90 keer je inleg voor je gereed. Dat betekent dat een inleg van tien euro al bijna vijftig euro waard wordt. Een overwinning van Spanje staat op x 1.38 keer je speelbedrag ingeschaald.
De EK wedstrijd in Groep E Spanje – Polen wordt gespeeld op zaterdag 19 juni om 21:00 uur in Stadion de La Cartuja te Sevilla. Heb jij alle vertrouwen in een overwinning van Spanje of verwacht jij een zege van Polen? Wat je voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken.nl want hier vind je de hoogste odds en de beste EK deals.

De beste Online Bookmakers