Premier League
29/12/2020

Voorspel de uitslag van Engelse Premier League topper Tottenham Hotspur vs Fulham FC

Voorspel de uitslag van Engelse Premier League topper Tottenham Hotspur vs Fulham FC
Komende week wordt er volop gevoetbald in Engeland. De Premier League ploegen wordt voorlopig nog geen rust gegund. Tottenham Hotspur speelt woensdag thuis tegen Fulham. Voor José Mourinho en zijn mannen betekent dat nog eenmaal vol gas in 2020. Voorspel de uitslag via VoetbalGokken en win bij een correcte weddenschap!

Jose Mourinho: “Tegen Fulham wél scoren”

Tottenham Hotspur trainer José Mourinho weet wat hem te doen staat woensdag: drie punten pakken. Alleen dan gaat de ploeg met een goed gevoel het nieuwe jaar in. Mourinho heeft er zijn handen vol aan, maar heeft vertrouwen in een goede afloop tegen Fulham FC: “We hebben tegen de Wolves (Wolverhampton, red.) de overwinning weggeven. Dat moeten we tegen Fulham zien te voorkomen.”

“Tegen Fulham moet het beter”

Verder vertelt Mourinho in zijn voorbeschouwing op de Fulham-wedstrijd dat hij denkt dat Tottenham moet leren de kansen die ze krijgen te benutten: “We hadden tegen Wolverhampton 89 minuten de tijd om de tweede goal te maken en dat doen we niet. Dat moet tegen Fulham echt vele malen beter.”

Scott Parker: “Snel punten pakken”

Fulham trainer Scott Parker was vroeger als jeugdtrainer actief bij Tottenham en weet dus exact wat er speelt bij die club. Ook weet hij dat Fulham normaal de underdog is. Hij kan woensdag lekker vanuit die positie aan het duel beginnen. Dat betekent echter niet dat hij relaxed en ontspannen toewerkt naar het duel bij Tottenham. “We zitten vast in de onderste regionen. Er moeten snel punten gepakt worden om uit de problemen te komen.”

“Zou geweldig einde van jaar zijn”

Ook Parker weet dat punten pakken tegen Tottenham Hotspur niet makkelijk wordt. De trainer komt zelf net terug van een thuisquarantaine waardoor hij de Boxing Day wedstrijd tegen Southampton moest missen. Hij hoopt met zijn terugkeer de selectie te motiveren om tegen Tottenham voor de winst te gaan. “Dat zou een geweldig einde van een vreemd en lastig jaar betekenen.”

Statistieken

Het is nog niet zo lang geleden dat Tottenham Hotspur op de eerste plek van de Premier League stond. Inmiddels heeft Liverpool die plek alweer overgenomen en staat de ploeg van coach Mourinho op een vijfde plaats. Met 26 punten heeft The Spurs er zes minder dan de huidige koploper. Op de achttiende plek staat Fulham FC. De ploeg van trainer Parker heeft elf punten bij elkaar geveegd en vecht om degradatie te voorkomen.

Head 2 Head

Tottenham Hotspur heeft het in de laatste ontmoeting met Fulham niet gemakkelijk gehad. Met 1-2 werd er wel gewonnen door The Spurs, maar het scheelde niet veel of Tottenham was met lege handen teruggekeerd. De winnende treffer viel pas in het slot van de wedstrijd. De competitiewedstrijd die daarvoor werd gespeeld was eind 2013. Toen wist de ploeg uit Londen ook al met 1-2 te winnen. In 2017 speelden de teams in de achtste finales van de FA Cup tegen elkaar. Toen versloeg Tottenham op bezoek bij Fulham de ploeg met 0-3.

Huidige vorm Tottenham Hotspur

De vorm van Tottenham Hotspur is weleens beter geweest. Van de laatste vijf competitiewedstrijden wisten trainer Mourinho en zijn mannen er maar één te winnen. Net voor de kerst werd er uit nog gewonnen bij Stoke City: 1-3. Afgelopen zondag werd er gelijkgespeeld bij Wolverhampton Wanderers 1-1. De topwedstrijden tegen Leicester City 0-2 en Liverpool 2-1 gingen beide verloren.

Huidige vorm Fulham FC

Ook Fulham stoeit met de huidige vorm. Eind vorige maand werd er voor het laatst gewonnen door de ploeg van oud-Ajacied Kenny Tete. De buit werd toen nog binnengehaald bij Leicester City: 1-2. Daarna werd er verloren bij Manchester City: 2-0. De vier duels die volgden werden allemaal gelijkgespeeld.

Lappenmand

Trainer Mourinho moet twee spelers missen als het tegen Fulham speelt. Middenvelder Giovani Lo Celso heeft last van een hamstringblessure en de Welshman Gareth Bale heeft kuitproblemen. De lappenmand van Fulham is ook nog te overzien. Tete heeft sinds begin oktober al geen wedstrijd gespeeld door een kuitblessure. Inmiddels is de verdediger daar van hersteld, maar is hij nog niet fit genoeg om tegen Tottenham aan te kunnen treden. Teamgenoot Josh Onomah heeft ook een trainingsachterstand. Bobby Reid moet oppassen niet geschorst te worden. Reid heeft al vier gele kaarten achter zijn naam staan.

Prognose

Het zal gek moeten lopen wil Tottenham Hotspur deze wedstrijd niet winnen, maar aan het eind van een seizoenshelft zijn er wel vaker bizarre resultaten geboekt. Voor deze wedstrijd houden we het bij de bookies wel bij een overwinning van Tottenham. Onze wedtip voor wedden op deze wedstrijd? 0-2 voor The Spurs.

Quoteringen Tottenham Hotspur – Fulham FC

De quotering voor een overwinning van Fulham staat voor deze wedstrijd het hoogst ingedeeld. Gemiddeld wordt jouw inleg x 6.05 keer de inleg meer waard. Een gelijkspel is goed voor een odd van x 4.00 keer je speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem wordt ook een overwinning van Tottenham met x 1.50 keer de inleg goed beloond.
De Premier League wedstrijd Tottenham Hotspur – Fulham FC wordt gespeeld op woensdag 30 december om 19:00 uur in het Tottenham Hotspur Stadion te Londen. Wil jij dit jaar afsluiten met een beloning van de bookmakers? Ga dan snel naar de pagina met bookmakers op VoetbalGokken en laat jouw voorspelling achter om kans te maken op leuke prijzen.

De beste Online Bookmakers