La Liga
06/05/2021

Wedden op La Liga topper: FC Barcelona - Atletico Madrid

Wedden op La Liga topper: FC Barcelona - Atletico Madrid

In de Spaanse La Liga krijgt FC Barcelona aanstaande zaterdag de kans om het gat op de ranglijst met koploper Atletico Madrid  te verkleinen. Het verschil is slecht twee punten, maar dat geldt ook voor Real Madrid dat dit weekend tegen Sevilla speelt. Kan trainer Ronald Koeman met FC Barcelona een goede zet naar Spaans kampioenschap doen? VoetbalGokken.nl heeft de quoteringen van de bookmakers - voor wedden op FC Barcelona - Atletico Madrid - voor je opgezocht zodat jij je snel kunt voorbereiden op deze topwedstrijd in Camp Nou.

Ronald Koeman: “Deze topper is niet allesbeslissend”

FC Barcelona-trainer Ronald Koeman kreeg een rode kaart wegend een ontoelaatbare opmerking in de verloren wedstrijd (1-2) tegen Granada en moet twee duels vanaf de tribune bijwonen. De eerste wedstrijd was de uitduel met Valencia (2-3) en de tweede zal zaterdag tegen Atletico Madrid zijn. Koeman is nuchter en verwacht niet dat deze wedstrijd bepalend zal zijn. Dat we deze topper winnen, is belangrijk, maar het zal niet allesbeslissend zijn”, zo vertelt trainer Koeman in de Spaanse sportkrant Marca.

“In deze fase is winnen niet makkelijke”

Trainer Koeman moet met zijn team winnen wil het over Atletico Madrid wippen om kampioen te kunnen worden. Volgens Koeman wordt dat geen gemakkelijke taak. “We hebben de afgelopen weken gezien dat het niet gemakkelijk is om al je wedstrijden te winnen in deze fase van de competitie. We gaan het wel proberen”, aldus Koeman.

Diego Simeone: “Hopelijk na bezoek Barcelona nog koploper”

Ook Atletico Madrid-trainer Diego Simeone weet hoe hoog de druk oploopt in de Spaanse competitie waarin zeker drie ploeg kampioen kunnen worden. Ook Real Madrid maakt nog volop kans om de titel te pakken. “Beide ploegen willen zijn waar wij zijn. Het is normaal dat ze ons onder druk zetten, want wij zijn al heel lang koploper en hopen dat ook na ons bezoek aan Catalonië nog te zijn”, beschrijft de trainer van Atletico de situatie in het kort.

“Er zitten twee aasgieren achter ons aan”

Atletico Madrid heeft al heel wat jaren niet meer gewonnen in Camp Nou. In 2006 was dat voor het laatst en toen speelden Mark van Bommel en Giovanni van Bronckhorst nog bij de Catalaanse ploeg. Wat geweest is, is geweest en Atletico Madrid heeft de kans om dit seizoen kampioen te worden, maar zover blikt trainer Simeone nog niet vooruit. “Op dit moment zitten er nog twee aasgieren achter ons aan”, verwijst Simeone naar FC Barcelona en Real Madrid. “Wij moeten er keihard voor blijven vechten”, aldus de trainer van de Spaanse koploper.

Statistieken FC Barcelona vs. Atletico Madrid

Er zijn nog vier wedstrijden te gaan in dit seizoen van La Liga. FC Barcelona staat nu op de derde plek met 74 punten. Real Madrid heeft er ook 74, maar staat op de tweede plek van de Spaanse competitie. Atletico Madrid is de ploeg uit de Spaanse hoofdstad die al lange tijd op de eerste plek staat, maar kunnen zij dat de laatste speelronden ook volhouden? Na deze ontmoeting in Camp Nou speelt Barça nog uit tegen Levante, thuis tegen Celta de Vigo en tot slot uit bij Eibar. Atletico speelt nog thuis tegen Real Sociedad en Osasuna en uit bij Real Valladolid.

Head 2 Head

FC Barcelona en Atletico Madrid speelden op 30 juni 2020 voor het laatst tegen elkaar. Er kwam toen geen winnaar van het veld. Het duel werd met 2-2 gelijkgespeeld. Een seizoen eerder wist Barça met 2-0 te winnen. Dat Atletico voor het laatst kwam winnen in Camp Nou is inmiddels al vijftien jaar geleden. In 2006 werd het nog eens 1-3 voor de Madridlenen.

Huidige vorm FC Barcelona

FC Barcelona won afgelopen weekend met 2-3 van Valencia waar Jasper Cillessen onder de lat stond. Een week eerder verloor de ploeg van trainer Koeman nog met 1-2 van Granada. Na de verloren Clásico bij Real Madrid 2-1, had de ploeg van trainer Koeman geen duel meer verloren. De finale van de Copa del Rey tegen Athletic Bilbao 0-4 is daarin ook meegerekend.

Huidige vorm Atletico Madrid

De druk bij Atletico Madrid is goed te zien. De ploeg van trainer Simeone won afgelopen zaterdag maar moeizaam bij Elche dat negentiende staat in La Liga. Er werd met 0-1 gewonnen nadat Atletico een week daarvoor nog verloor van Athletic Bilbao 2-1. De thuiswedstrijden tegen Huesca 2-0 en Eibar 5-0 waren een stuk overtuigender.

Lappenmand

Bij FC Barcelona zijn Moussa Wagué en Philippe Coutinho al een lange tijd geblesseerd. De spelers die moeten oppassen voor een schorsing zijn: Lionel Messi, Antoine Griezman, Frenkie de Jong en Oscar Mingueza. Atletico Madrid komt zonder Renan Lodi naar Barcelona. De verdediger van de Madridleense ploeg heeft sinds 30 april last van een spierblessure. Thomas Lemar en Mario Hermoso hebben vier gele kaarten en staan op scherp voor een schorsing.

Prognose

De laatste loodjes wegen het zwaarst en dat zal ongetwijfeld gelden voor de top drie van La Liga. Met de ervaren Ronald Koeman als Barca hoofdcoach aan het roer verwachten wij toch dat FC Barcelona deze wedstrijd gaat winnen. Onze wedtip is 1-0 voor Barça en het zou ons niets verbazen als Lionel Messi deze voor zijn rekening neemt. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de gemiddelde pre-odds uitkeringen voor FC Barcelona - Atletico Madrid bij de bookmakers.

Quoteringen FC Barcelona – Atletico Madrid

De quoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn het hoogst ingedeeld bij winst van Atletico Madrid. Gemiddeld ontvang je x 4.10 keer het speelbedrag terug als Los Colchoneros wint in Camp Nou. Een gelijkspel kan je met een gemiddelde quotering van x 3.60 keer je inleg ook een hoge beloning opleveren. Een zege van Barcelona is goed voor een odds van x 1.79 keer je speelbedrag.

De Spaanse La Liga wedstrijd FC Barcelona – Atletico Madrid wordt gespeeld op zaterdag 8 mei om 16:15 uur in Camp Nou. Ben jij erbij als Koeman en De Jong met de Catalaanse ploeg winnen van de Koploper? Of zijn de rollen omgedraaid en gaat Atletico met drie punten terug naar Madrid? Laat VoetbalGokken.nl je helpen bij het vinden van de beste deal bij de beste online bookmakers!

De beste Online Bookmakers